Dark'ın yeni "hava faresini" inceliyoruz

Dark'ın yeni "hava faresini" inceliyoruz. Peki, hava faresi nedir ve nasıl çalışır? Ele alıyoruz...

CHIP Online Notu 79
  • Kolay kullanım
  • Ergonomik
  • QWERTY klavye
  • PS3 ve Xbox desteği
  • PS4 ve Xbox One desteği yok

Söze ilk başta kablosuz hava faresi ne işe yarar ve nasıl kullanılır sorusunu cevaplayarak başlamak daha doğru olacak. Bu tip cihazlar, USB alıcı yoluyla tamamen kablosuz olarak çalışıyor ve uyumlu cihazları, ele oturan, uzaktan kumanda tasarımlı gövdesini havada sallayarak fare yönetimiyle kontrol edebilmenizi sağlayabiliyor. Dark'ın kablosuz Air Mouse'u da bunlardan biri. Ayrıca Dark'ın KAM04 model adıyla kullanıcılara sunduğu bu modelin, farklı olarak arka yüzünde bir klavye daha yer alıyor. Böylece yalnızca bir fare değil, aynı zamanda klavye işlevi de sunabiliyor.

Bu cihazı Windows, MacOS ve Android işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kullanabildiğiniz gibi, PS3 ve Xbox'ta da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca elbette Android destekli televizyonlar da buna dahil.

Dark kablosuz Air Mouse, tasarımıyla kullanımı rahat bir model. Tasarımıyla çok şık ve özenli olduğunu söylemek güç, tipik bir uzaktan kumanda görümünden fazlasını sunmuyor bizlere. Ancak hafif olması, ayrıca ele oturan ergonomik yapısıyla kullanım noktasında kendinden memnun bıraktığını söyleyebiliriz.

Ön yüzünde, fare ve hızlı fonksiyon butonlarını bir arada görebiliyorsunuz. Multimedya butonları ve bir dizi fonksiyon sunan tuş burada yer alıyor. Arka yüzünü çevirdiğinizdeyse, QWERTY tuş takımıyla karşılaşıyorsunuz.

Cihaz, pille çalışmıyor. Kutu içeriğinde yer alan kablosu yardımıyla şarj edebiliyorsunuz. Hemen yan tarafında microUSB bağlantı portunu görüyorsunuz. Onun yanındaysa cihazı açıp kapatabileceğiniz bir güç anahtarı yerleştirilmiş. Böylece kumandayı kullanmadığınız durumlarda kapatarak pilini koruyabiliyorsunuz.

Cihaz çok rahat kullanılıyor. Bağlamak da bir o kadar kolay. Kutudan çıkan USB adaptörü cihazınızın USB portuna bağlamanız yetiyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kendi cihazınızın yazılım veya donanım olarak klavye ve/veya fare desteğine açık olması.

Cihazın kullanımıyla herhangi bir problemse yok. En azından biz kullandığımız süre boyunca karşılaşmadık. 2.4GHz kablosuz frekansında çalışan nano alıcıyla rahat bir bağlantı kurabilen cihaz, bu sayede klavye ve fare ihtiyacınızı mobil olarak karşılayabiliyor. Bu arada PS3 ve Xbox sahiplerinin de bu ürünü tercih edebileceklerini tekrarlamakta fayda var. Böylece sanal klavyeyi fiziksel klavyeye dönüştürerek konsol yazışmalarını kolaylaştırabilirler.

Özetle

Dark kablosuz Air Mouse, kullanım kolay, sorunsuz çalışan ve fiyatıyla da iyi duran bir ürün olmuş. Bağlantı noktasında sıkıntı yaşamıyor, fare kullanımıyla ihtiyacınızı karşılıyor, üzerindeki klavye tuşları ile ise rahat bir yazım platformu elde edebiliyorsunuz. Elbette klavye yerleşiminden ötürü ilk etapta ona biraz alışmanız gerekli, sonrasındaysa hız kazanabilirsiniz. Dark kablosuz Air Mouse'u raflarda 118 TL civarında fiyat etiketiyle bulabilirsiniz.

Kimler Almalı

Evinde akıllı televizyonu bulunan ancak cihazın uzaktan kumandasında klavye tuş takımı yer almayan kullanıcılar Dark kablosuz Air Mouse'u tercih edebilirler. Elbette bunlara PS3 ve Xbox sahipleri ile diğer Android, MacOS ve Windows kullanıcıları da dahil.

Alternatifleri

Yalnızca fare kullanımı için Air Mouse istiyorsanız o halde Vestel Air Mouse'u daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark Wireless Air Mouse
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
79
Bağlantı 2.4 GHz Wireless
Tuş 69 adet
Klavye QWERTY
Uyumluluk Windows, MacOS, Android
Konsol PS3, Xbox
Okuyucu Yorumları