Arazide, dağda, bayırda kaybolmamak için

Arazide, dağda, bayırda kaybolmamak için Backtrack D-Tour ne kadar başarılı? İnceledik!

Bushnell Backtrack D-Tour İnceleme
CHIP Online Notu 86
  • Kullanımı kolay
  • Geniş özellikler
  • Hafif
  • Yazılım desteği
  • Pil ömrü
  • Gezi verilerini 48 saat saklayabiliyor

Ekstrem spor dendiğinde teknoloji tarafında gözler bir şekilde hemen aksiyon kameralarına gidiyor olsa da, aslında bu alanda çok çeşitli ürün kategorisi bulunuyor. Başlı başına farklı bir alan olan bu tür uğraşlara ait cihazlar, bu tip sporlarla uğraşanlar tarafından olduğu kadar, avcılık sporuyla ilgilenenler tarafından da biliyor. Bugün inceleyeceğimiz ürün olan Backtrack D-Tour da, arazide yolunu kaybetmek istemeyenler için elzem ürünlerden biri. Üreticisi ise Bushnell.

Arazilere uygun yapı

Arazilere uygun yapı

Elimizdeki modelin tam ismi Bushnell Backtrack D-Tour Black Bear Grylls Edition, ancak biz incelememiz süresince kendisinden Backtrack D-Tour diye bahsedeceğiz. Özellikle araziye çıkan, avcılıkla ilgilenen, kamp yapmayı seven, kısacası doğaya yakın olmaktan hoşlanan herkese hitap eden Backtrack D-Tour, yapısıyla profesyonel bir görüntü çizse de aslında arazide kaybolmak istemeyen herkesin yanında taşıması gereken bir cihaz. Bu cihazı kullanmak için illa avlanmanız veya kamp yapmanız gerekmiyor. Ormanlık bir alanda koşuya çıkmanız veya dağda kayak yapmanız da bu tip bir cihaza sahip olmak için yeterli unsurlar.

Tasarımıyla oldukça küçük bir cihaz olan Backtrack D-Tour, avucunuza tam olarak oturan bir yapıya sahip. Yeşil ve kırmızı renk seçenekleriyle bulunabilecek olan cihaz, elimizdeki modeliyle yeşil yapıda. Darbelere karşı sertleştirilmiş plastik malzemesiyle dikkat çeken Backtrack D-Tour, ayrıca doğa koşullarına uygun olabilmesi için suya karşı da korumalı.

Ön yüzünde 1.6 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Backtrack D-Tour, LED arka ışıklı bu ekranıyla yeterli ölçüde görüntü sunuyor. Sağ ve sol kenarlarında da fonksiyon butonlarını bulunduran cihaz, bu tuşların sert yapıya sahip olmasıyla, kazayla cebinizde veya çantanızdayken yanlış komutlar vermenizi engelliyor. Bu önemli, çünkü cihazın sağ kenarındaki konum tuşuyla bulunduğunuzu konumu cihaza kaydedebiliyorsunuz.

Geniş fonksiyonlar

Geniş fonksiyonlar

Backtrack D-Tour, 5 yere kadar lokasyon kaydı yapabiliyor. Yaptığınız lokasyon kaydı neticesinde, ekranda yer alan pusula ile o lokasyonun ne yönde olduğunu ve o noktaya uzaklığınızın mesafesini GPS yoluyla gösteren cihaz, yaklaşık 20 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Bu da faal olarak kullandığınızda neredeyse tam gün yetecek ölçüde bir ömür demek.

Backtrack D-Tour'un ayrıca yazılım desteği de başarılı. Mutlaka yazılımını kullanmanızı öneriyoruz. Yazılım üzerinden yaptığınız gezilerin detaylarını görebiliyorsunuz.

Cihazla ilgili bahsetmemiz gereken önemli bir detaysa, cihazın yalnızca GPS ile rota tarifi yapmadığı, bunun yanında sıcaklık ve rakım bilgilerini verdiğini ve öte yandan zaman bilgisini göstermesi. Bu sayede arazi için gerekli olabilecek tüm bilgileri elinizin altına getirebiliyor.

Sağ kenarında bulunan USB yoluyla şarj edebileceğiniz cihaz, ayrıca yine buradan bilgisayara bağlanabiliyor. Cihazla ilgili tek görebildiğimiz olumsuz özellikse, 48 saatlik izleme günlüğü oluşturabilmesi. Bu sürenin daha uzun olması cihazı daha kullanışlı yapabilirdi.

Özetle

Backtrack D-Tour, arazi için mutlaka edinilmesi gereken cihazlardan biri. Tasarımı, kullanım biçimi, seçenekleri ve pil ömrüyle beğendiğimiz cihaz, fiyatıyla da 399 TL civarında bir fiyat etiketine sahip. Yine Bushnell'in daha profesyonel çözümleri bulunuyor, onları da inceleyebilirsiniz. 5 adede kadar lokasyon kaydı yetmezse, daha fazla konum tutabilen çözümler de bulunabiliyor. Onları da inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Özellikle avcılık sporuyla ilgilenenler başta olmak üzere, ekstrem sporlarla da ilgili kullanıcıların edinmesi gereken bir cihaz.

Alternatifleri

Backtrack D-Tour'a alternatif olarak biraz daha uygun fiyatlı Bushnell Backtrack'ı da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bushnell Backtrack D-Tour
Ürün Markası Bushnell
CHIP Online Notu
86
Ekran 1.6 inç
Renk Seçeneği Kırmızı, yeşil
Suya Dayanıklı Evet
Pil 3 x AAA
Yer Kaydetme 5 lokasyona kadar
Uyumluluk PC, Mac
Boyutlar 104 x 69 x 22 mm
Ağırlık 107 gr.
Okuyucu Yorumları