Dell Inspiron 7567 İnceleme

Geciken bir model Dell Inspiron 7567 geldi. Peki, oyunculara özel olan Inspiron 7567 neler sunuyor?

CHIP Online Notu 75
  • Uygun performans
  • Çift kanal RAM
  • TN panel
  • Termal soğutma
  • Rahat klavye
  • Nispeten eski bir model
  • Kalın ekran çerçeveleri
  • Ağır

Oyuncular için dizüstü bilgisayar tarafında çok sayıda seçenek var. Bunlar arasında artık Intel'in 8'inci nesil işlemcili modelleri de görmeye başladık, ancak halen pazarda 7'inci nesil Intel işlemcili modeller ağırlıkta. Şimdi 8'inci nesil işlemcileri bilgisayarların da gelmesiyle beraber eski nesil modellerin fiyatları da elbette düşmeye başladı. Bu noktada da oyuncuların eli kuvvetlendi pek tabii. Bu incelememizde de, yine oyun severlere özel bir dizüstü bilgisayar modeli elimizde. Dell'in Inspiron 7567 modeline yakından bakacağız.

Geçtiğimiz yılın modellerinden biri olan Dell Inspiron 7567, açıkçası bize de geç ulaşmış bir ürün. Hatta öyle ki, şu an stoklarda bulunmuyor. Ancak belki ikinci el, belki fiziksel mağazalarda bulabilirsiniz. En azından bizim incelediğimiz tarih itibariyle online stoklarda yer almıyordu; bunun bilgisini verelim.

Inspiron 7567 tasarımı nasıl?

Inspiron 7567 tasarımı nasıl?

Inspiron 7567, tasarımıyla herkese uygun bir model değil. Zira dış ve iç yüzeyinde kauçuk plastik malzeme kullanan laptop, sade bir görünüşe sahip. Ön alt kısmında ve arka tarafında yer alan kırmızı alanlar dışında, laptop gayet düz bir görünüm sunuyor. Eğer bu tür sade tasarımdan hoşlanıyorsanız beğenebilirsiniz elbette.

Görünüş olarak elbette selefinin izlerini taşıyan Inspiron 7567'nin ekran çerçeveleri de ne yazık ki muadillerine göre biraz kalın. Bu anlamda görünüm olarak çok cazibeli bir model olmuyor Inspiron 7567.

Ekranın altındaki arka aydınlatmalı tam boyutlu klavyesiyle ise iyi bir kullanım sunduğunu söyleyebiliriz. Buna geniş tutulan touchpad alanı ve yine geniş palm rest bölgesiyle de eşlik ediyor laptop. Elbette bu tip laptop'larda yalnızca oyun oynamıyor, yazı da yazıyorsunuz pek tabii. O anlamda yazı konusunda da laptop size rahat bir kullanım sağlıyor. Yön tuşları biraz küçük tutulmuş, ancak çevreden boşluk alması sayesinde kolay ayırt edilebiliyorlar; bunu da söyleyelim.

Laptop'ın bağlantılarına baktığımızda ise, 3 adet USB 3.0 portunun yer aldığını görüyoruz. Ayrıca Ethernet, kart okuyucu ve HDMI da mevcut. Ancak USB Type-C portu veya mini DisplayPort gibi seçenekler burada yok.

Ses konusunda Waves MaxxAudio Pro destekli çift 2W'lık hoparlör getiren laptop, buna ek olarak da bir subwoofer bulunduruyor. Böylece ses konusunda oyunculara uygun bir performans sunduğunu söyleyebiliriz.

Laptop'ın ekranına yeniden dönecek olursak, 1920x1080 piksel çözünürlük sunan ekranın, TN panele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yani bu demek oluyor ki, ekranın tepki süresi IPS panellere kıyasla düşük ki, bu da oyuncular için iyi bir haber.

Inspiron 7567 özellikleri neler?

Inspiron 7567 özellikleri neler?

Inspiron 7567, başta da bahsettiğimiz gibi Intel Core i7-7700 işlemciden güç sağlıyor. 2.8 GHz saat frekansında çalışan işlemci, 3.8 GHz'e kadar hız yükseltebiliyor. Bu arada bu işlemcinin 4 çekirdekli olduğunu da belirtelim.

Teknik kadroda önemli bir detay, laptop'ta çift kanal RAM'in kullanılmış olması oluyor. 16 GB DDR4 RAM'in bulunduğu laptop'ta ayrıca SanDisk'in 256 GB kapasitesinde X400 M.2 2280 SSD'si de mevcut. Bunun performansa katkısı büyük. Fakat ayrıca geniş kapasite arayanlar da bu laptop'ta aradıklarını bulacaklar. Zira ayrıca bir sabit disk de yer alıyor. Dell, burada tercihini Seagate'ten yana kullanmış. 1 TB kapasitesindeki diskin RPM'i ise 5400 seviyesinde.

Grafik tarafına baktığımızdaysa, NVIDIA GeForce GTX 1050Ti ekran kartını buluyoruz. 4 GB GDDR5 bellekli bu 1050Ti ile beraber Assassin's Creed Odyssey'de yüksek grafik ayarlarında 30 FPS'nin üzerinde bir performans sağlayabilirsiniz. Elbette FPS yükseltmek için yeni nesil oyunlarda ayarları biraz optimize etmeniz gerekecek. Ancak bir önceki, yani bu laptop'ın çıktığı dönemki oyunlarda daha akıcı bir oyun deneyimi sağlayabiliyorsunuz. Bunlara örnek olarak mesela Far Cry Primal'i veya nispeten Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands'i verebiliriz. Ha, tabii ki PUBG ve Fortnite gibi oyunlarda gayet akıcı bir deneyim elde etmeniz mümkün pek tabii, onu da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Inspiron 7567 artık yavaş yavaş miladını doldurmaya başlamış bir laptop oluyor diyebiliriz. Zira yeni gelen modeller elbette daha dikkat çekici duruyor. Öte yandan incelediğimiz tarih itibariyle stoklarda da yoktu. Bu anlamda bulmanız biraz zor olabilir. Fakat fiziksel marketlerde olabilir ürün, o konu hakkında bir şey söylemeyelim.

Performansıyla ise, oyun konusunda kategorisine uygun ölçüde iyi bir performan sunuyor. Yeni nesil oyunları biraz optimizasyonla iyi grafik detaylarıyla akıcı şekilde oynayabiliyorsunuz. Bu konuda oyun bilgisayarları arasında performansıyla iyi alternatiflerden biri oluyor Inspiron 7567.

Kimler Almalı

Hem SSD hem HDD sabit diskin yer aldığı, çift kanal RAM arayan ve Core i7-7700HQ işlemci tercihi olanlar Dell Inspiron 7567 modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Inspiron 7567'e alternatif olarak yeni nesil işlemcili ve uygun fiyatlı Abra A5 V13.1.3 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dell Inspiron 7567
Ürün Markası Dell
CHIP Online Notu
75
Bluetooth 4.2
Wi-Fi 802.11ac
Ses 2x 2W + Subwoofer Waves MaxxAudio Pro
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-7700HQ
İşlemci Hızı2.8 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliTN
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Grafik Kapasitesi4 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD256 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.03
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar384 x 274 x 25 mm
Ağırlık2.65 kg
Okuyucu Yorumları