Latitude E7440'ı yakından inceliyoruz.

Ultrabook seçenekleri arasında yer alan Latitude E7440'ı yakından inceliyoruz.

CHIP Online Notu 84
  • Tasarım
  • Full HD dokunmatik ekran
  • Değiştirilebilir batarya
  • Uzun pil ömrü
  • Ses kalitesi daha iyi olabilirdi
  • Nispeten ağır

Şık bir görünüme sahip olan, kompakt sayılabilecek boyutlarıyla tam boyutlu dizüstü bilgisayarın yanında mobiliteye destek veren ultrabook ailesi, hem özel hem de iş amaçlı kullanılabilecek türde olmasıyla son zamanlarda çokça tercih ediliyor. Bugün, ultrabook arayanlar tarafından tercih edilebilecek modeller arasında kendine yer bulan Dell'in Latitude ailesinden E7440 modelini mercek altına alıyoruz.

Özellikle görselliğiyle dikkat çeken bir model olan Latitude E7440, 14 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Dokunmatik olan ekranı ve ekranın geriye doğru yatabilmesiyle esnek kullanım amaçlanan ultrabook'ta, farklı renk seçenekleri de mevcut. Şimdi Latitude E7440'ın detaylarına bakalım.

Şık görünüm

İncelediğimiz modeliyle siyah renkli bir model olan Latitude E7440'ın beyaz renkli modeli de bulunuyor. Kasada kullanılan malzemenin plastik olduğunu hemen belirtelim. Biliyorsunuz ki bazı ultrabook modellerinde metal malzemeler de dikkat çekiyor. Ancak Latitude E7440'ta plastik malzeme tercih edilmiş. Fakat bu hem görünüm hem temas hissini kötü yönde etkilemiyor. Biz ultrabook'un dış görünüşünü gayet beğendik.

Oldukça tok bir görünüme sahip olan Latitude E7440'ın ekranı geriye doğru yatabiliyor. Böylece esnek bir kullanım imkanı sağlayabiliyorsunuz. Öte yandan ultrabook'un klavyesi de oldukça kullanışlı. Dileyenler için klavyenin ortasında bir trackpad'de yer alıyor. Ayrıca her ne kadar incelediğimiz modelde olmasa da Latitude E7440'ın farklı modellerinde bir parmak izi okuyucunun yer aldığını da söyleyelim.

Ultrabook'un ekranı 14 inç boyutunda. Bu boyut da hem mobil hem yerleşik kullanım için yeterli. Üstelik ekranın Full HD çözünürlüğü desteklemesi de sevindirici. Dokunmatik hassasiyetini de beğendiğimiz ekranın görüntü kalitesi ise tatmin edici seviyede. Ekranın hemen üzerinde bir kamerayı görebiliyoruz.

3G ile mobil internet

Ultrabook'un bağlantıları arasında ise görmek istediğimiz tüm birimler mevcut. 3 adet USB 3.0 bağlantı noktası, kart okuyucu, HDMI, Ethernet ve kablosuz olarak da Wi-Fi ile Bluetooth kullanıma hazır durumda. Öte yandan mobil kullanımlar için ultrabook 3G ağları da destekliyor. Bunun için SIM kart girişi ise cihazın alt kısmında kendine yer bulmuş. Bataryasını değiştirebildiğiniz ultrabook'ta bataryanın hemen altında SIM kart girişini görebiliyorsunuz. 3G hat destekli SIM kartınızı buraya takarak mobil ortamlarda internete erişim sağlayabilirsiniz.

Boyut olarak beğendiğimiz Latitude E7440'ın ağırlığı ise ölçtüğümüzde 1.79 kilogram olarak çıktı. Bu her ne kadar kabul edilebilir bir rakam olsa da muadilleriyle kıyasladığımızda yaklaşık 400 gram gibi bir miktarda daha ağır olduğunu söylemek mümkün.

Latitude E7440'ın hoparlörlerinden de bahsedelim. Cihazın ön tarafına yerleştirilen hoparlörler normal kullanımlar için yeterli olsa da eğer sıkı müzik dinleyicisiyseniz size yeterli gelmeyebilir. Bu uyarıyı da yaptıktan sonra şimdi Latitude E7440'ın teknik kadrosuna bakabiliriz.

İdeal teknik kadro

Latitude E7440'ın teknik birimleri arasına baktığımızda elbette Intel logosunu görüyoruz. Intel Core i5 işlemcinin sahibi olan ultrabook, ofis uygulamaları ve günlük kullanımlar için ideal durumda. 2013'ün üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülen i5-4300U işlemcisiyle 1.9 GHz'lik taban frekansta çalışan E7440, duruma göre hızını 2.50 GHz'e yükseltebiliyor. Ultrabook'un bellek kapasitesi ise 4 GB. Az önce de söylediğimiz gibi E7440'ın farklı modellerinde daha yüksek kapasiteleri görebilirsiniz.

Elbette söz konusu ultrabook olduğunda teknik birimler arasında SSD'ye de rastlıyoruz. Latitude E7440'ta kullanılan SSD kapsitesi 256 GB seviyesinde. Ultrabook'larda bir diğer önem arz eden nokta ise pil ömrü. Latitude E7440, değiştirilebilir bataryaya sahip olmasıyla uzun pil ömrü için opsiyonel bir seçenek de sunuyor. Ancak halihazırda gayet yeterli bir pil seviyesi sunduğunu da söylemek lazım. Yaptığımız testlerde yaklaşık 8 saati gördüğümüz ultrabook, böylece günlük dış kullanımlar için ideal. Yani ofisten eve veya evden ofise giderken, güç kablosunu sürekli yanınızda taşımak zorunda değilsiniz.

Özetle

Ofis için veya günlük kullanımları gözeterek bir ultrabook satın almak isteyenlerin beklentilerini karşılayabilecek yapıda olan Latitude E7440, gerek görünümü gerek performansıyla iyi bir noktada yer alıyor. Beklenen uzun pil ömrünü sağlaması ve 3G desteği göstermesiyle mobil kullanımlar için de tercih edilebilir.

Kimler Almalı

İyi ve kullanışlı bir ultrabook satın almak isteyenler Latitude E7440'ı yakından incelemek isteyebilir. Sahip olduğu özellikle bilhassa mobil kullanıcılar için tercih sebebi.

Alternatifleri

Latitude E7440'a farklı bir seçenek olarak Lenovo ThinkPad X1 Carbon (2014)'ü tavsiye edebiliriz. Intel i7 işlemciye sahip olan bu model, 8 GB'lık bellek kapasitesiyle de güçlü bir alternatif olarak dikkat çekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dell Latitude E7440
Ürün Markası Dell
CHIP Online Notu
84
İşletim Sistemi Windows 8.1
İşlemci Intel Core i5-4300U (4 Çekirdekli) 1.9 GHz
Ekran 14 inç FHD (1920x1080) Dokunmatik
Grafik Intel HD Graphics 4400
Bellek 4 GB
Sabit Disk 256 GB SSD
Pil Ömrü Yaklaşık 8 saat
Bağlantılar USB 3.0 (3 adet), HDMI, Wi-Fi, Bluetooth, LAN, SIM kart, kart okuyucu
Ağırlık 1.7 kg
Okuyucu Yorumları