Asus ROG Gladius II İnceleme

RGB ışıklandırması, Omron anahtarları ve 12000 DPI sensörüyle FPS ve aksiyon oyunları için ideal.

Asus ROG Gladius II İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • İzleme performansı
  • Ergonomi
  • Uygun ağırlık
  • RGB aydınlatma
  • Omron anahtarlar
  • Değiştirilebilir ağırlık yok

Asus, Repuplic of Gamers markası altında, oyuncular için güvenilir ve performanslı modeller sunmaya devam ediyor. Asus'un oyunculara yönelik geliştirdiği farelerinden ROG Gladius II, 12000 DPI optik sensörü, RGB aydınlatması, ergonomik tasarımı ve 50 milyon tıklamaya müsait Omron anahtarlarını kullanmasıyla dikkat çeken bir model oluyor.

ROG Gladius II'nin tasarımı, geniş yüzeyli bir kasanın tercih edilmesinden dolayı, elleri büyük kullanıcıların ihtiyacını karşılayacak türden. Sağ ve sol tık tuşlarıyla ayrık tuş tasarımını benimseyen ROG Gladius II, böylece rahat bir kullanım sağlarken, bu ikili arasında ortada da DPI değiştirme butonuna yer veriyor. Öte yandan farenin bir de yan tarafında DPI hedef tuşu mevcut. Bu tuşu oyunlarda, özellikle sniper ile düşmanı beklerken kullanıyorsunuz. Basılı tuttuğunuzda DPI'ı anlık olarak düşüren tuş, güzel düşünülmüş bir detay oluyor.

12000 DPI, 50g maksimum hızlanma ve 250 IPS ile düşük hassasiyeti kullanan oyunculara da hitap eden ROG Gladius II, bu noktalarda selef model ROG Gladius'a göre önemli avantaj sağlarken, Omron anahtarlarıyla da en az 50 milyona kadar tıklamayı garanti ediyor.

ROG Gladius II, RGB desteğine sahip bir fare. ASUS Aura RGB desteği ile donatılan model, böylece belirlediğiniz renk akışıyla masanızı süslüyor. Alt kenarları, kaydırma tekerleği ve ROG logosu ile aydınlatılan fare, yazılım yoluyla çeşitli kişiselleştirme seçenekleri de bulunduruyor.

ROG Armoury yazılımını kullanarak ROG Gladius II'ye özel çeşitli kişiselleştirme seçeneklerini yapılandırabiliyor, profiller oluşturabiliyor, renk seçeneklerini belirleyebiliyorsunuz.

ROG Gladius II, her ne kadar kablolu bir model olsa da, farenin kablosunu sökebiliyorsunuz. micro USB yoluyla fareye bağlanan kablo, iki tip olarak kutuda yer alıyor. Bunlardan biri örgü tasarımlı 2 metrelik, diğeri ise standart 1 metrelik USB kablo şeklinde. Ayrıca kutu içeriğinde bir taşıma çantası da yer alıyor.

Özetle

ROG Gladius II, gayet kullanışlı bir fare oluyor. Oyuncuların performans açısından memnun kalacağını söyleyebiliriz. Doğru izleme, özelleştirilebilir yapı, RGB aydınlatma, malzeme kalitesi ve ayrıca rahat değiştirilebilir anahtar düzeneği ile keyifli bir model. Fiyatıyla ise şu sıralar 300 TL civarında bulunabiliyor.

Kimler Almalı

ROG Gladius II, özellikle aksiyon ve FPS türevi oyunları oynayan oyuncular için gayet tatminkar bir model olacaktır.

Alternatifleri

Daha fazla sayıda özelleştirilebilir tuş arıyan oyuncular ROG Gladius II'ye alternatif olarak Corsair Scimitar Pro RGB modeline de göz atabilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Gladius II
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Bağlantı Kablolu
İzleme Optik
Çözünürlük 12000dpi
Işıklandırma RGB
Tuş 7 adet
Kablo Uzunluğu 1m + 2m
Boyutlar 126 x 67 x 45 mm
Ağırlık 110 gram
Okuyucu Yorumları