Brother MFC-T910DW İnceleme

Yenilenen Brother Tank Sistemli Inkjet yazıcı ailesinin yeni üyesi MFC-T910DW modelini inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Baskı kalitesi
  • Baskı başına maliyet
  • Bağlantı zenginliği
  • Performans
  • Kablosuz kullanım

Ev veya ofisiniz için iyi bir yazıcı arıyor ve çok fonksiyonlu olmasını gözetiyorsanız, o halde bugün inceleyeceğimiz Brother'ın yeni seri Tank Sistemli Inkjet Yazıcı ailesinde bulunan MFC-T910DW modeli size göre bir seçim olabilir. Zira ev ve ofis kullanıcıları için yüksek baskı hacimleri elde etmek ve sayfa başına maliyeti azaltmak adına önemli yenilikler getiren bu yazıcı, ayrıca baskı kalite standardını yüksek tutmak için de ideal bir çözüm.

Özellikle çok fonksiyonlu ve tank sistemli yazıcılara göre oldukça kompakt boyutlarda olan Brother MFC-T910DW, böylece ona kolayca yer bulmanızı sağlıyor. Öte yandan kurulum noktasında da önemli bir avantaj sağlayan yazıcı, benzer diğer modellere göre çok daha kısa sürede çalışır hale getirilebiliyor. Şöyle ki; Brother MFC-T910DW'yu kutusunu açtığınızdan 7 dakika sonra çalışır hale getirebiliyorsunuz.

Verimli kullanım olanağı

Verimli kullanım olanağı

Tüm kontrol menüsünü ön yüzünde bulunduran Brother MFC-T910DW, burada 4.5 cm boyutunda renkli bir LCD ekrana da yer veriyor. Böylece kolay bir kullanım sağlayan yazıcı, yine buradaki tuş takımı ile tüm menü seçeneklerini tek seferde görüntüleyebilmenizi ve fonksiyonlar arasında kolayca geçiş yapabilmenizi sağlıyor.

Ekranın hemen yanında bir USB bağlantısı bulunduran yazıcı, böylece bir USB bellekteki doküman ve fotoğrafları, bilgisayara bağlanmadan kolaylıkla yazdırabilmenize olanak tanıyor. Hazır bağlantılardan bahsetmişken Brother'ın bu modelinin bu anlamda zengin seçenekler sunduğundan da bahsetmekte yarar var.

İster Ethernet üzerinden kablolu, ister Wi-Fi üzerinden kablosuz bağlantı yoluyla iletişimde olabileceğiniz Brother MFC-T910DW ile böylece PC, notebook, telefon ve tablet üzerinden kolayca baskı yapabiliyorsunuz. Özellikle akıllı telefonunuzdan yazdırma işlemi bir hayli kolay, zira Brother MFC-T910DW'da AirPrint, Google Cloud Print ve iPrint&Scan uygulamaları üzerinden kablosuz baskı işlemi yapılabiliyor.

Etkin kağıt kullanımı ve baskı kalitesi

Etkin kağıt kullanımı ve baskı kalitesi

Brother MFC-T910DW, farklı kağıt boyutları için ayarlanabilen 150 sayfalık standart kağıt çekmecesine sahip. Böylece kolayca çeşitli yazdırma işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda 20 sayfa ADF ile tarama, kopyalama ve faks işlemlerini de kolaylaştıran yazıcı, çok amaçlı kağıt çekmecesi ile ise 80 sayfa kağıt tutabiliyor.

Peki, Brother'ın MFC-T910DW modelinin baskı hızı ne kadar? Şöyle söyleyelim: Bu modelin standart yazdırma hızı dakikada 27 sayfa (siyah) ve 23 sayfa (renkli). Yazıcının baskı kalitesi ise muazzam ölçüde.

Elbette yazıcılarda merak edilen bir diğer konu ise, tek şişe mürekkep ile toplam ne kadar sayfa bastırılabileceği. Hemen onu da söyleyelim: Brother MFC-T910DW ile 6500 siyah / beyaz sayfa baskısı alabiliyorsunuz. Bu sayı, eski serilerde 6000 sayfa iken, yeni modelde yenilenen baskı teknolojisi sayesinde 6500 sayfaya ulaşmış. Renklide ise tam 5000 sayfaya kadar baskı alabilmeniz mümkün.

Pekala, yazıcının tankı bitti diyelim; o zaman ne yapacaksınız? Brother MFC-T910DW, çok kolay ve hızlı şekilde mürekkep doldurmanıza olanak tanıyor. Yazıcıdaki orijinal tank sistemi önden erişimli ve şeffaf kapaklı bir tasarıma sahip. Şeffaf olması, tankta ne kadar mürekkep kaldığını kontrol etmenizi sağlarken, kolay erişim ise mürekkep dolumunu hızlıca ve daha önemlisi akma ve bulaşma gibi sorunlarla karşılaşmadan halledebilmenizi sağlıyor.

Özetle

Sonuç olarak Brother MFC-T910DW, hem ev hem ofis kullanımları için uygun yapıda bir Tank Sistemli Inkjet yazıcı oluyor. Bu anlamda kablosuz ağ bağlantısı ve ADF gibi birçok özellikle donatılmış, kompakt 4'ü bir arada renkli mürekkep püskürtmeli yazıcı arayanlar için uygun bir model olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Daha detaylı bilgi için: http://www.brother.com.tr/ink_tank_printer_series

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Brother MFC-T910DW
Ürün Markası Brother
CHIP Online Notu
90
Yazıcı Tipi Renkli
Fonksiyonlar Yazdırma, Tarama, Fotokopi, Faks
Teknoloji Inkjet
Maks. Kağıt Boyutu A4
Ekran 4.5 cm renkli LCD ekran
Bağlantılar USB, Wi-Fi, Ethernet
Mobil AirPrint, Google Cloud Print, iPrint&Scan
Kağıt Girişi 150 sayfa (standart kağıt çekmecesi), 80 sayfa (çok amaçlı kağıt çekmecesi), 20 sayfa (ADF)
Kağıt Çıkışı 50 sayfa
A4 Standart Yazdırma Hızı 27 (siyah) / 23 (renkli) ppm
Tarama 1200x2400 dpi
Güç Tüketimi 16W (kopyalama) / 3.5W (hazır) / 1.2W (uyku) / 0.2W (kapalı)
Boyutlar 435 x 349 x 195 mm
Ağırlık 9.8 kg.
Okuyucu Yorumları