Intel Atom işlemcili tablet testte!

Casper'ın Intel Atom işlemciyle güçlendirdiği yeni tabletini teste tabi tuttuk! İşte deneyimimiz...

CHIP Online Notu 69
  • Tasarımı
  • Intel Atom işlemci
  • 1280x800 piksel ekran
  • Kalın yapısı
  • Fiyatı yüksek
  • Kamera performansı

Casper, geçtiğimiz günlerde yakından inceleme fırsatı bulduğumuz VIA akıllı telefonlarının ardından bu kez de tabletiyle test merkezimize konuk oldu. Akıllı telefon tarafında ürün gamını genişletmeyi sürdüren Casper, tablet tarafını da elbette boş bırakmıyor ve buradaki elini de güçlendirmeye devam ediyor. VIA CTA-E10-11E modeliyle test merkezimizde ağırladığımız Casper, Intel Atom işlemcisiyle güçlendirdiği tabletiyle tasarım olarak da hoş bir görüntü çiziyor. Şimdi Casper VIA CTA-E10-11E'ye daha yakından bakalım...

10 inç boyutunda

Boyutları itibariyle 10 inç boyutlu tabletler arasında bulunan VIA CTA-E10-11E, böylece geniş ekranlı tablet arayışındaki kullanıcılara hitap eden bir ürün. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulan VIA CTA-E10-11E, incelediğimiz modeliyle siyah renkli bir kasaya sahip. Ön yüzünde, ekrana dahil edilmiş siyah çerçeve ile yine çevresinde siyah ve gümüş renkli plastik malzemelerle ekranı çevrelenen tablette, arka gövde ise sert plastik yapıda. Üst kenarında güç açma butonu ile ses butonlarını bulunduran tablet, fiziksel bağlantılarına sağ yüzeyde yer veriyor. Kulaklık, micro USB, micro HDMI, güç ve microSD kart arabirimlerinin tümü burada yan yana konumlandırılmış. Alt ve sağ yüzeyde ise herhangi bir bağlantı bulunmuyor. Hoparlörleri gövde arkasında sağ ve sol yana konumlandıran Casper, böylece dengeli bir ses dağılımına olanak tanımış. Alt kısımda kullanıma açık olmayan bir SIM kart bölümü bulunuyor. Bu da bize Casper VIA tabletin 3G'li versiyonu olduğunu da anlatıyor. Eğer tablette 3G bağlantıyı önemli buluyorsanız dilerseniz VIA ailesindeki diğer 3G'li tablet seçeneğine de göz atabilirsiniz.

Boyutlar, ekran ve kamera

Cihazın boyutlarından bahsedecek olursak 11.4 gibi bir kalınlığı olduğunu söyleyebiliriz. VIA CTA-E10-11E'yi kendi rakipleriyle karşılaştırdığımızda biraz kalın olduğu açık. 9.9, 8.9 ve 9.5 mm'lik kalınlığa sahip rakipleri arasında 11.4'lük bir çıkış yaptığını gözlemlediğimiz VIA CTA-E10-11E, ağırlığıyla ise 660 gram. Yine VIA CTA-E10-11E'nin nispeten ağır olduğunu söyleyebiliriz.

Yeniden ekrana dönecek olursak 10 inç büyüklüğündeki ekranıyla HD çözünürlük üreten VIA CTA-E10-11E, kendi kategorisinde görüntü anlamında iyi iş başarıyor. TFT LCD ekrana sahip olan VIA CTA-E10-11E, 1280x800 piksel çözünürlük sunuyor.

Ön tarafında bir kamera bulunduran VIA CTA-E10-11E, 0.3 MP değerindeki kamerasıyla görüntülü görüşme imkanı sunuyor, ancak özelleştirilebilir kamera seçenekleri getirmiyor. Tablet elbette bir arka kameraya da sahip ve arka kamerasıyla 2.0 MP değerinde çözünürlük sahibi. Bu arada arka kameranın flaş LED'e sahip olmadığını da söylemeliyiz. Bu sebeple cihaz gece çekimleri için uygun değil.

Kalbinde Intel Atom var

Casper VIA CTA-E10-11E, Intel Atom işlemci sahibi bir tablet. Üzerinde Intel Atom Z2460 işlemci bulunduran tablet, 1.6 GHz hız sunuyor. Intel Atom işlemcisiyle oyun ve uygulamalara hazır olan tablet, RAM olaraksa üzerinde 1 GB DDR2 bulunduruyor. Dahili hafızasıyla 16 GB kapasite sunan tablet, bunun yanında elbette microSD kart desteğiyle birlikte bu alanı genişletmenize olanak da tanıyor.

Üzerinde Android işletim sistemi bulunduran tablet, Android 4.0'la çalışıyor. Google Play Store üzerinden rahatlıkla uygulama alışverişi yapabileceğiniz tablette yaptığımız test sonuçlarına geçecek olursak, genel değerlendirme olarak AnTuTu sonucuna bakabiliriz. 10273 skorunu elde eden Casper VIA CTA-E10-11E, CPU Prime'da da 955 aldı. Bu sonuçlarla işlem performansıyla giriş ve orta seviyesi tablet kullanıcılarının beklentilerini karşılayabilecek olduğunu söyleyebileceğimiz tablet, 3DMark testlerinde ise; Ice Storm'da 1602, Ice Storm Extreme'de 1030 ve Ice Storm Unlimited de 1687 skorlarını aldı. Diğer bir testimiz olan Vellamo'da da 1432 skorunu elde eden tabletin, internet performansıyla iyi bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Özetle

10 inç boyutunda bir tablet olan Casper VIA CTA-E10-11E, Intel Atom işlemciye sahip olmasıyla tercih edilebilir bir tablet olarak dikkat çekiyor. VIA CTA-E10-11E'nin sahip olduğu fiyatın 579 TL olduğunu da belirtelim. Cihaz, açıkçası fiyatıyla sunduklarına kıyasla bizce pahalı. Daha ucuz olabilirdi görüşündeyiz.

Kimler Almalı

Intel Atom işlemciye sahip bir tablet satın almak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan Casper VIA CTA-E10-11E, elbette 10 inç boyutlu tablet arayan kullanıcılara da hitap ediyor.

Alternatifleri

Eğer 3G bağlantısı sizin için önemliyse Casper VIA ailesi içinde size uygun bir model daha bulunuyor. Dilerseniz Casper VIA CTA-E10-16A-3G'yi inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper VIA CTA-E10-11E
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
69
İşletim SistemiAndroid 4.0.4
İşlemciIntel Atom Z2460
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)1
Ekran TeknolojisiTFT LCD
Ekran Boyutu10 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 540
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi6600 mAH
Pil Ömrü5 saat
Boyutlar264.5 x 178.6 x 11.4 mm
Ağırlık660 gr.
Okuyucu Yorumları