DJI Osmo Action İnceleme

4K / 60 kare video, çift ekran, RockSteady ve HDR video kayıt ile yetenekli Osmo Action'ı inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Başarılı stabilizasyon
  • Kullanışlı ön ekran
  • Rekabetçi video kalitesi
  • Pratik kullanım
  • Çekim modları
  • Kullanışlı uygulama
  • RockSteady aktifken ekran gecikmesi
  • 4:3 60fps kayıt yok

Aksiyon kamerası dendiğinde akla gelen markalar arasında GoPro'nun karşısında yer alan DJI, özellikle son dönemde piyasaya sürdüğü kamera ve drone çeşitleriyle popüler hale gelmişken, biz de bu ürünlerden son olarak Osmo Pocket'ı incelemiştik. Daha çok vloggerlar için olan o cihazdan sonra bu kez ise, aksiyon tutkunlarına bir model var elimizde.

Osmo Action adındaki bu minik cihaz, çok sayıda özellik içeriyor. Çift ekranlı olması, HDR video kaydı yapabilmesi ve RockSteady adı verilen stabilizasyon yeteneği cihazın anahtar özellikleri olurken, iyi bir aksiyon kamerası arayanların ilgi duyacakları daha pek çok yeteneği mevcut. Şimdi kameranın yeteneklerine hep beraber bakalım.

DJI Osmo Action Özellikleri Neler?

DJI Osmo Action Özellikleri Neler?

Kompakt boyutlarıyla gayet rahat kullanılabilen Osmo Action'ı akıllı telefonunuzla bağlayabilmek için DJI Mimo yazılımını kullanmanız gerekiyor. Böylece kameranıza gelen canlı görüntüyü akıllı telefonunuza yansıtabilir ve çektiğiniz görüntüleri anında çekip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Tüm kamera özelliklerine ve ayarlarına bu uygulama aracılığıyla erişebileceğiniz gibi elbette kameranın arka ekranıyla da tüm bu işlemleri halledebiliyorsunuz.

Osmo Action'ın arkasında geniş bir ekran yer alıyor. Bu ekranı dokunarak yönetebiliyor ve çekim özelliklerini ayarlayabiliyorsunuz. Ön yüzde yer alan ikinci kamera ise, çekim yaparken kendinizi görmenizi ve kadrajı ayarlayabilmenizi sağlıyor.

Osmo Action, 256 GB'a kadar microSD kart desteği gösteriyor. Sol tarafta yer alan microSD kart yuvasına takacağınız hızlı bir microSD kart ile iyi bir performans sağlayabilirsiniz. Bu kamerayla 4K / 60 kare video kayıt yapabileceğiniz için iyi bir kart seçmeniz oldukça önemli.

DJI Osmo Action Performansı Nasıl?

DJI Osmo Action Performansı Nasıl?

4K çözünürlükte 60 kareye kadar video kayıt desteği sunan kamera, Full HD çözünürlüktede 60, 120 ve 240 kareye kadar kayıt imkanı sunuyor. 1/2.3" CMOS sensörü ile yine 12 MP çözünürlüğünde fotoğraflar da çekebiliyorsunuz. Kameranın ayrıca 145 derecelik görüş açısı ve f/2.8 diyafram açıklığı bulunuyor.

Osmo Action'da video noktasında en önemli yeteneklerden biri RockSteady oluyor. Bu özelliği aktifleştirdiğinizde görüntüde neredeyse hiç titreşim olmuyor. Güzel ve temiz çekimler yapabiliyorsunuz böylece. Ancak RockSteady etkinken 4:3 formatta çekim yapmak istiyorsanız, beklediğinizi bulamayacaksınız.

Görüntü performansıyla GoPro Hero 7 ve 8 ile kafa kafaya bulduğumuz Osmo Action, net ve keskin sonuçlar üretebiliyor. Bol miktarda ayrıntı yakalayabilen kamera, 8x ağır çekim özelliğini de içeriyor olmasıyla avantaj sağlıyor.

Osmo Action'ı bisiklet, yürüyüş, paten, sörf, dalış gibi çok sayıda aksiyon içeren sporlar için kullanabileceğiniz gibi, elbette bu senaryoları çeşitlendirmek elinizde. Özellikle cihazın herhangi bir aksesuara ihtiyaç duymaksızın 11 metreye kadar suya karşı dayanıklı olması dikkat çekerken, yapı itibariyle de gayet sağlam bulduğumuzu belirtelim. Bu arada kameranın yalnızca 124 gram ağırlığında olduğunu da söyleyelim.

DJI Osmo Action Pili Ne Kadar Dayanıyor?

DJI Osmo Action Pili Ne Kadar Dayanıyor?

Peki, Osmo Action'ın pili ne kadar dayanıyor, bu kamerayı tek şarjla ne kadar süre kullanabiliyorsunuz?

microSD kart yuvasının hemen üzerindeki USB-C portu yoluyla 88 dakika içinde şarj edebileceğiniz kamera, elbette kullanımınıza bağlı olarak farklı kullanım süreleri vadediyor. RockSteady özelliğini açmadan Full HD / 30 kare video kayıt yapacaksanız önünüzde 116 dakikalık bir süreniz oluyor. RockSteady'yi açıp 4K / 30 kare kayıt yaparsanız ise 91 dakikalık bir kayıt süreniz oluyor. 1300 mAh kapasitesindeki bataryayı 30 saniye ila 2 dakika arasında minik video kayıtları yaparak tüm gün idareli şekilde de kullanabiliyorsunuz. Ancak uzun soluklu videolar çekecekseniz, yanınızda ayrı bir batarya bulundurmanız veya bir mobil şarj cihazı almanız sağlıklı olacaktır.

Özetle

Osmo Action, pek çok yanıyla güzel bir aksiyon kamerası oluyor. Sağlam ve kaliteli yapısı, 16:9 dokunmatik ekranı ve ayrıca ön ekranıyla beğendiğimiz cihazın video kayıt yetenekleri de gayet başarılı. Osmo Action'ın fiyatı ise şu an 1999 TL. Fiyatıyla da GoPro Hero 8'e kıyasla daha dengeli olmasıyla da tercih edilebilir.

Kimler Almalı

İyi bir aksiyon kamerası arayan kullanıcılar DJI Osmo Action'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

DJI Osmo Action'a alternatif olarak GoPro Hero 7 de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli DJI Osmo Action
Ürün Markası DJI
CHIP Online Notu
85
Sensör 1/2.3" CMOS
Çözünürlük 12MP
Lens FOV:145° F2.8
ISO 100 - 3200
Elektronik Deklanşör Hızı 120-1/8000s
Maks. İmaj Boyutu 4000×3000 pixels
Video Çözünürlüğü 4K/60 kare, FHD/60-120-240 kare
Fotoğraf Formatı JPEG / JPEG+DNG
Video Formatı MOV, MP4 (H.264)
Batarya 1300 mAh
Pil Ömrü 140 dakika
Şarj Süresi 73 dakika
Boyutlar 65 x 42 x 35 mm
Ağırlık 124 gr.
Okuyucu Yorumları