Sessizlik arayanlara

Sadece 26 dB gürültü oluşturuyor.

CHIP Online Notu 51

Casper'ın yeni NSO serisi özellikle sessizliğiyle ön plana çıkıyor ve sadece 26 dB gürültü oluşturuyor. Bu sessizliğin sırrı ise GlacialTech'in piyasada 10 dolara satın alabileceğiniz Igloo 1100 model işlemci soğutucusu ve yine 9 dolara satın alabileceğiniz Cooler Master Sleeve Beraring kasa fanı. Ürünün diğer bileşenlerine baktığımızda Intel'in dört çekirdekli ve Turbo Boost destekli i5 760 işlemcisini görüyoruz. Performans açısından çok başarılı olan bu işlemci, piyasadaki en uygun fiyatlı H55 yonga setli anakart olan Foxconn H55MXV üzerinde yer alıyor. Bellek modülleri olarak ise yine piyasadaki en ekonomik ürün olan Elixir'in DDR3 1333 MHz'lik modellerinin kullanıldığını görüyoruz. 2 adet 2 GB kapasiteli modülden oluşan bu kitin gecikme süresi 9 milisaniye ki bu da belleklerin görece yavaş olduğu anlamına geliyor. Sabit disk olarak 640 GB kapasiteye sahip olan Casper, yine Western Digital'in en ekonomik modeli olan Caviar Green kullanıyor. Ekran kartı olarak da DirectX 10 destekli HD 4670 kullanan Casper, piyasadaki Aliens vs. Predator, BattleForge, Battlefield: Bad Company 2, Civilization V, Dirt 2, F1 2010, Lost Planet 2, Medal of Honor, Metro 2033 ve S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat gibi oyunların yanında yeni çıkacak olan Crysis 2 ve Batllefield 1943 gibi oyunların bütün görsel öğelerinden kullanıcıları mahrum bırakabiliyor. Yine giriş seviyesinin üstünde yer alan bu ekran kartı ile modern oyunları orta seviye grafik ayarlarında ve nispeten düşük çözünürlüklerde oynayabilirsiniz. Yine bu denli performanslı bir işlemcinin yanında HD 4670 ekran kartının özellikle oyunlar açısından dengesiz bir sistem mimarisi oluşturduğunu da ekleyelim. Güç kaynağı olarak FSP'nin 300 Watt'lık modelini kullanan Nirvana, daha üst seviye bir ekran kartı takmak istediğinizde yetersiz kalabilir.

Özetle

Dört çekirdekli bir hızlı işlemciden oluşan sistemde nispeten yavaş ekran kartı ve bellek modülleri sunan bu PC, sessizliği ön planda tutanlar için ideal.

Alternatifleri

Aynı fiyata daha hızlı bir ekran kartı ve daha kaliteli bileşenlerden oluşan bir sistem toplamak mümkün. Üstelik kasayı açmak serbest.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Nirvana NSO.I760-4M45P
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
51
İşlemci Intel Core i5-760 2.80 GHz
Anakart Foxconn H55MXV
Bellek 4 GB 1333 MHz DDR3
Sabit disk WD Green 640 GB SATA
İşletim sistemi Windows 7 Home Premium
Monitör 20" Wide LCD
Okuyucu Yorumları