Dijital Ses Midi ve Döngülerin Entegrasyonu

Hem dijital ses hem de MIDI üzerine tam anlamı ile entegre bir biçimde birden fazla track üzerinde kayıt ve düzenleme yapabilen sistemler arasında yer alan Cakewalk’ın yeni yazılımı Sonar XL, sunduğu döngü yaratma ve düzenleme, özenle seçilmiş yararlı DirectX ve MIDI efekt plug-in’leri, çeşitli DXi yazılım tabanlı synthesizer’ları ve Microsoft'un low-latency WDM sürücüleri desteği ile bir anda öne çıkıyor.

Cakewalk Music Software Sonar XL İnceleme
CHIP Online Notu 77

Eğer dijital ses, MIDI ve döngü dosyaları ile çalışıyor ve bunların hepsini aynı track tabanlı ortamda senkronize olarak kullanmak istiyorsanız bu paket tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Aslında Cakewalk Pro Audio 9’ın bir sonraki sürümü olan Sonar XL yeni özellikleri ve görünümü ile bu radikal isim değişikliğini de hak ediyor.Yeni ses döngü motoru ise artık ACID uyumlu döngüleri de açabiliyor ve WAV,MP3 ya da AIFF dosyalarından kendi döngülerinizi de rahatlıkla oluşturabiliyorsunuz. Sonar XL aynı zamanda yazılımsal olarak synthesizer’ları simüle etmek için yeni standart olan Dxi’yi ilk kullanan yazılım olma özelliğini de elinde tutuyor.

Özetle

Cakewalk Sonar XL, digital ses, MIDI ve döngülerin sıkı entegrasyonu ile en güçlü paket. Aynı zamanda da bunları senkronize bir biçimde kullanmak istiyorsanız Sonar XL’i tercih edebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cakewalk Music Software Sonar XL
Ürün Markası Cakewalk
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları