Asus PB287Q İncelemesi

Oyuncular için sunulan Asus PB287Q monitörü inceledik.

Asus PB287Q İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Yüksek çözünürlükte iyi performans
  • Bağlantı seçenekleri
  • Ergonomik tasarım
  • Hem iş hem oyun için uygun
  • Tasarımıyla oyunculara hitap etmiyor

Bilgisayar dünyasındaki tüm üreticiler en üst modellerini oyuncular için tasarlar. Bunun başlıca sebebi oyunların donanımı en fazla zorlayan yazılımların başında gelmesi ve yüksek performans için tüm bileşenlerin mükemmel bir ergonomi ile tasarlanmış olması zorunluluğudur.

Oyuncular kaliteden ve performanstan ödün vermek istemezler çünkü bunun bedelinin ağır olacağını bilirler. Oyuncu monitörü pazarında önemli bir yere sahip olan Asus da oyuncular için ürettiği özel ürünlerle epey popüler. Nitekim PB287Q monitör de bunlardan biri.

Temelde oyuncular için tasarlanmış olsa da bilgisayar destekli tasarım, video ve fotoğraf işleme gibi görselliğin önemli olduğu alanlarda farkını ortaya koyan 28 inç'lik WLED monitör, 4K (3840x2160) çözünürlük ve inç başına 157 piksel sunuyor.

1 ms (griden griye) tepki süresi ve 60 Hz yenileme hızı ile, çözünürlük avantajına hareketli sahnelerdeki performansını da ekleyen 28 inç'lik Asus PB287Q'nun UHD çözünürlüğü aynı anda yapabildiğiniz işlerin sayısını da artırıyor. Zira Full HD'den 4 kat yüksek piksel sayısına sahip olması sayesinde Full HD film izlerken, aynı anda oyun oynayabilir, Word ya da Power Point dosyalarıyla çalışabilirsiniz. Her ne üzerinde çalışıyorsanız bu kocaman 16:9 ekrana hepsi sığacaktır.

Ergonomik özellikler ve ekran modları

Ergonomik özellikler ve ekran modları

Yüksekliğini ve açısını kolayca kendinize göre ayarlayabildiğiniz monitörün ekran yüzeyi parlama önleyici özel bir kaplamaya sahip. Bu sayede keskinlikten feragat etmeden arkanızdan gelen ışığın keyfinizi kaçırması engellenmiş. HDMI, HDMI/MHL ve DisplayPort bağlantıları ile sahip olduğunuz tüm cihazları bağlayabileceğiniz Asus PB287Q oyuncu monitöründeki en hoşumuza giden özelliklerden biri de oyun, sinema ve okuma (basılı kitapları taklit ediyor) gibi farklı modlarının pratikte çok etkili olması.

Bağlantıları arasında iki adet HDMI yuvası ve bir de DisplayPort portuna sahip olan monitörü eğerek kolayca bu yuvalara erişim sağlayabiliyorsunuz. Monitörün özellikleri arasında olan 60 Hz'i elde etmek için HDMI yerine DisplayPort'u kullanmak durumundasınız. Neyse ki kutudan hem HDMI hem de DisplayPort kablosu çıkıyor.

CHIP Online Test Sistemi
Platform: HP Omen X
İşlemci: Intel Core i7-6700K 4.00 GHz
İşlemci Fanı: Water Cooling
Anakart: HP 81B6
Bellek: SK hynix DDR4 32 GB 2133 MHz DDR4
Depolama: Samsung 512 GB M.2 SSD
Depolama: Seagate 3TB 7200RP (2 adet)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1080 (2-way SLI)
Güç Kaynağı: 1300W
Monitör: Philips BDM3275UP 4K
Windows Sürümü: Windows 10 Home (64-bit)


Elbette elimizde böylesi bir oyuncu monitörü varken oyun oynamamamız düşünülemezdi. Asus PB287Q elimizde olduğu süre boyunca, onu HP Omen X test sistemimizde kullandık ve gerek Doom gerek Deux Ex gibi oyunları oynadık. Evet, belki monitör tasarımıyla çok oyuncu monitörüne benzemiyor, fakat performansı konusunda rüştünü kanıtlıyor.

Özetle

Asus PB287Q, oyuncular için olduğu kadar tasarım, video ve fotoğraf konularıyla ilgili kullanıcılar için de iyi bir çözüm. 4K çözünürlüğünde olması ve yansımasız ve net görüntü sunması onu başarılı monitörler arasına konumlandırıyor. Özellikle hem oyun hem iş için bir monitör arıyorsanız, mutlaka yakından değerlendirmenizde fayda var.

Asus PB287Q'nun fiyatı ise 3000 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Temelde oyuncular için tasarlanmış olsa da bilgisayar destekli tasarım, video ve fotoğraf işleme gibi görselliğin önemli olduğu alanlarda çalışan kullanıcılar için de uygun.

Alternatifleri

Eğer 144Hz monitör arıyorsanız o halde sizlere AOC G2460PG modelini önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus PB287Q
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Ekran 28 inç IPS (3840x2160)
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 100.000.000:1 (ASCR)
Görüş Açısı 170 / 160 derece
Bağlantılar HDMI, HDMI/MHL, DisplayPort, 3.5 mm
Hoparlör 2W x 2
Güç Tüketimi <60W (Açık), <0.5 (Bekleme)
Boyutlar 660 x 414 x 220 mm
Okuyucu Yorumları