Dark AT1 Car Camera İncelemesi

Dark AT1 otomobil kamerası her gün aracıyla trafiğe çıkanlar için önemli bir cihaz. Peki ne sunuyor?

CHIP Online Notu 85
  • Video performansı
  • Kolay kullanım
  • Tasarım
  • G-sensör
  • Türkçe arayüz
  • Ekran dokunmatik değil
  • Hafıza alanı daha geniş olsaydı güzel olurdu

Özellikle metropol kentlerinde yaşıyorsanız trafikte her an her şey olabilir ve olası kaza veya benzeri durumlarda video kaydına ihtiyaç duyabilirsiniz. O nedenle bazı ülkelerde araç içi kamera sistemlerinin bulunması zorunlu tutulurken, ülkemizde bu açıdan henüz herhangi bir uygulama başlatılmış değil. Ancak sürücülerin pek çoğu yolculuklarını kayıt altına almak için bu tip sistemleri isteğe bağlı olarak kullanıyor. Bugün inceleyeceğimiz Dark tarafından geliştirilen AT1 otomobil kamerası da bu tip sistemlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Otomobilinize çok kolay şekilde yerleştirebileceğiniz Dark AT1 kamera, kutu içeriğinde kurulum ve montaj için tüm ekipmanı bulunduruyor. Cihaza güç sağlayacak olan araç şarj aleti ile cihazı hemen hazır duruma getirebiliyorsunuz. Elbette içeriğine kayıt için bir de hafıza kartı takmanız lazım. 32 GB'a kadar microSD kartları bu cihaza yerleştirebiliyorsunuz. Ancak keşke bu alan biraz daha geniş olsaymış; zira arada sırada hafıza kart içeriğini temizlemeli veya boşaltmanız gerekiyor.

Performans

Performans

Full HD video kayıt yapabilen Dark AT1 kamera, Sony IMX 322 sensörünü kullanıyor ve WDR geniş açı teknolojisinin sahibi. Böylece 170 dereceye kadar görüş açısı sağlayabilen ve kaliteli video kaydı gerçekleştirebilen cihaz, bizim de otomobilimize takıp yolla çıktığımızda güzel örnekler üretti. Kötü ışıklandırma koşullarında ve güneşli günlerde ışık düzeyini dengeleyebiliyor. Gerek gece gerek gündüz çekimlerinde video kayıt kalitesiyle memnun kaldığımızı söyleyebiliriz.

Cihazda ayrıca 4x dijital zum özelliği de yer alıyor. Bu sayede 4 kademeye kadar görüntüyü yakınlaştırabiliyor, görmesi zor bölümleri görülebilir hale getirebiliyorsunuz. Yine bir başka teknik detay ise, özellikle gece çekimlerinde iyi görüntü sağlanabilmesi için f/1.8 diyafram açıklığına sahip olduğu.

Dark AT1 Car Camera ile yapılan çekimleri, hemen yukarıdaki videoda görebilirsiniz.

G-sensörü önemli

G-sensörü önemli

Dark AT1'de G-Sensörü de bulunuyor. Bu özellik, olası bir kaza senaryosunda, cihazın kaza anını hafıza kartının içinde ayrı bir dizin oluşturarak üzerine yazılma veya silinme ihtimaline karşı kilit altına almasını sağlıyor. Bu sayde kaza anının görüntüsü, diğer videolardan ayrı bir bölüme kaydediliyor.

Son olarak Dark AT1'in üzerinde 2.31 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunduğunu, ancak ekranın dokunmatik olmadığını söyleyelim. Cihazı, ekranın altındaki menü butonlarını kullanarak yönetebiliyorsunuz. Bu kullanımın da yine oldukça basit olduğunu söylemek lazım ki bunda cihazda Türkçe arayüzün kullanılmış olmasının da büyük avantajı bulunuyor elbette.

Özetle

Bizce her otomobilde mutlaka bir araç kamerası bulunması gerekiyor. Bu anlamda Dark AT1 araç kamerası seçenekler dahilinde gayet tercih edilebilir bir ürün olmuş. Kullanım kolaylığı ve performansıyla gayet memnun edici bir cihaz. Fiyatının ise 499 TL dolaylarında olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

Otomobili için araç içi kamera satın almak isteyenler Dark AT1 araç kamerasını gönül rahatlığıyla değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Araç içi kameralar arasında çok sayıda seçenek yer alıyor. Bunlar arasında uygun fiyatlı modeller de var üst seviye modeller de. Eğer hem yolu hem kabin içini kaydetmek istiyorsanız yine Dark AT2 modelini değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark AT1 Car Camera
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
85
Çözünürlük Full HD
Sensör Sony IMX322
Mercek 170 derece geniş açılı
Ekran 3.0 inç
Dijital Zum 4x
Hafıza 32 GB'a kadar microSD kart desteği
Bağlantılar MicroUSB, güç
Okuyucu Yorumları