Boyundan büyük iş çıkartıyor

Ofislerde ve toplantılarda bu küçük cihaz boyundan büyük iş çıkartıyor İş dünyasındaysanız bir bakın

CHIP Online Notu 91
  • Çok kolay kurulum
  • Yazılım kurulumuna ihtiyacı yok
  • Uygulama desteği
  • Ekran paylaştırma seçeneği
  • Performans
  • Yüksek fiyat

Teset merkezimize zaman zaman gerçekten ilgi çekici ürünler geliyor. Elbette akıllı telefonlar, tabletler, televizyon ve bilgisayar donanım ürünleri de bir o kadar önemli fakat yer yer incelediğimiz sanal gerçeklik gözlükleri, 3D yazıcılar ve bugün elimizdeki Barco ClickShare gibi ürünler sıradanlığı kırarak, bize de farklı heyecan veriyor desek yalan söylemiş olmayız doğrusu. Barco tarafından ClickShare, özellikle iş dünyasına hitap ediyor. Barco ClickShare, Türkiye'ye 16K Elektronik Görüntüleme Sistemleri tarafından getiriliyor. Sunum ve toplantılarda harika iş çıkarttığını gözlemlediğimiz ClickShare, şimdi bakalım bizlere neler sunuyor.

Nasıl çalışıyor?

Nasıl çalışıyor?

Barco markası tarafından geliştirilen ClickShare, kısaca toplantılarda ve sunumlarda bilgisayarlardan ana ekrana hızlıca ve kablosuz olarak görüntü iletmek için kullanılıyor. İki farklı modeli olan ClickShare'in elimizdeki modeli CSM-1 olarak anılıyor. Cihazın ayrıca CSC-1 olarak bilinen daha gelişmiş bir modeli de mevcut.

Şimdi cihazı hızlıca yakından tanıyalım: ClickShare bir ana merkez üssünden ve ayrıca iki buton aparatından oluşuyor. Bu merkez üssü elektriğe bağladıktan sonra HDMI veya VGA bağlantısı yoluyla sunum odasında, ofiste -veya nerede isterseniz- televizyon veya monitöre bağlıyorsunuz. Bu işlemi yaptığınızda hemen ekranda ClickShare ekranını görebiliyorsunuz.

Şimdi ekrana görüntü taşıyalım: Ekrana görüntü iletmek istediğiniz bilgisayara, USB bağlantısı yoluyla buton aparatlarından birini bağlıyorsunuz. Butonu bağladığınızda cihaz bilgisayarınızda "ClickShare" adıyla görünecek. Şimdi, açılan pencereden eğer Windows kullanıcısıysanız "ClickShare for Windows", eğer Mac kullanıcısıysanız "ClickShare for MacOX" uygulamalarını çalıştırmanız gerekiyor. Bunu da hallettikten sonra geriye tek bir adım kalıyor, o da butona bir kez basmak. Böylece görüntü ekrana yansıtılacak.

Çoklu kullanım için ideal

Çoklu kullanım için ideal

Herhangi bir yazılım yüklemeksizin tamamen zahmetsiz şekilde görüntüyü bilgisayardan aktarabildiğiniz Barco ClickShare, bu modeliyle iki buton aparatı bize getiriyor. Böylece iki farklı bilgisayar üzerinden görüntü aktarımı yapabiliyorsunuz. Eğer daha kalabalık ekipman istiyorsanız, CSC-1 modeli 4 kişiye kadar görüntü aktarım imkanı tanıyor; onu da yakından inceleyebilirsiniz.

Şimdi butonların üzerindeki ışıkların açıklamalarını da sizlerle paylaşaım. Görüntü aktarmak için kurulum yaparken butonlarda beyaz ışık yanıp sönüyor, bu aşamada cihaz merkez üssüyle eşleşmeye çalışıyor. Beyaz ışık sabitlendiğinde artık butona basıp görüntüyü aktarabiliyorsunuz.

Peki, iki farklı USB aparatından aynı anda görüntü aktarabiliyor muyuz? Evet, bir kullanıcı ekrana görüntü aktarmışken, bir diğer kullanıcı da butona basarak ekrana görüntü iletebiliyor. Bu durumda ekran paylaşılıyor ve ekranda iki bilgisayardan gelen görüntü yan yana yer alıyor. Eğer bir kullanıcı kendi ekranını tam ekran paylaşmak istiyorsa, butona biraz basılı tutması yeterli oluyor. İşiniz bittiğinde ise butonları USB'den söküyorsunuz, hepsi bu kadar.

Az önce de söylediğimiz gibi elimizdeki bu model 2 kişiye kadar destek sağlıyor. Diğer modelde bu model 4 kişilik olarak sunuluyor.

Barco ClickShare'in performansı gayet akıcı. Full HD görüntü aktarabilen cihaz, paylaştığınız videolarda da 30 kareye kadar görüntü aktarımı sağlayabiliyor. Elbette sesi de aktarabiliyor. Özellikle tak ve çalıştır şeklinde kullanılmasıyla büyük kullanım kolaylığı sağlayan cihaz, HDMI ve VGA'nın yanı sıra üzerinde Ethernet ve USB gibi bağlantı noktalarını bulundurmasıyla da beğenimizi kazandı.

Özetle

Barco ClickShare'i incelerken özellikle ofis içi toplantılarımızda kullandık ve performansından gayet memnun kaldık. Özellikle kolay kullanımıyla beğendiğimiz cihaz, elimizdeki modelde iki kişiye kadar destek veriyor. Ekranı daha fazla kullanıcıya paylaştırmak isteyenler 4 kişilik olan modeli tercih etmeliler. Sık toplantı yapıyor veya sunumlara katılıyorsanız bu cihaz tam size göre. Öte yandan her ofisin toplantı odasında da bir tane bulunması büyük fayda sağlayacaktır diye düşünüyoruz.

Barco ClickShare'in fiyatı ise 1.999 Euro + KDV civarında.

Kimler Almalı

Barco ClickShare, özellikle her ofisin toplantı odasında bulunması gereken bir cihaz. Kolay kullanılabilmesi ve başarılı performans göstermesiyle dikkat çekiyor.

Alternatifleri

Barco ClickShare'e daha basit bir alternatif arıyorsanız EZCast desteği sunan minik HDMI çubuklarını da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Barco ClickShare
Ürün Markası Barco
CHIP Online Notu
91
Bağlantı 2.4 / 5 GHz Wi-Fi
Video Aktarımı 30 FPS'ye kadar
Ses Aktarımı Var
Uygulama iOS / Android
HDMI Var
VGA Var
USB Var
Ethernet Var
Okuyucu Yorumları