Kare ekranlı BlackBerry Passport testte!

Kare ekranı ve çok güçlü donanımıyla dikkat çeken BlackBerry Passport ne kadar iyi?

BlackBerry Passport İnceleme
CHIP Online Notu 72
  • Pil ömrü
  • Malzeme kalitesi
  • Yüksek RAM kapasitesi
  • BlackBerry Hub
  • Tek elle kullanım imkansız
  • Uygulama desteği
  • Arabirim tepki süresi
  • Yüksek fiyat

BlackBerry'nin kare formundaki yeni üst seviye telefonu hazır ve gerçek hayatta da tanıtım resimlerindeki kadar ilginç duruyor. Kare, kutuya benzeyen, metal çerçeveli bu telefonun alt kısmında bir de fiziksel klavye bulunmakta.

BlackBerry Passport oldukça iyi bir donanım ve kullanım özellikleri ile karşımıza çıkıyor. 4.5 inçlik ekran, 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 3GB RAM oldukça etkileyici. Ürünün dahili hafızası 32 GB ve bir microSD girişi de bulunmakta. Telefon, 13 MP bir ana kameraya sahip. Başka bir deyiş ile Kanadalı firma, özellikler söz konusu olduğunda elinden gelenin en iyisini yapmak istemiş.

Telefonun pek ucuz olduğu söylenemez. Ürünün fiyatı 599 dolar olarak belirlenmiş; yani iPhone'lar, HTC ve Samsung telefonlar ile aynı fiyat grubunda satılmakta. Ama ne yazık ki henüz ülkemizde satışa sunulmuş değil.

İş için telefon

BlackBerry, bu yeni formun firma kullanıcılarına en uygun form olduğunu söylüyor ve bu kullanıcılar ürünün açık hedefi olarak gözüküyorlar. E-posta, ofis uygulamaları, raporlar, yani basitçe BlackBerry'nin her zaman iyi olduğu konular yine ön planda. 4.5 inçlik 1:1 ekran, standart akıllı telefonların 40 karakteri yerine her satıra 60 karakter sığdırabiliyor.

Ancak geçmişin telefon liderinin geçmiş başarılarını yakalaması için çok daha fazla uğraşması gerekiyor. BlackBerry Z10 ve BlackBerry Q10 gibi telefonların markette başarısız olması da bu konuda ona pek yardımcı olmuyor.

Ancak bu telefonun durumu biraz farklı. Bu kez iPhone 6 veya Samsung Galaxy Alpha gibi bir telefonun izinden gitmek yerine, gerçekten farklı bir şey var karşımızda. Ama bu konuda da bazı hatalar yapıldığı bir gerçek.

Şimdi kare ekranlı BlackBerry Passport'un tasarımına yakından bakalım...

Özetle

Kısacası Passport, çok iyi donanım sunsa da, oyun veya multimedya hayranları için üretilmiş bir telefon değil. Telefon için BlackBerry'nin "kurumsala kayan" bir şirket olduğunu tekrar hatırladığı model dersek, herhalde yanılmış olmayız. Siz de telefonu daha çok işiniz için kullanacaksanız, Passport sizi memnun edecektir. Ama genel bir akıllı telefon kullanıcısı, bu fiyata, kendisi için çok daha uygun modeller bulabilir...

Kimler Almalı

Telefonu daha çok işiniz için kullanacaksanız, Passport sizi memnun edecektir.

Alternatifleri

Passport, çok iyi donanım sunsa da, oyun veya multimedya hayranları için üretilmiş bir telefon değil. O nedenle eğer oyun ve multimedya ağırlıklı uygulamaları kullanacaksanız Sony, Samsung ve LG'nin amirallerine yönelmeniz daha uygun olacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli BlackBerry Passport
Ürün Markası BlackBerry
CHIP Online Notu
72
İşletim SistemiBlackBerry 10.3
İşlemciQualcomm Snapdragon 801
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu4.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1440 x 1440 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera13.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi444:00 saat
Konuşma Süresi023:00 saat
Boyutlar90 x 128 x 9.3 mm
Ağırlık196 gr.
Okuyucu Yorumları