Asus TUF Gaming VG27AQ İnceleme

Profesyonel oyuncu deneyimi sunan Asus TUF Gaming VG27AQ monitörü inceledik.

Asus TUF Gaming VG27AQ İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • 350 nit parlaklık değeri
  • 155Hz yenileme hızı
  • ELMB Sync
  • Yüksek çözünürlük
  • Şık ve ergonomik tasarım
  • Çerçevenin malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi

Oyuncu monitörü denildiği zaman bir çırpıda sayılabilecek önemli özelliklerin başında yüksek yenileme hızı, HDR, G-Sync ve elbette monitörün boyutu geliyor. Overclock ile 155Hz'e kadar yenileme hızınına çıkabilen Asus TUF Gaming VG27AQ, model numarasından da anlaşılabileceği üzere 27 inç boyutunda ve 2560x1440 çözünürlüğe sahip IPS panel bir monitör.

1440p olması sayesinde 1080p standart bir Full HD monitöre göre %77 oranına kadar daha fazla masaüstü alanı gösterebiliyor. Ayrıca bu monitörde Asus'un ELMB Sync yani Extreme Low Motion Blur özelliği bulunuyor. G-Sync ile aynı anda çalıştırılarak ekranda hareket eden hızlı objelerin ghosting yapmasını ve ekranda oluşan yırtılma etkilerini ortadan kaldırabiliyor.

HDR 10 standardı sayesinde renkler özellikle de oyun oynarken gerçekten inanılmaz görünüyor. Ayrıca ASUS Shadow Boost teknolojisi sayesinde de hem oyun oynarken ya da bir şeyler izlerken karanlık yerleri daha net görebilmek ve bu sayede deneyiminizi üst seviyeye taşımak mümkün.

Monitörün tasarımına değinecek olursak eğer, oldukça ince bir çerçeve yapısına sahip ancak malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi. Yine de oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz.

Ekran 350 nit parlaklık değerine sahip ve mat olmasından dolayı da herhangi bir parlama yapmadan rahatlıkla kullanılabiliyor. Hareket edebilen ayağı sayesinde sağa sola rahatlıkla döndürülebiliyor. Ayrıca dört farklı yöne dönebilen yapısı sayesinde monitörü dikey veya yatay olarak kullanmak da mümkün.

Monitörün arkasında 2 adet HDMI ve bir adet Display Port bulunuyor. Monitörün sağ arkasında yer alan joystick sayesinde ise tüm ayarların kolaylıkla yapılabildiğini de söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak etkileyici bir oyun performansı sunan Asus TUF Gaming VG27AQ, 155Hz tazeleme hızı, G-Sync ve ELMB Sync özellikleri, yüksek çözünürlüğü ve şık tasarımıyla başarılı bir model oluyor. Asus TUF Gaming VG27AQ'yu şu an piyasada fiyatı 3600 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus TUF Gaming VG27AQ
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
Okuyucu Yorumları