Güçlü performansı şık bir gövdede sunuyor.

Ultrathin kategorisine iyi bir örnek olan Asus U38N, güçlü performansı şık bir gövdede sunuyor.

Asus U38N İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • İnce, hafif ve şık
  • Yüksek performans
  • Uzun pil ömrü
  • Ekran çerçevesi çok geniş

AMD tarafından Intel'in "ultrabook" kategorisinin karşısına yerleşen "ultrathin" ürün gamı, üreticilerin geliştirdiği cihazlarla genişlemeye devam ediyor. Aileye gelen son ürünse Asus'un U38N modeli. Intel'in ultrabook'larına rahatlıkla rakip olabilecek yapıda olan Ultrathin'lere iyi bir örnek olan Asus U38N, gerek tasarımı gerek işlevselliğiyle oldukça dikkat çekici. Hemen cihaza yakından bakalım.

İncelik ve performansı aynı gövdede bulmak isteyenler tarafından rağbet görecek bir ultrathin dizüstü bilgisayar olan U38N, malzeme kalitesiyle dikkat çekiyor. Şık bir gövdeye sahip olan Asus U38N, en ince yerinde 5.5 mm, en kalın noktasında ise yalnızca 18.6 mm'lik bir yapıya sahip. 1.55 kilogramlık ağırlığıyla her an yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz Asus U38N, 13.3 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Full HD çözünürlük desteği gösteren ekran 178 derecelik görüş açısı sunuyor ve dokunmatik IPS paneliyle dikkat çekiyor. Renkleri tüm parlaklığı ve canlılığıyla sunan ekran, hassasiyetiyle de beğenimizi kazanıyor. Ancak ekrana dahil edilmiş siyah renkli kalınca bir ekran çerçevesine yer verilen Asus U38N'de, aslında biraz daha ince bir çerçeve tercih edilerek ekran boyutu arttırılabilirmiş. Fakat çerçevenin tasarıma olumsuz bir etkide bulunmadığı bir gerçek. Cihaz ekranı ve hemen altında uzanan klavye bölgesiyle en az dış gövde tasarımıyla olduğu kadar iyi bir görsellik sunuyor. Konforlu bir yapıda olan klavyesi ve geniş touchpad alanıyla rahat bir kullanım sağlayabileceğiniz Asus U38N, ekranının hemen üzerinde bir kamera bulunduruyor.

Asus U38N'in incelediğimiz modelinde Windows 8 Pro bulunuyor. Dokunmatik IPS ekranla birlikte Windows 8'i rahatlıkla dokunarak kontrol edebiliyorsunuz. Tasarım ve performans odaklı olan Asus U38N, üzerinde AMD'nin Trinty A10 serisi işlemcisini bulunduruyor. Tam dört çekirdekli yapıda olan ve minimum 2.0 GHz hız sunan A10-4655M işlemcisiyle birlikte hızını 2.8 GHz'e kadar arttırabilen Asus U38N, 6 GB DDR3 bellekle birlikte geliyor. Bu güçlü ikili sayesinde günümüz oyunlarını oynayabilmenizi sağlayan Asus U38N, AMD grafik işlemcisi Radeon HD 7620G'yi de içeriğinde bulunduruyor. Asus U38N, her ne kadar entegre bir grafik çözümü sunsa da, grafik performansıyla bir ultrathin'den bekleneni gösterdiğini söyleyebiliriz. 128 GB değerinde SSD ile teknik ekibini tamamlayan Asus U38N, Bang & Olufsen imzalı ICEpower ses sistemi ile ses konusunda da üst düzeyde olduğunu gösteriyor. 7 saatlik pil ömrü ve bağlantıları arasında yer verdiği üç adet USB 3.0 arabirimiyle bizi olduğu gibi kullanıcıları da memnun edeceğini düşündüğümüz ultrathin, firma tarafından verilen bilgiye göre (incelediğimiz tarihteki fiyatıyla) 2.334 TL civarında bir fiyatla satışa sunuluyor.

Özetle

Ultrathin kategorisinde yer alan ve hem tasarımı hem performansıyla fazlasıyla beğendiğimiz Asus U38N, uzun pil ömrü ve hafifliğiyle rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz, performansıyla her alanda kullanabileceğiniz bir cihaz.

Alternatifleri

Asus'un AMD tabanlı ultrathin'lerinin yanında Intel tabanlı ultrabook'ları da bulunuyor. Eğer Intel tabanlı bir cihaz arayışındaysanız Asus'un diğer modellerini inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus U38N
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
İşlemci AMD Trinity APU A10-4655M 2.0 GHz
Ekran 13.3 inç 16:9 Full HD (1920x1080)
Ekran Kartı AMD Radeon HD 7620G
Bellek 6 GB DDR3
Bağlantılar USB 3.0 (3 adet), HDMI, kart okuyucu, 802.11 a/b/g/n, kulaklık
Ağırlık 1.55 kg
Okuyucu Yorumları