HD kamera çağı

720p kalitede kayıt yapabilen yeni nesil bir web kamera.

Creative Live! Cam Socialize HD İnceleme
CHIP Online Notu 85

Monitörler, ses kartları, video kameralar derken sonunda HD çılgınlığı web kameralara da sıçradı. Creative'in Test Merkezimize yolladığı Live! Cam Socialize HD, bu eğilime ayak uyduran HD, yani yükse tanımlı algılayıcı ile donatılmış bir web kamera. "Cam gibi" görüntü arayanların dikkatini çekecek olan ürünün görüntü kalitesi çok başarılı olduğunu gördük. Öte yandan üzerindeki gürültü engelleyici mikrofon da firmanın ses konusundaki deneyimini bu ürüne de aktardığını gösteriyor bize. 1280x720 yani HD Ready çözünürlükte saniyede 30 kare yakalayabilen ürün interpolasyon ile 5 megpiksel boyutunda fotoğraflar da çekebiliyor. Yine de bu çözünürlükte arkadaşlarınızla sohbet etmeniz, ülkemizdeki bağlantı hızları ve kota sorunları nedeniyle pek de mümkün gözükmüyor gibi. Tabii ki bir de karşı tarafın bağlantı hızının da yüksek olması gerektiğini belirtelim. Windows altında sürücü kurulumu gerektirmeden de çalışabilen ürün aynı zamanda Linux ve MacOS desteğine de sahip.

Özetle

Beraberinde gelen yazılımlar ile sohbete bambaşka bir boyut katan Creative ile artık cam gibi görüntünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Alternatifleri

Söz konusu web kameraları olduğunda Microsoft'un da bu alanda yine 720p destekli LifeCam Cinema ile boy gösterdiğini görüyoruz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Creative Live! Cam Socialize HD
Ürün Markası Creative
CHIP Online Notu
85
Arabirim USB 2.0
Algılayıcı HD CMOS
Video çözünürlüğü 1280x720
Resim çözünürlüğü 5MP Interpolasyon
Çekim hızı: 1280x720 30fps
Diğer Gürültü engelleyici mikrofon
Okuyucu Yorumları