Dreame R20 İnceleme

Dreame, R20 Kablosuz Elektrikli Süpürge ile güncel teknolojileri uygun fiyatla harmanlayarak yeni bir alternatif sunuyor. Akıllı Kir Algılama’dan LED Optik Teknolojisi’ne kadar birinci sınıf tüm özelliklerin yanı sıra daha birçok avantaj sunan Dreame R20’yi tüm detaylarıyla inceliyoruz!

Dreame R20 inceleme
CHIP Online Notu 91
  • LED optik teknolojisi
  • Akıllı kir algılama
  • Yüksek emiş gücü
  • Pil ömrü
  • Şık tasarım
  • Hafif ve dayanıklı
  • Kullanışlı başlıklar
  • Aynı özellikteki rakiplerine göre uygun fiyatlı
  • Kutu içeriği
  • LED Optik sadece Çoklu Yüzey Başlığı’nda mevcut

Eğer şu sıralar üst düzey özelliklere sahip bir kablosuz elektrikli süpürge arayışı içine girdiyseniz, araştırmanız sonucu karşınıza sınırlı sayıda marka ve model çıktığını fark etmişsinizdir. Ancak her ne kadar seçenekler az olsa da bu elektrikli süpürgelerin çoğu kaliteli ve her yönüyle beğeneceğiniz türden cihazlar. Tek şikayet edilebilecek tarafları ise 20-30 bin TL bandındaki fiyat etiketleri. İşte bu noktada ekonomik bir alternatif arayanların imdadına Dreame koşuyor. Dreame, bu konuda farklı bir yaklaşım benimsiyor ve R20 ile yarı fiyatına aynı özellikleri hatta bazı noktalarda daha da iyisini sunuyor.

Dreame R20, günümüzün kablosuz süpürgelerinde bulunan neredeyse tüm özellikleri tek bir cihazda topluyor. Üstelik 14.590 TL gibi cazip bir fiyatla. Dreame R20’de; lazerle toz algılama, yüksek emiş gücü ve otomatik güç ayarlama gibi ihtiyaç duyacağınız her şey mevcut. Bunların yanında, değiştirilebilir başlıkları ve esnek bağlantı parçalarıyla birlikte dolu dolu bir kutu içeriğiyle geliyor.

Dreame R20Kutu İçeriği ve Kurulum

Dreame R20’nin kutusundan cihazın kendisi dışında farklı yüzeyler için tasarlanmış birçok başlık çıkıyor. Bunlar arasında en önemlileri; Çoklu Yüzey Başlığı (Multi-Surface Brush), Yumuşak Rulo Başlığı (Soft Roller Brush) ve Motorlu Mini Başlık (Motorized Mini Brush). Bunların dışında kutuda; yüksek veya uzak noktalara ulaşmak için bir uzatma çubuğu, dar alanlara erişmek için bükülebilir bir başlık, aynı şekilde bükülebilir bir bağlantı aparatı, klavye gibi aksesuarları temizlemeye yarayan ucu fırçalı bir aparat, batarya ve elektrikli süpürgeyi ayakta tutacak bir duvar askısı bulunuyor.

Dreame R20’nin kurulumu son derece kolay. Kullanmaya başlamak için ana gövdeye bir veya iki parça daha takmanız gerekiyor. Elbette bu, elektrikli süpürgeyi nasıl kullanmak istediğinize bağlı olarak değişiyor. Bir el süpürgesi olarak kullanmak istiyorsanız, cihazın ön tarafına uygun aparatı takarak hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Eğer normal bir elektrikli süpürge olarak kullanacaksanız da uzatma çubuğunu ve yüzeye uygun başlığı takmanız yeterli.

Dreame R20’nin Tasarımı ve İşçiliği Nasıl?

Dreame R20, yuvarlatılmış kenarlarıyla modern ve temiz bir tasarıma sahip. Genel olarak griden oluşan rengi, altın renkteki bazı ufak detaylarla gayet hoş gözüküyor. Uzatma çubuğu ise karbon fiber kaplamasıyla hem dayanıklı hem de oldukça hafif. Hafif olan sadece uzatma çubuğu da değil; cihazın kendisi de sadece 1,67 kg ağırlığında. Üstelik malzemesi sağlam bir his veriyor ve üzerindeki düğmelerden mandallara kadar her şey kaliteli malzemeden yapılmış. Doğrusunu söylemek gerekirse, tek elle temizlik yaparken bizi hiç yormadığını söyleyebiliriz, bu yönüyle fazlasıyla ergonomik.

Dreame R20’nin ana gövdesindeki düğmeyi kullanarak süpürgeyi kolayca açıp kapatabiliyorsunuz. Bu düğmenin yanı sıra LCD ekranda iki düğme daha bulunuyor. Bunlardan biri emiş modunu Otomatik ve Turbo arasında değiştirmeye, diğeri ise temizlik sırasında güç düğmesine devamlı basılı tutmaya gerek kalmadan süpürgenin devamlı çalışmasını sağlıyor. Özellikle bu kilit özelliği uzun temizliklerde oldukça konforlu ve rahat bir deneyim sağlıyor. LCD ekran demişken, Dreame’nin bu noktada harika bir iş çıkardığını belirtmek lazım. İhtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bu ekran size sunuyor.

Dreame R20 Başlıklar ve Temizlik Performansı

Şimdi, Dreame’nin farklı temizlik senaryolarında kullanılmak üzere kutuya farklı başlıklar dahil ettiğini söylemiştik. Açık konuşmak gerekirse bunların hepsi epey kullanışlı. İlk olarak Çoklu Yüzey Başlığı’ndan başlarsak, adından da anlaşılacağı gibi bu başlık, çeşitli zeminlere uygun bir başlık. İster parke, laminant, vinil veya fayans gibi sert yüzeyler, ister halı olsun, bu başlık her yüzeyde kullanılabiliyor. Özellikle evdeki köpeğimizin tüylerinin fırçasına yapışmaması hoşumuza gitti. Zira 190 AW’lik emiş gücüyle tüm tüyleri doğrudan içine çekiyor. Bunun bir artısı da süpürgenin bakımını kolaylaştırıyor olması. Yani evcil hayvanınız varsa fazlasıyla rahat edeceksiniz.

Söz konusu sert yüzeyler olduğunda ise kullanacağınız başlık Yumuşak Rulo Başlığı. Hatta evinizde hiç halı yoksa, bu başlık bir anlamda gerçekten hayat kurtarıyor diyebiliriz. Denediğimiz tüm sert zeminlerde oldukça iyi sonuçlar aldık. Ayrıca bu başlık, tasarımı sayesinde duvar ve dolapların 7 mm yakınına kadar girebildiğinden işleri epey kolaylaştırıyor.

Motorlu Mini Başlık ise kotukları ve kumaş yüzeye sahip şeyleri temizlemek için en iyisi. Bu başlığı sadece ev temizliği için de düşünmemek lazım. İsterseniz arabalarınızın döşemelerini bile bu başlık ile temizleyebilme imkanınız var.

Bunların yanında temizlik sırasında kullandığımız bükülebilir bağlantı aparatı da işini fazlasıyla iyi yapıyor. Aparatı taktığınızda, sehpa ve kanepelerin altını süpürürken göremeseniz bile büküldüğünü hissederek her yere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Ek olarak, başta klavyeleri temizlemeye yaradığını söylediğimiz aparat da yemek masası ve sehpa gibi eşyaların üstünü temizlemek için de bir hayli kullanışlı.

Kısacası, Dreame R20’yi test ederken hiçbir eklentiyi atlamadan kullandığımızı belirtelim. Ve gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki; Dreame R20 hemen hemen her temizlik senaryosu için tamamıyla uygun.

LED Optik Teknolojisi ve Akıllı Kir Algılama

Dreame R20 temizlik konusunda oldukça başarılı. Bu kadar başarılı olmasının ardında elbette önemli teknolojiler yatıyor. Örneğin diğer üst seviye elektrikli süpürgelerde gördüğümüz LED Optik teknolojisi Dreame R20’de de mevcut. Ancak Dreame R20’deki LED Optik teknolojisinin farkı, yeşil ve beyaz renkli ışık yerine mavi bir ışık saçması. Bu mavi ışık, yerde çıplak gözle göremediğiniz toz ve kirleri rahatlıkla görebilmenizi sağlıyor.

Dreame R20’deki LED optiğin çok iyi çalıştığını söyleyebiliriz. Temiz gibi görünen yüzeylerde aslında ne kadar çok toz olduğu görünce epey şaşırıyorsunuz. Ayrıca bu özelliği mobilyaların altındaki veya arkasındaki karanlık bölgeleri aydınlatmak gibi bir avantajı da var. Böylece temizlik yaparken eliniz ziyadesiyle rahatlıyor.

Dreame R20’nin bir diğer öne çıkan özelliği de Akıllı Kir Algılama. Dreame R20’deki Akıllı Kir Algılama, emiş gücünü algılanan toz türüne ve temizlediği yüzeyin türüne göre otomatik ayarlıyor. Bunu da LCD ekrandan takip edebiliyorsunuz. Yeşil renk hafif kirli anlamına gelirken, turuncu renk orta kirliliğe karşılık geliyor. Eğer ekran kırmızı yanıyorsa, bölgede yoğun bir kirlilik söz konusu olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte emiş gücü sadece daha fazla kir algılandığında değişmiyor. Daha fazla güç gerektiren yüzeyleri cihaz otomatik algılayabiliyor. Özellikle bu durumun halılarda gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

Dreame R20 Pil Ömrü Ne Kadar?

Hazır her şeyden bahsetmişken pil ömründen de bahsetmeden geçmeyelim. Dreame R20, tek bir şarjla 90 dakikaya kadar temizlik yapabiliyor. Bu süre, kablosuz bir elektrikli süpürgeye göre iyi bir değer. Eğer standart büyüklüklerde bir eviniz varsa 90 dakika gayet yeterli olacaktır diye düşünüyoruz. Elbette Otomatik yerine Turbo modunu tercih ederseniz daha kısa bir pil ömrüyle karşılaşmanız muhtemel. Bu noktada da Dreame R20’nin pillerinin kolayca değiştirilebildiğini bilmenizde fayda var.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirdiğimizde Dreame, yeni kablosuz dikey süpürgesi R20 ile üst düzey kablosuz elektrikli süpürgelere uygun fiyatlı ve oldukça güçlü bir alternatif sunuyor. Ayrıca Akıllı Kir Algılama ve mavi ışık gibi modern özellikler sunmakla kalmıyor, tüm zeminlere uygun aparatları ve yüksek emiş gücüyle çok yönlü bir temizlik sağlıyor. Başta da belirttiğimiz gibi fiyatı güncel olarak 14.590 TL. Eğer bu aralar son teknolojiyle donatılmış bir kablosuz elektrikli süpürge arıyorsanız, Dreame R20’yi de değerlendirirseniz pişman olmayacağınıza eminiz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dreame R20
Ürün Markası dreame
CHIP Online Notu
91
Nominal Güç 570W
Çalışma Süresi 90 dakika
Emiş Gücü 190AW
Motor Devir Hızı 150.000
Pil 8x 2,900mAh
Şarj Süresi 4 saat
Toz Haznesi Kapasitesi 0,6L