Bang & Olufsen Play A2 testte!

Danimarkalı marka Bang & Olufsen'in tasarımı kuvvetli ürünü Play A2'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 93
  • Kullanım
  • Performans
  • Uzun pil ömrü
  • Şık tasarım
  • Derin baslara uygun değil

Bang & Olufsen, ses ve görüntü sistemleri konusunda kalite ve performans noktasında üst düzey ürünler geliştiren bir şirket olarak biliniyor. Danimarka menşeli olan firma, ülkemizde de birkaç şubesiyle hizmet vermekte. Ürettiği ürünlerin tasarım çizgisi, malzeme kalitesi ve sunduğu performansının yanı sıra biçilen yüksek fiyatlarıyla da isim yapmış olan Bang & Olufsen'ın daha önce farklı ürünlerini inceleme şansımız olmuştu. Bunlara örnek olarak Beolit 12'yi verebiliriz. Eğer daha önce gözden kaçırdıysanız bu ürün hakkındaki izlenimlerimizi de CHIP Online üzerinden bulabilirsiniz.

Beolit 12'yi örnek olarak vermemizin sebebi, bugün inceleyeceğimiz Play A2'nin bu cihazın sunduğu performansı çok daha kompakt bir tasarımla sunması. Neredeyse bir cüzdan boyutunda olan Play A2, rahatlıkla taşınabilir oluşuyla müziği beraberinde her yere götürmek isteyenlerin tercihi olacak gibi. Peki, Play A2 bizlere neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım...

Çok şık görünüyor

Hemen baştan söyleyelim. Play A2 de Bang & Olufsen'in diğer ürünleri gibi bütçesi biraz geniş olan kullanıcılara hitap ediyor. Müzik konusunda pahalı zevkleri olanların tercih edebilecekleri bir ürün olan Play A2'yi önce tasarımıyla tanıyalım.

Play A2'nin oldukça şık bir çizgisi var. Fazlasıyla kompakt yapıda olan cihaz, üç farklı renk seçeneğiyle tercih edilebiliyor. Bizim elimizdeki yeşil renkli modelinin yanı sıra siyah ve gri gibi iki renk seçeneği daha bulunuyor. Çerçevesi alüminyum malzemeli bir bant ile çevrelenen cihazın her iki yüzü ise plastik malzemeli ızgaralardan oluşuyor. Bu ızgaraların altında ise sürücüler bulunuyor. Dilerseniz her iki taraftaki paneli sökerek altında yer alan hoparlörlere ulaşabiliyorsunuz.

Play A2, üzerinde toplam 6 sürücü bulunduruyor. Bunlardan ikisi ana sürücü, ikisi bas ve diğer ikisi ise tweeter sürücüleri. Altı sürücüsüyle toplam 180 watt gücünde ses üretebilen cihaz, 360 derecelik ses yayabiliyor. Play A2'nin müzikal performansından az sonra bahsedeceğiz, ancak bu noktada şunu söylemek lazım. Play A2 müzik çalıyorken hoparlörlere yakından baktığınızda, karşınızdakinin gerçekten güçlü bir cihaz olduğunu görebiliyorsunuz.

Bluetooth ile müziğe özgürlük

Peki, Play A2 nasıl çalışıyor; cihaza nasıl bağlanılıyor? Play A2, Bluetooth 4.0 bağlantısını kullanıyor. Cep telefonu veya tabletinizin Bluetooth'unu kullanarak çok kolay bir şekilde bağlanabiliyorsunuz. Bunun için cihazın üzerinde yer alan Bluetooth tuşuna iki saniye basmanız yeterli oluyor. Hemen yan tarafındaki LED ışığı, cihazın Bluetooth eşleşmesi için hazır olduğunu size gösteriyor.

Bu arada cihazın üzerinde bulunan diğer tuşlar ise güç butonu ile ses butonları. Bağlantılarını ise çerçevenin bir diğer kısmında bir arada sunan Play A2, bir USB noktası, kulaklık bağlantısı ve elbette onu şarj edebilmeniz için bir güç girişi bulunduruyor.

Play A2, tek şarjla 24 saate kadar müzik çalabilen bir cihaz. Böylece uzun soluklu mobil dolaşımlarınızda her an müzik dinlemeniz için ideal. Bu noktada şunu da söylemek lazım: Cihazın pil ömrü, ses seviyesiyle ilişkili. Yani yüksek seste müzik dinlemek, pil ömrünü doğru orantıda kısaltıyor. Yine de cihaz, günü rahat çıkartıyor.

Müzikal performans

Şimdi gelelim Play A2'nin müzikal performansına. Cihaz ofisimizde olduğu süre boyunca farklı türlerde çokça müzik dinleme şansımız oldu. Vardığımız ortak kanı, Play A2'nin ses performansının çok iyi olduğu yönünde. Baslar tizler yerli yerinde, ses derinliği gayet iyi seviyede ve melodiler gayet temiz. Yani eğer sıkı bir Spotify veya Deezer kullanıcısıysanız Play A2, size göre bir cihaz. Play A2'nin müzikal performansıyla ilgili tek olumsuz eleştirimiz ise derin baslarda bir miktar tökezlemesi. Derinden gelen baslarla yoğrulmuş parçalarda yorulabiliyor. Fakat açıkçası bu cihaz için o kadar kusur kadı kızında da olur demekten kendimizi alamıyoruz.

Play A2'yle ilgili eklemek istediğimiz bir diğer nokta ise tasarımında Cecile Manz'ın imzasının olması. Tasarım çizgisini her yönüyle çok beğendiğimiz cihaz için bir taşıma kılıfı ise kutu içeriğinde yer almıyor. Bunu yadırgamamak lazım, zira cihazın tasarımı öylesine hoş ki, bir kılıf içine gizlememek gerek diye düşünüyoruz. Kaldı ki cihazı taşımak için hemen kenarına şık bir deri kayış yerleştirilmiş.

Özetle

Sonuç olarak Play A2; tasarımıyla, performansıyla, kullanımıyla fazlasıyla iyi bir ürün olmuş. Tarz sahibi ve yüksek müzik zevki olan kullanıcıların mutlaka yakından incelemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Play A2'nin yurt dışı fiyatı ise 399 dolar civarında. Bu da cihazı ülkemizdeki vergiler dahil 1100 ila 1500 TL arasında edinilebileceğini gösteriyor.

Kimler Almalı

Play A2 de Bang & Olufsen'in diğer ürünleri gibi bütçesi biraz geniş olan kullanıcılara hitap ediyor. Müzik konusunda pahalı zevkleri olanlar tarafından yakından incelenmeli.

Alternatifleri

Play A2'ye alternatif olarak yine mobil olarak kullanabileceğiniz bir başka cihaz ise Jabra Solemate Max.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bang & Olufsen Play A2
Ürün Markası Bang & Olufsen
CHIP Online Notu
93
Güç Çıkışı 180 W
Sürücüler Ana sürücü (2), Bas (2), Tweeter (2)
Frekans Tepkisi 55 Hz – 20.000 Hz
Pil Ömrü 24 saate kadar
Renk Seçeneği Siyah, gri, yeşil
Bağlantılar Bluetooth 4.0, USB, kulaklık
Boyutlar 40 x 140 x 250 mm
Ağırlık 1.1 kg.
Okuyucu Yorumları