VivoBook Pro N552VW testte!

Asus'un oyuncuların da tercih edebileceği VivoBook Pro N552VW dizüstü bilgisayarını inceliyoruz.

CHIP Online Notu 79
  • Yüksek performans
  • Full HD oyun yeteneği
  • Hoparlörler
  • SSD + HDD
  • Ağır ve kalın
  • Zayıf pil ömrü

Asus'un VivoBook ailesinde pek çok dizüstü bilgisayar bulunuyor. Bunlardan biri de yeni elimize ulaşan VivoBook Pro N552VW. Bu model tam boyutlu bir dizüstü bilgisayar. Tam boyutludan kastımız, 15.6 inç ekran ve ona bağlı olarak geniş klavyeye sahip olması, öte yandan katlanabilir veya hafif bir model olmamasına işaret ediyor. Yani bu model, son zamanlarda gördüğümüz ve sıkça karşımıza çıkan hibrit laptop'lardan biri değil, onu baştan söyleyelim.

VivoBook Pro N552VW'nin teknik kadrosuna ve yaptığı işlere geleceğiz ama önce dış görünümüyle dikkat çeken detaylarından bahsedelim.

Laptop'ın 15.6 inç boyutunda ve mat malzemeyle kaplanmış bir ekranı bulunuyor. Ekranın mat malzeme olması, yansımalardan kurtulacağınız anlamına geliyor. Ekranın Full HD çözünürlük sunduğu elimizdeki modelin dışında, ayrıca 4K seçeneği de görmek mümkün raflarda.

Dizüstü bilgisayarın ekranının hemen altında uzanan klavye gümüş renkle renklendirilmiş. Böylece siyah çerçeveli ekranla kontrast görüntü yaratan klavye, kullanımıyla rahat. Touchpad ise daha rahat olabilirmiş. Kullanımını çok rahat bulduğumuzu söyleyemeyiz.

VivoBook Pro N552VW, ince bir model değil. 30 mm'lik kalınlıkta olan laptop, ayrıca ağırlığıyla da 2.5 kilogram civarında. Alüminyum malzemeye sahip iç ve dış yapısıyla şık durmaya çalışan laptop, güzel görünse de son zamanlarda karşılaştığımız laptop modelleri yanında çok şık durmuyor.

VivoBook Pro N552VW'nin çevresine baktığımızda geniş bağlantı seçeneği verildiğini görüyoruz. Burada 3 adet USB 3.0, tam boyutlu HDMI, Ethernet portu, mini DipslayPort ve USB Type-C portu yer alıyor. Ayrıca optik sürücüyü de bu modelde görmek mümkün.

VivoBook Pro N552VW'nun önemli noktalarından biri de kuşkusuz hoparlörleri oluşturuyor. Hoparlörleri IcePower Bang&Olufsen ile hayat bulan laptop, güzel ses veriyor.

Teknik kadro

Teknik kadro

Şimdi VivoBook Pro'nun teknik altyapısına bakalım. Laptop'ta işlemci olarak Intel Core i7 yer alıyor. Geçtiğimiz senenin üçüncü çeyreğinde üreticilere sunulan i7-6700HQ işlemciden güç alan laptop, 2.60 GHz taban frekansta çalışıyor. 4 çekirdekli yapıda olmasıyla performanslı çalışan işlemci, hız gerektiğinde 3.50 GHz'e kadar vites arttırabiliyor.

İşlemciyle beraber gelen Intel HD Graphics 530 grafik birimini de gördüğümüz laptop'ta bununla yetinilmemiş. Yanına ayrıca NVIDIA GeForce GTX 960M da konumlandırılmış. Bununla gelen grafik performansına az sonra değineceğiz.

VivoBook Pro'da RAM olarak 8 GB DDR4 tercih edilmiş. Laptop'ın ayrıca 16 GB RAM farklı modeli bulunduğunu da söyleyelim. Dilerseniz bu güncellemeyi siz de yapabilirsiniz.

128 GB SSD'nin yanı sıra 1 TB kapasitesinde HDD'nin de yer aldığı laptop, böylece gerek performans gerek geniş depolama kapasitesinin sahibi. Son olarak cihazda 802.11ac Wi-Fi yeteneğinin bulunduğunu da söyleyelim ve şimdi performans adımına geçelim.

Performans

Performans

VivoBook Pro'nun elimizdeki modeli genel kullanım performansının yanında oyun performansıyla da memnun edici çalışıyor. Cihazla vakit geçirdiğimiz süre boyunca oyun performansında aldığımız değerler gayet memnun ediciydi. Özellikle Full HD çözünürlükte, günümüzün yeni oyunlarında iyi performans görebileceğinizi söyleyelim.

Sentetik testlerden de 13 bin dolaylarında Geekbench skoru elde eden VivoBook Pro, ayrıca 3D Mark Cloud Gate benchmark testinde de 17233 puan üretti. Peki, bunun oyunlara yansıması nasıl?

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'de orta / üst seviye grafik ayarları karışımında aldığımız sonuç 60FPS'yi bulabiliyor. Yer yer 50 FPS'ye kadar ise gerileme görüyoruz. Yine bu dönemin önemli oyunlarından XCOM 2'de de değerlendirme şansı bulduğumuz laptop, oyunun önerilen grafik ayarı High'da bize 29 FPS sonuç verdi. Grafik ayarlarını biraz daha orta seviyeye çekerseniz bu oyunda 50 FPS'ye değin ulaşmak mümkün olabiliyor.

Peki, laptop'ın pil performansı nasıl? Dizüstü bilgisayarda hem gerçek kullanım hem video testi gerçekleştirdik. Bunlardan Full HD video performansı sırasında 3 saat 34 dakika gibi sonuç veren laptop, gerçek kullanım senaryosunda da 3 saatin altında performans sergiledi. Burada yüzde 50 seviyesinde ekran parlaklığını baz aldığımızı ve Netflix ile web dolaşımını gözettiğimizi de iletelim.

Özetle

Asus VivoBook Pro'nun elimizdeki N552VW modeli, dengeli bir model. İster oyun için kullanın ister ofis bilgisayarı yapın, sizi kendisinden memnun bırakacak. Ancak elbette eksikleri de var, onlardan da az önce size bahsettik. Bu bağlamda sonuç olarak ondan daha iyi modeller elbette piyasada mevcut, fakat değerlendirme aşamasında bu modeli de atlamamanızı tavsiye ederiz. Peki, VivoBook Pro'nun fiyatı nedir? Şu an bu dizüstü bilgisayarını piyasada 5000 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Hem performanslı çalışan bir dizüstü bilgisayar hem de oyun oynatabilecek bir platform arıyorsanız, Asus VivoBook Pro N552VW aradığını model olabilir.

Alternatifleri

Asus VivoBook Pro N552VW'ya alternatif olarak bu fiyat aralığında çok sayıda model mevcut. Bunlardan biri de MSI GL72 6QD-201TR oluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus VivoBook Pro N552VW
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
79
mini DisplayPort Var
USB 3.1 1 adet
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-6700HQ
İşlemci Hızı2.60 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 960M
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
SSD128 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.03
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuVar
Boyutlar383 x 260 x 29 mm
Ağırlık2,53 kg
Okuyucu Yorumları