Internet Explorer’a rakip değil

Sörf yapan insanların büyük bir çoğunluğu Internet Explorer kullanıyor. Yeni bilgisayarlar Windows XP ve yeni web sayfaları da Internet Explorer için tasarlanmaya devam ettiği sürece de bunun değişmesi pek o kadar kolay değil.

AvantBrowser 8 İnceleme
CHIP Online Notu 70

İşte bu yüzden kullanıcıların Başlat düğmesi kadar aşina olduğu bu internet tarayıcısı alışkanlığının değişmeyeceğini gören firma, AvantBrowser’ı piyasaya uzun zaman önce sürmüştü. Şimdi 8. sürümü hazır olan ve hala ücretsiz olarak dağıtılan bu yazılımın en büyük özelliği ise Internet Explorer üzerine kurulu olması. Yani kesinlikle ona rakip değil. Asıl amacı, onu daha kullanışlı bir hale getirmek. Reklamları engelleyen “pop-up ad blocker” ve fare hareketlerine komut atayabilen “mouse gestures” gibi onlarca çarpıcı yenilik, bunun en iyi kanıtı. Dahili Google arama çubuğuna ve kayıt temizleme özelliğine de sahip olan yazılım ayrıca fare tuşlarını da daha işlevsel biçimde kullanabiliyor. Örneğin orta fare tuşu bağlantıyı yeni pencerede açıp arka plana atabiliyor. Daha çok sörfçülerin ihtiyaçları göz önüne alınarak eklenmiş özelliklere sahip bu tarayıcıyı kullandığınızda artık Internet Explorer size çok yavan gelebilir.

Özetle

Bu yazılım bir alternatif olmaktan çok bir Internet Explorer güncellemesi. Yine de sörfü ne kadar eğlenceli ve hızlı bir hale getirdiği de tartışılamaz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli AvantBrowser 8
Ürün Markası Avantbrowser
CHIP Online Notu
70
Okuyucu Yorumları