Canon IXUS 265'i inceliyoruz.

12x optik zoom'lu, Wi-Fi ve 16 MP'lik sensörüyle Canon IXUS 265'i inceliyoruz.

Canon IXUS 265 İnceleme
CHIP Online Notu 72
  • Kullanışlı ve hafif
  • İmaj kalitesi
  • Günlük kullanım için ideal
  • Full HD video
  • NFC, Wi-Fi desteği
  • Pil ömrü
  • Ekran dokunmatik değil
  • Manüel kontrollerde eksiklik

Kabul etmek lazım; akıllı telefon modelleri kompakt fotoğraf makinelerinin kullanımını büyük ölçüde azalttı. Her gün daha yüksek özelliklere sahip lenslerle karşımıza gelmelerinin yanı sıra form değiştiren hibrit cepler de son darbeleri vuruyorlar artık. Bunlara en iyi örnek sanıyoruz Samsung'un Galaxy K Zoom modeli olsa gerek. Ancak kompakt fotoğraf makineleri yollarına bir şekilde devam ediyor. Bugün inceleyeceğimiz Canon IXUS 265 de bu meşakkatli yolu deneyenlerden biri.

Canon IXUS 265, kompakt yapıda olmasıyla rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir model olmayı başarıyor. Yalnızca 147 gram ağırlığında olan fotoğraf makinesi, 25 ila 300 mm'lik odak uzunluğu arasında çekim yapabiliyor. Ayrıca 12x optik zoom değerinin sahibi olduğunu da söyleyelim. Tasarımıyla şık olduğu kadar rahat da kullanılabilen makinenin arkasında ise 3.0 inç boyutunda bir ekran bulunuyor. Bu ekran dokunmatik değil. Öyle olsa açıkçası daha kullanışlı olurdu. Zira makinede ayar yapmak için artık eski yöntem olarak kabul edebileceğimiz menü tuşlarını kullanıyorsunuz.

16 MP sensör

Canon IXUS 265, 16 megapiksel sensörüyle iyi görüntüler yakalayabiliyor. 1/2.3 inç görüntü sensörüyle çalışan makine, sensör tipi olarak CMOS kullanıyor. Etkin çözünürlük olarak 4608x3456 piksel görüntü yakalayabilen IXUS 265, ayrıca Full HD video kaydı da yapabiliyor. Fotoğraf çekimlerinde minimum deklanşör hızının 1 sn, maksimum hızının ise 15 sn olduğunu da söyleyelim. Ayrıca saniyede1.6 JPEG kare yakaladığını da belirtmekte fayda var.

IXUS 265, günlük kullanım için ideal bir kompakt fotoğraf makinesi. Çektiğimiz fotoğrafları bir sonraki sayfamızda görebilirsiniz. Ancak makinenin en büyük handikabı kısıtlı pil ömrü. Yaklaşık 100 fotoğraf çekimi sonrası pil ömrünü tükettik. Öte yandan video kaydı sırasında da 59 dakikayı anca bulduğumuzu da belirtelim.

Canon IXUS 265'in en beğendiğimiz yanları arasında ise elbette NFC ve Wi-Fi gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini desteklemesi bulunuyor. Elbette bu noktada HDMI bağlantısının bulunduğunu da sözlerimize ekleyelim ve şimdi IXUS 265'le çektiğimiz fotoğraflara göz atalım.

Örnek fotoğraflar

Canon IXUS 265 ile çektiğimiz örnek fotoğrafları hemen aşağıda bir arada görebilirsiniz. Fotoğrafların büyük hallerini görmek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.


Özetle

Canon IXUS 265; kompakt, şık ve kullanışlı olmasının yanı sıra 12x optik zoom ve Wi-Fi desteğiyle de her gün yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve severek kullanabileceğiniz bir model olabilir.

Canon IXUS 265'in fiyatı ise 798 TL civarında.

Kimler Almalı

Halen fotoğrafın cep telefonu ile değil de fotoğraf makinesi ile çekildiğini savunan kullanıcılar tarafından tercih edilebileceğini düşünüyoruz. Canın IXUS 265, günlük kullanımlar için ideal.

Alternatifleri

Canon IXUS 265'e alternatif olarak birden fazla model verebiliriz. Bunlar arasında Panasonic Lumix DMC-SZ8, Samsung ST200F, Nikon Coolpix L620 ve Olympus SZ-14 bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon IXUS 265
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
72
Kamera Kompakt
Etkili Piksel 15.9 megapiksel
Çözünürlük 4608x3456 piksel
Ekran 3.0 inç
Sensör Tipi CMOS
Görüntü Algılayıcı Boyutu 1/2.3 inç
Optik Zoom 12x
Video Full HD
Minimum Odak Uzunluğu 25 mm
Maksimum Odak Uzunluğu 300 mm
Minimum Deklanşör Hızı 1.00 s
Maksimum Deklanşör Hızı 15 sn
ISO 3200
HDMI Var
Mikrofon Yok
Wi-Fi Var
NFC Var
Boyutlar 100 x 58 x 22 mm
Ağırlık 147 gr.
Okuyucu Yorumları