Asus ROG Delta S Animate İnceleme

Kulaklıkta RGB’den daha havalısını isteyenlere özel geliştirilen Asus ROG Delta S Animate incelemesi.

Asus ROG Delta S Animate inceleme
CHIP Online Notu 90

Oyuncu ekipmanları söz konusu olunca ne kadar havalı oldukları da oldukça fazla önem taşıyor. RGB, tasarımın önemli bir parçası ama bundan ötesini de sunanlar var.

Asus’un ROG serisi Delta S Animate modeli iki kulak kapağı üzerinde yer alan 245 mini ledden oluşan s/b dot AniMe Matrix ekranı ile ben buradayım diyor. Burayı, hazır gelen 12 animasyonun yerine isterseniz kendi görsel ve GIF animasyonlarınız ile de kişiselleştirebiliyorsunuz.

Cyberpunkvari bir dünyadan fırlamış gibi duran kulaklık, ergonomi konusunda da D şeklindeki kulak yastıkları ile kulakları tam anlamı ile örtüyor ve uzun kullanımda dahi rahatsız etmiyor. Kutudan hızlı soğuyan protein deri kulak yastıklarına ek olarak uzun oyun maratonları için protein deri ve kumaş karışımı ROG hybrid kulak yastıkları da çıkıyor.

Ses kalitesine gelirsek; benzerlerinden farklı olarak düşük, orta, yüksek ve ultra yüksek frekans aralıkları için 4 ayrı DAC sunan ESS 9281 dijital-analog dönüştürücü, 130 dB sinyal gürültü (SNR) oranıyla son derece net sesler üretiliyor. Bu, özellikle FPS türü oyunlarda ayak seslerinin geldiği yönü hassas bir şekilde belirlemeyi sağlıyor.

Yerleşik MQA İşleyicisi stüdyo kalitesinde sesler sunarken AI destekli gürültü engelleme özelliğine sahip mikrofon da 500 milyondan fazla tür arka plan gürültüsünü tanıyıp azaltabiliyor. Sadece kablolu olan kulaklık PC’ye ek olarak PS4/PS5, Nintendo Switch ve mobil cihazlarla da uyumlu. Müzik severlerden çok oyuncuların beğenisi için tasarlanmış bir kulaklık olmuş.

Sonuç

Asus ROG Delta S Animate, özellikle AniMe Matrix kulak tasarımıyla dikkat çekerken, öte yandan ses performansıyla da hayli tatmin edici bir kulaklık. Üst seviye bir oyun kulaklığı arayanların ilgisini cezbedecektir kanaatindeyiz. Fiyatı ise 4 bin TL dolaylarında.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Delta S Animate
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
Sürücü 50mm Neodyum, 20 ~ 40000 Hz, 32ohm
HI-FI DAC ESS 9281 Pro Quad-DAC
Aydınlatma S/B AniMe Matrix ekran
Bağlantılar  USB-C, USB-A, PS4/5, Switch
Mikrofon  100 ~ 10000 Hz/40db (Çıkarılabilir)