Cosa Klima Paketi

Bu defa, her yaz mevsiminde aşık olduğumuz klimalara özel bir cihaz inceliyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Sorunsuz çalışıyor
  • Kolay kurulum
  • Nem ölçüyor
  • 30 gün içinde iade garantisi
  • Cosa destek ekibi
  • Enerji tasarrufu sağlıyor
  • Windows Mobile desteği yok

Evet, Cosa Klima Paketi adı üstünde, bir klima paaketi. Detaylara geçmeden önce hemen hızlıca bahsedecek olursak, bu cihaz sayesinde mobil ortamdan evdeki klimanızı kontrol edebiliyorsunuz. Son dönemde bu tip cihazları fazlaca görmeye başladık. Akıllı prizler sayesinde yine evdeki elektrikli eşyalarınızı uzaktan kontrol edebiliyor, yine akıllı termostatlarla da evdeki kombiyi her yerden erişilebilir kılıyoruz. Cosa'nın kombi paketi de bulunuyor ki, zaten kutu içeriğinde de bu belirtilmiş. İsterse kullanıcılar klima paketine ayrıca kombi paketini de dahil edebiliyorlar.

Cosa Klima Paketi'nden küçük bir siyah kutu çıkıyor. Ancak bu kutu tek başına bir işe yaramıyor. Onu canlandırmak için uygulamaya ihtiyacınız var. Bunun için cep telefonunuza Cosa uygulamasını indiriyorsunuz. Android ve iOS kullanıcılarına sunulan bu uygulamanın, Windows Phone kullanıcılarına sunulmamış olması ise açıkçası üzücü. Fakat internet ortamından (tarayıcı üzerinden) kontrol edebilme imkanınızın da olduğunu söyleyelim.

Uygulamayı cep telefonunuza kurduktan sonra, uygulama üzerinden Cosa İstasyon'a (küçük kutuya) bağlanıyor, oradan da evdeki klimanızı seçebiliyorsunuz. Duvar tipi, pencere tipi ve taşınabilir tip klimalarla çalışabilen Cosa, halihazırda pek çok klima ile uyumlu. Uygulama üzerinde Arçelik'ten Daikin'e, Demirdöküm'den Samsung, Regal ve LG'ye kadar çok sayıda klima markasını görebiliyorsunuz. Eğer klimanız bu listede yoksa, Cosa Destek Ekibini aramanız yeterli. Bu arada Cosa İstasyon'u klimanın göreceği bir yere konumlandırmanız gerektiğini de söyleyelim.

Cosa klima ne sunuyor?

Cosa klima ne sunuyor?

Kurulum tamamlandıktan sonra artık klimanızı telefonunuz üzerinden kontrol etmeye hazırsınız. Peki, bununla ne yapabilirsiniz?

Cosa klima, aslında temel olarak klimanızın uzaktan kumandasının yerini alıyor, ancak ona daha fazla özellik kazandırıyor. Bu sayede uygulama üzerinde sunulan bölümleri kullanarak klimanızın istediğiniz saatte açılmasını veya kapanmasını sağlayabiliyorsunuz. Bunun için evde olmanıza da gerek yok, dışarıdan da bunu yapmanız mümkün.

Peki, bununla beraber Cosa Klima'nın bize kazancı ne? Elbette enerji tasarrufu. Cosa'nın bu noktadaki iddiası yüzde 40'a kadar tasarruf edebileceğiniz yönünde. Bu doğru mu, bunu biz de bir sonraki ay göreceğiz gerçi ama klimayı ekstrem kullanmayı engellediği için yakın sonuçlar alabilirsiniz. Peki, ekstrem derken, neyi kastediyoruz?

Geleneksel yöntemlere göre dışarıdan eve geldiğinizde, hemen klimaya davranarak çok düşük sıcaklıklara ayarlayabiliyoruz. Bunun sonucunda da tam performans çalışmaya başlayan klima, bir süre sonra unutularak bu şekilde çalışmaya devam edebiliyor pek tabii. Bunun neticesinde de enerji tüketiyor.

Bir diğer senaryo da gece kullanımında karşımıza çıkıyor. Eğer sıcağa tahammül edemiyorsanız klimayı açıp yatıyorsunuz ve klima ta ki siz uyanana kadar çalışmaya devam ediyor.

Cosa Klima ile bunların önüne geçiliyor. Eve gitmeden önce dışarıdan bağlanarak klimayı, siz eve gidene kadar serinleteceği ölçüde ayarlayabiliyor, yine gece şu saatte açılsın, şu saatte kapansın şeklinde klimayı yönetebiliyorsunuz.

Ayrıca bunu yapmanız da çok kolay. Uygulama üzerinde bize bir takvim sunuluyor. Bu takvim üzerinden kolaylıkla seçeneklerinizi belirtebiliyorsunuz.

Uygulama ayrıca raporlama da yapabiliyor. Buna göre ne kadar tasarruf ettiğinizi ve ne kadar enerji tükettiğinizi görebilmeniz mümkün.

Özetle

Yaz aylarında klima, kış ayların da kombiye ihtiyacımız tam. Bunun neticesinde de yükselen elektrik faturalarıyla karşılaşıyoruz. Fakat bu tip akıllı seçeneklerle bunun önüne biraz da olsa geçilmesi mümkün. Öte yandan daha kolay ve esnek kullanım sunmasıyla da akılcı yöntemler. Cosa klimayı bu nedenle biz bir hayli beğendik. Cihazın fiyatı da 349 TL dolaylarında. Öte yandan eğer beğenmezseniz 30 gün içinde iade etme garantisi de yine firma tarafından sunuluyor. Biz cihazı bir hayli beğendik, kışın da kombi paketini deneyimleyeceğiz.

Kimler Almalı

Cosa Klima Paketi, yaz aylarında yoğun biçimde klima kullanan ev sakinleri tarafından veya ofisler için düşünülebilir.

Alternatifleri

Piyasada farklı akıllı klima kumandalarına yönelik çözümler de var. Dilerseniz onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cosa Klima Paketi
Ürün Markası Cosa
CHIP Online Notu
90
Klima Desteği Duvar tipi, pencere tipi, taşınabilir klima
Mobil Uygulama Var
Uygulama Desteği iOS, Android
Boyutlar 4.9 x 8.6 cm
Okuyucu Yorumları