Casper VIA L40 İnceleme

Casper, yeni piyasaya sürdüğü VIA L40 model tableti ile her gruptan kullanıcıya hitap ediyor. Şık ve modern tasarımı, kaliteli ekranı, performansı ve 6000 mAh pil kapasitesi ile öne çıkan tabletin tüm detayları incelememizde...

CHIP Online Notu 90
  • Fiyat/Performans
  • Şık tasarım
  • İnce ve hafif
  • Artırılabilir hafıza
  • Dolby destekli hoparlörler
  • SIM kart desteği
  • 6000 mAh pil kapasitesi

Casper’ın ürün gamının ne kadar geniş olduğunu hepimiz biliyoruz. Telefonlardan tabletlere, bilgisayarlardan monitörlere ve oyuncu ekipmanlarına kadar her kategoride ürünü bulunuyor. Ayrıca ürünleri piyasaya göre çok daha ulaşılır fiyatlı olmasıyla kullanıcıların sevdiği bir marka.

Casper VIA L40, metal tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken bir tablet. İster öğrenci, ister çalışan veya teknolojiyi yakından takip eden bir kullanıcı olun, bu tablet size hitap edecektir diye düşünüyoruz.

VIA L40’ın öncelikle, tasarımıyla dikkat çeken bir tablet olduğunu söyleyebiliriz. Casper’ın bildiğimiz klasik gümüş rengiyle beraber kasasında kullanılan metal malzeme bir araya gelince ortaya modern ve şık bir tasarım çıkmış. Kullanılan metalik malzemeye karşın oldukça da hafif bir tablet. Sadece 474 gram ağırlığında ve 8 mm kalınlığında. Böylece taşınabilirlik konusunda büyük bir avantaj sağlıyor.

Casper VIA L40 Ekran Özellikleri

Ekran tarafında 10.4 inç boyutu, 1200x2000 piksel çözünürlüklü ve 500 nit parlaklığıyla beraber sinematik bir ekran deneyimi sağlayan VIA L40, film izlemek, oyun oynamak veya diğer multimedya aktivitelerini gerçekleştirmesi için gayet uygun. FHD+ IPS panel sayesinde renkler canlı ve görüntüler oldukça net. Hafifliği sebebiyle de rahatlıkla her yere götürebildiğiniz için bu keyfi mobil ortamda yaşayabilmek de büyük bir artı. Tabii sinematik bir ekran deneyimi öyle tek başına olacak şey değil. Casper, VIA L40’a Dolby destekli tam 4 adet hoparlör dahil etmiş. Bu hoparlörlerin yüksek ve kaliteli ses verdiğini söyleyebiliriz. Bu sayede görselliğin yanında işitsel olarak da iyi bir performans sunuyor.

Casper VIA L40 Performansı Nasıl?

Evet, tasarım güzel, ekran güzel, bunun yanında da fazlasıyla mobil bir cihaz. Peki, tablet bize nasıl bir performans sunuyor? Şimdi; performans, ekran ve sesten daha önemli. Çünkü kullanım deneyiminizi daha fazla etkileyen bir faktör. Hiçkimse film izlerken ya da internette gezinirken tabletinin yavaş çalışmasını istemez veya tam oyunun ortasında oyununun donmasını ya da kasmasını.

Bu noktada da VIA L40 bizi üzmüyor ve performansıyla, iddiasını sürdürüyor. AnTuTu Benchmark testinde 215 bin puan toplayan tablet, 2.0 Ghz hıza sahip 8 çekirdekli MediaTek 8788 yonga setini kullanıyor ve 8 GB RAM ile birlikte uygulamalar arasında geçişlerde, çoklu görevlerde veya oyunlarda size gerekli olan performansı sağlıyor. Elbette oyun dendiğinde akla ilk olarak PUGB geliyor. Tablette uzun süreler PUBG oynadık; test sırasında herhangi bir kasma veya donma yaşamamamızın yanı sıra, ekranın oldukça büyük olmasının da daha konforlu bir oyun deneyimi sunduğu açık.

Bu arada Casper VIA L40, güncel Android işletim sistemi sürümü olan Android 13 ile geliyor. Böylece uzun süre güvenlik güncellemelerini alacak; uygulama uyumsuzluğu ya da güvenlik problemi yaşamayacağınızı söyleyebiliriz.

VIA L40, tüm dosyalarınızı ve uygulamalarınızı rahatça depolayabilmeniz için 128 GB dahili depolama alanına sahip. Eğer ki bu alan bana yetmez derseniz, SD kart ile 512 GB’a kadar bu alanı arttırabilirsiniz. Fakat zaten halihazırda yer alan 128 GB depolama alanında çok fazla belge, fotoğraf ve video tutabiliyorsunuz; bu alanın gayet yeterli olacağını düşünüyoruz. Belge ve fotoğraf depolama demişken, VIA L40’ın USB-C girişine sahip olduğunu ve daha hızlı veri aktarımı yapabileceğinizi de söylemeden geçmeyelim. Yine tableti şarj ederken de bunun avantajını görüyoruz. Üstelik şarj etmeniz gereken batarya da hiç ufak değil.

Casper VIA L40 ile Mobil Deneyim

Casper VIA L40, vadettiği gücü uzun saatler kullanabilmeniz için 6000 mAh gibi oldukça geniş kapasitede bir batarya ile geliyor. Yani dışarıda olduğunuzda tüm gününüzü çıkarmanıza yetecek düzeyde. Burada tabletin şarjını etkileyen önemli bir faktör var. O da sunduğu 4.5G desteği. L40’ın GSM şebeke bağlantısı ve LTE destekli olması sayesinde SIM kart takarak kullanmanız mümkün. Bu sayede Wi-Fi bağlantısı olmadan, her yerde çevrimiçi kalabilirsiniz. Eğer iş için kullanıyorsanız, çevrimiçi toplantıları kaçırmamanız adına bu size büyük bir avantaj sağlıyor ve yazışmalarınızı rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Yeri gelmişken, toplantılara katılmanız için kamera performansı da önemli. Ön taraftaki 5 megapiksellik kamera bu konuda işinizi rahatlıkla görecek seviyede. Arka tarafta da 8 megapiksellik bir kamera var. Kameralar sınıfı için gayet yeterli seviyede çalışıyor ve bir tabletten kamera konusunda beklenebilecek desteği sağlıyor.

Sonuç

Şöyle bir toparlarsak, Casper VIA L40’ın başarılı özellikleri erişilebilir fiyatla sunduğunu rahatlıkla yazabiliriz. Performansı ve tasarımıyla ortaya güzel bir tablet çıkmış. Ayrıca hafifliği ve yüksek pil gücü ile tam mobilite sağlıyor. SIM kart desteğiyle de mekandan bağımsız olarak her işinizi rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Sık seyahat eden biriyseniz, güzel görüntü sunan ekranıyla yolculuklarınızda size iyi bir yol arkadaşı olabilir. Eğer daha çok iş odaklı kullanacaksanız, istediğiniz her an çevrimiçi olabilmeniz size büyük bir avantaj sağlayacak. Öğrenciler içinse, rahat taşınabilir olması sebebiyle okulda veya evde kullanmak için iyi bir tercih olabilir. Kısacası VIA L40, herkesin aradığını bulabileceği bir tablet modeli olarak öne çıkıyor. Casper VIA L40’ın güncel fiyatı şu an 6.499 TL. Eğer yeni bir tablet arayışı içindeyseniz yakından incelemenizde yarar var.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper VIA L40
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 13
İşlemciMediaTek 8788
İşlemci Hızı2 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu10 inç
Ekran Çözünürlüğü2000 x 1200 px
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama128 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera8 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi6000 mAH
Ağırlık474 gr.