Bütçe zorlamadan yüksek performans.

Yeni oyunları en yüksek kalitede oynamak için cebinizi yakmak zorunda değilsiniz.

Asus GeForce GTX 650Ti DirectCU II İnceleme
CHIP Online Notu 97
  • Yüksek performans
  • Başarılı ve sessiz soğutma sistemi
  • 2 GB bellekli modeller karşısında zorlanabilir.

Akıcı bir oyun deneyimi yaşayabilmeniz için güncel ve iyi bir grafik kartına sahip olmanız gerekiyor. Seçeneklerin modellerine göre fiyatların 3000 TL'yi aştığını söyleyebilmek mümkün ancak amaç akıcı bir şekilde oyun oynamaksa fiyat / performans modellerini tercih etmek çok daha mantıklı oluyor. Hatta sürekli grafik kartına yatırım yapan bilinçli kullanıcılar da en iyi modeli tercih etmek yerine uygun fiyatlı modellere yönelip düzenli olarak değiştirmenin daha karlı bir hamle olduğunun farkında. Test merkezimizde ağırladığımız Asus GeForce GTX 650Ti DirectCU II TOP modeli de dikkat çekici bir model çünkü cep yakmayan bir fiyata ve tatmin edici bir performansa sahip. Günümüzün tüm zorlayıcı oyunlarını rahat bir şekilde oynayabilir ve sürükleyici oyunların tadına varabilirsiniz.

Asus'un GeForce GTX 650Ti DirectCU II TOP modelinin NVIDIA'nın referans olarak belirlediği ve diğer birçok markanın geliştirdiği GeForce GTX 650Ti'lardan ayıran önemli farklılıklar var. Fiyat / performans dengesiyle ön plana çıkmayı başaran kartın TOP takısından da anlaşılabileceği gibi fabrikasından overclock'lanmış şekilde çıkması önemli bir avantaj. GK106 kodlu grafik işlemcisi 1033 MHz seviyesinde çalışan kart, diğer standart modellere göre 105 MHz'lik bir avantaj sağlıyor. Özel olarak seçilmiş olan grafik işlemcinin bir diğer avantajı da firmaca belirlenen değerden daha da yükseklere çıkabilmesi. Asus'un OC takısına sahip diğer modeli ise referans tasarıma kıyasla 26 MHz'lik bir overclock değerine sahip. Belleklerse her iki model için de 1 GB kapasitede, GDDR5 türünde ve 5400 MHz frekansa sahip.

Asus GeForce GTX 650Ti DirectCU II TOP'ı rakiplerinden ayıran bir diğer özellikse DirectCU II soğutma sistemi. Yüzde 20 daha serin ve üç kat daha sessiz çalışan soğutucu kartın üzerinde hatırı sayılır bir yer kaplıyor. Kartın baskı devre uzunluğu 21 cm ancak soğutucunun da etkisiyle 30 cm'lik yer kaplıyor. Dolayısıyla kasanızın içini önceden ölçmenizde fayda var. Soğutma sisteminde alüminyum bir blok ve bloğun altındaki grafik işlemciye temas sağlayan üç adet bakır boru bulunuyor. Bakır borular da bir ızgarayla ilişkilendirilmiş durumda ve kartın üzerindeki iki adet 80 mm'lik fan sayesinde ideal bir serinlik sağlanıyor. DirectCU II soğutma sistemi bir bütün olarak ele alındığında piyasanın en iyi çözümlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Yüksek performans, kararlılık ve overclock için tasarlanmış olan Asus GeForce GTX 650Ti DirectCU II TOP'da DIGI+ VRM özelliği sayesinde dijital voltaj ayarlarına erişebilir ve daha yüksek değerlere overclock yapabilirsiniz. Kartın overclock potansiyelinin açığa çıkarmasında yeni nesil katı kapasitörlerin, bobinlerin ve mosfetlerin etkisi oldukça fazla. Tüm kapsamlı özelliklere Asus'un geliştirmiş olduğu ve kullanıcı dostu GPU Tweak uygulamasıyla erişilebiliyor. Kartın arkasında görüntü çıkışı olarak D-Sub dışında iki adet DVI ve bir adet HDMI var. Olması gerektiği gibi PCI Express 3.0 arabirimi destekleniyor. 128 bit bellek arabirimi bulunan kartın güç tüketimi 150W seviyesinde ve 6 pin'lik tek güç bağlantısı ihtiyaçları karşılamak adına yeterli geliyor.

Özetle

Asus GeForce GTX 650Ti DirectCU II TOP, kesinlikle standart bir model değil ve önemli ayrıcalıklara sahip. Teknolojinin tüm avantajlarını kullanıcılara hazır bir şekilde sunuyor ve daha yüksek performans alabilmeniz için uğraşmanızı gerektirmiyor. Fiyatına göre gerçekten iyi bir performansa sahip ve tüm oyunların hakkını nefes nefese kalmadan verebiliyor. Önemli konulardan biri olan soğutma sistemine de fazlasıyla özen gösterilmiş. Kart oldukça sessiz, serin çalışıyor ve küçük overclock dokunuşları ile çok daha yüksek bir performansa kavuşabilir. Haklı olarak bir fiyat farkı var ancak ayrıcalıklı bir modele sahip olacağınızı unutmamanız gerekiyor.

Alternatifleri

Piyasadaki GeForce GTX 650Ti modellerinin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Daha fazla miktarda bellek içeren ve yine overclock'lanmış modeller de var ancak Asus, soğutucusu ile kesinlikle daha iyi bir seçenek sunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus GeForce GTX 650Ti DirectCU II
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
97
Grafik İşlemci 1033 MHz
Bellekler 1 GB / GDDR5 / 5400 MHz
Güç Bağlantısı 6 pin
Görüntü Çıkışları 1 x D-Sub, 2 x DVI, 1 x HDMI
Bellek Arabirimi 128 bit
Okuyucu Yorumları