Asus TUF Gaming GTX 1660 Ti O6G İnceleme

Yeni fiyat performans canavarı karşınızda. İşte Asus TUF Gaming GTX 1660 Ti O6G incelemesi.

Asus TUF Gaming GTX 1660 Ti O6G İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Fiyat performans oranı çok başarılı
  • Güç tüketimi kabul edilebilir seviyede
  • Başarılı soğutma performansı
  • Yük altında fan sesli çalışıyor

RTX serisi duyurulduğunda bildiğiniz gibi Ray Tracing ve DLSS özellikleri ön plandaydı ve böyle bir konseptin içine şıkır şıkır teknolojiler eklendiğinde fiyatlar da uçup gitmişti. Oyunların henüz bu teknolojilere tam anlamıyla hazır olmaması bir yana, üst düzey bir ekran kartının ikinci el otomobil fiyatına çıkması da oyuncuların bir kısmının cesaretini kırdı denilebilir. Bu konuda Nvidia'nın hamlesi de tam bir fiyat / performans canavarı olan GTX 16 serisini piyasaya sürmek oldu. Performans anlamında GTX 1060 / 1070 arasında olması beklenen ve oldukça rekabetçi bir fiyata sahip olan ürün ilk duyurulduğunda Ray Tracing desteğine sahip değildi ki Nvidia, mart ayında yaptığı bir duyuru ile GTX 10 ve GTX 16 serisi kartlarının bir kısmına bu desteğin geleceğini açıkladı.

RTX 20 serisiyle aynı mimariyi (Turing) kullanan GTX 1660Ti, bu defa Asus'un TUF Gaming serisinin üniformasını giyinmiş halde karşımızda. Asus bu modelde iki kat fazla ömür ve sessiz bir kullanım vadeden çift rulmanlı fanlardan -bir çift- kullanmış. Ayrıca PCB'yi korumak için de alt kısımda bir kaplama var ancak sert plastik kaplama ısı dağıtımı konusunda etkili olduğu izlenimi vermiyor. Yine de ürünü monte ederken veya kasanızın içinde çalışırken ekran kartına zarar vermenizi engelliyor olması artı puan.

Asus, TUF Gaming serisinde ürünleri piyasaya sürmeden önce 144-saatlik bir yüklenme testine tabi tutuyor ve bu da satın aldığınız ürünün "rodajının yapılmış" olduğuna işaret. Ürünün standart oyun modunda saat hızları 1500/1815 Mhz iken, fabrika onaylı OC modunda 1530/1830 Mhz'e yükseliyor. 6GB GDDR6 bellek de şu an ve yakın zamanda piyasaya çıkacak tüm ürünler için son derece yeterli olan bu paketi tamamlayan bir bileşen.

Minimum PSU gereksinimi 450W olarak listelenen TUG Gaming 1660Ti, denediğimiz hemen tüm oyunlarda GTX 1070'e yakın ve bazen de denk performans sunmayı başardı. Battlefield V'te 1080p maksimum ayarlarda 80 fps'in üstünde kalmayı başarırken gerçek bir sistem canavarı olan Assassin's Creed Odyssey'de 1080p / Ultra ayarlarda 44fps civarında değerler aldık. Ray Tracing performansı konusunda şimdilik söylenecek çok fazla bir şey yok zira yeni sürücüler geldikçe verimin artacağını düşünüyoruz. Birkaç ay sonra bu konuda söyleyebilecek daha fazla şeyimiz olacak.

Özetle

Eğer aradığınız her oyunu çalıştıran, yakın gelecekte de -1080p çözünürlükte- verim alabileceğiniz bir ekran kartıysa GTX 1660Ti gayet iyi bir seçim. Asus TUF Gaming'in bu serisi piyasada 2450 TL civarında fiyatla bulunabiliyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus TUF Gaming GTX 1660 Ti O6G
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
88
Okuyucu Yorumları