DXRacer Formula İncelemesi

DXRacer Formula oyuncu koltuğu ofisimizde! Peki, oyuncular satın almalı mı? İnceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Fazlasıyla konforlu
  • Kolay kurulum
  • Bel ve ense destekleri
  • 135 dereceye kadar yatabiliyor
  • Sağlam malzeme
  • Dengeli yapı
  • Kolçaklar içe dönmüyor

Özellikle son dönemde oyuncuların ilgisini çeken bir marka var ki, o da DXRacer. Aslında onu Youtuber'lardan tanıdık. Kamera karşısına geçen ve oyun yayınları gerçekleştiren Youtuber'ların ekran başındaki konforunu gördükçe, kuşkusuz her oyuncu biraz kıskançlık duymuştur. Özellikle uzun oyun seanslarında oyuncuların fazlasıyla rahat edebilmelerini sağlayan iddialı koltuklar üreten DXRacer, ülkemizde de bulunabiliyor. Adore Mobilya tarafından ülkemizde satışa sunulan DXRacer, sonunda ofisimize de geldi ve bir süredir kullanıyoruz. Bu incelememizde de izlenimlerimizi sizlerle paylaşacağız.

DXRacer'ın çok sayıda serisi var. Origin, Formula, Racing, Drifting, King ve Tank serileri belki de en çok bilinen, popüler olanlarını oluşturuyor. Ancak markanın daha çok sayıda serisi mevcut. Her seri kendine göre farklı özellikler gösteriyor, içerdiği her model yine birbirinden ayrılıyor ve farklı bir kitleye hitap ediyor. Bunlardan incelememizin ilerleyen bölümlerinde bahsedeceğiz zaten.

Öte yandan DXRacer'da yalnızca oyuncu koltuğu değil, oyun masası ve oyun koltuğu aksesuarları da mevcut. Tümünü Adore Mobilya'nın internet sitesinde bir arada görebilirsiniz.

Konumuza dönecek olursak, az önce de söylediğimiz gibi şu an üzerinde oturduğumuz koltuk, DXRacer'ın Formula serisinden bir model. Onu, DXRacer DXOHFD01-NR1 model adıyla bulabiliyorsunuz. Peki, bu koltuk oyunculara neler getiriyor, ne özellikler sunuyor ve hangi kitleye hitap ediyor. Hemen incelemeye başlayalım.

Her oyuncuya göre bir DXRacer var

Her oyuncuya göre bir DXRacer var

DXRacer, oyunculara özel koltuklar yapıyor, evet; ancak aynı rahatlığı, ekran başında uzun saatler geçiren çalışanlar için de sunduğunu baştan söyleyelim. Geniş yapısıyla sizi içine alan, tamamen içine gömüleceğiniz gibi, bir o kadar da çalışmanızı veya oyun performansınızı arttırabilecek özellikler de içeren koltuk, tahmin edildiği kadar zor bir kurulumla sizi uğraştırmıyor.

Şöyle söyleyelim: Bizim seçtiğimiz bu modeli kurmamız ve üzerine oturmamız yaklaşık 10 dakikamızı aldı. Kutu içeriğinde ana parçaları ayrı olarak buluyor ve hemen yanında duran kurulum kitapçığına göz atıyorsunuz, bunun ardından 10 dakika süre içinde koltuğunuz oturulmaya hazır oluyor.

DXRacer'ın her serisi ve seri içinde bulunan her bir ürünün özellikleri farklı. Bunlara koltuğun yükseklik ve diğer özellikleri girdiği gibi, kullanacak kişinin kilosu ve boy uzunluğu da dahil. Mesela bizim koltuğumuz 90 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip. 90 kilonun üzerindeki kullanıcılar diğer serilere bakmalılar. Mesela Tank serisi 205 kilograma kadar kaldırabiliyor.

Marka, bu konuda olası kafa karışıklıklarını engellemek adına, internet sitesinde kendinize uygun koltuğu bulabileniz için bir rehber hazırlamış. Bu rehberi kullanarak, hangi seriler size uygun bulabiliyor, sonra da o seri içinden dilediğiniz bir modeli seçebiliyorsunuz. Seriler içinde yer alan modeller de kullanılan malzeme ve ekstra özellik bakımından birbirinden ayrılabiliyor. Şimdi biraz bunlardan bahsederken, koltuğumuzun tasarımına da yakından bakalım.

Fazlasıyla konforlu

Fazlasıyla konforlu

Elimizdeki DXRacer Formula DXOHFD01-NR1, oturma alanıyla kumaş kaplı bir malzemeye sahip. Formula serisinde deri malzemeli modelleri de bulabilmeniz mümkün. Yine farklı renk seçeneklerini de öyle tabii ki. Bizim modelimiz, sizlerin de gördüğü gibi kırmızı ve siyah renklerinden oluşuyor. Koltuğun geneli siyah renkli, kenarlarında da kırmızı şeritleri görebiliyoruz. Ayrıca yıldız ayağın üzerinde 5 adet kırmızı pedal bulunuyor. Böylece dizayn olarak, oyuncuların çok sık tercih ettiği kırmızı – siyah kombinini güzel şekilde yansıtmayı başarıyor.

Koltuğun oturma alanı geniş ve rahat. Sırt yaslama bölümü de oldukça konforlu. Konforu arttırmak isterseniz, yine kutuda hem bel hem ense boşluğu için birer destek de bulunuyor. Bunları da kolay bir şekilde koltuğa bağlayabiliyorsunuz. Tüm koltuğu oturma şeklinize göre ayarlayabildiğiniz gibi, bu yastıkları da düzenleyebilmeniz mümkün. Özellikle bel yastığı, iplerle asıldığı için hareket ettirmeniz kolay. Yastığı dilerseniz sırtınıza, dilerseniz belinize gelecek şekilde çekebiliyorsunuz. Yine kafa yastığını da, koltuğun baş kısmındaki boşluklara veya üzerine yukarı ve aşağı bakacak şekilde bağlamanız mümkün. Böylece ister başınızın altına yerleştirebiliyor, ister ensenin altına konumlandırabiliyorsunuz.

Yükseklik ayarını, koltuğun sağ tarafındaki mandalı kullanarak ayarlayabiliyor, yaslanma mekanizmasını da yine aynı mandalla kilitleyebiliyor veya esnek bırakabiliyorsunuz. Hemen onun üzerindeki kolu çekerseniz, bu defa koltuğu yatırabiliyorsunuz. 135 dereceye kadar yatırabildiğiniz koltuk, neredeyse yatak formuna bürünebiliyor.

Elbette kolçakları ayarlamanız da mümkün. Bunun için de kolçakların kenarlarındaki mandalları kullanıyorsunuz. Bu mekanizma şu açıdan önemli: Sabit koltuklarda, bu kolçaklar masanın kenarına takılabiliyor ve bu nedenle tam olarak masaya yanaşamıyorsunuz. Ancak Formula'daki bu mekanizma sayesinde, masaya tamamen yaklaşmanız mümkün.

DXRacer'ın bazı modellerinde yine bu kolçaklar içe doğru dönebiliyor. Ancak elimizdeki modelde bu özellik yok. Yine LED ışıklandırma da öyle. Evet, oyuncuların ışıklandırmalara karşı ilgisi büyük. O nedenle DXRacer, bazı koltuk modellerinin çevresine LED ışıklandırmalar da yerleştirmiş durumda. Fakat bu özellik de yine elimizdeki modelde yer almıyor. Bunun sebebi ise DXRacer'ın artık LED ışıklandırmalı modeller üretmemesi.

Özetle

DXRacer Formula'nın incelediğimiz bu modelini fazlasıyla konforlu bulduk. Evet, belki koltuk şekli ile yalnızca oyuncular için gibi görünüyor, fakat ekran başında uzun uzadıya oturanlar için de ideal olduğunu söyleyelim. Ha, bu arada profesyonel kullanım için daha sade tasarımlı koltuk modelleri de yine DXRacer ailesinde yer alıyor.

Oyuncular ve uzun süreli ekran başında oturanlar için koltuk bir hayli önemli. Bu konu geçiştirildiğinde, ister istemez sırt ve boyun ağrılarının hissedildiği de açık. DXRacer için bir Sağlıklı Oturma Rehberi de hazırlanmış. Koltuğun önemini ve DXRacer'ın bu gibi koltuklarındaki özelliklerle, sağlıklı oturma biçimine verdiği desteği bu rehbere göz atarak öğrenebilirsiniz.

Peki, bu koltuğun fiyatı ne kadar? Şu an DXRacer Formula'nın bu modeli, 1189 TL fiyatla satışta. Markanın kendi internet adresinden temin edebileceğinizi gibi, diğer satış kanallarında da koltuğu bulabiliyorsunuz. Elbette bu noktada seçim her zaman olduğu gibi yine sizin.

Kimler Almalı

Elbette DXRacer oyuncu koltukları daha çok oyunculara göre. Ancak uzun süre ekran başında olan ve bu süreyi konforlu şekilde geçirmek isteyen tüm kullanıcılar DXRacer Formula ve diğer modellere göz atabilirler.

Alternatifleri

DXRacer Formula'dan farklı seriler de yer alıyor. Boy ölçünüze ve kilonuza göre seçebileceğiniz diğer alternatifleri de yine Adore Mobilya'nın resmi internet sitesinde bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli DXRacer Formula
Ürün Markası DXRacer
CHIP Online Notu
90
Tip Oyuncu koltuğu
Malzeme Kumaş
Yükseklik Ayarı Evet
Ayarlanabilir Kolçak Evet
Kilitli Yaslanma Mekanizması Evet
Yatma Açısı 135 derece
Yastık Harici bel ve baş yastığı
LED Işıklandırma Yok
Boyutlar 127 - 134 x 54 x 69 mm
Okuyucu Yorumları