Epson ColorWorks CW-C6500 İnceleme

Epson'un geliştirdiği renkli etiket yazıcı serisi C6500, perakende markalarından kargo şirketlerine her alanda esnek reklam mecrası yaratma imkanı sunuyor. Peki, bunu nasıl yapıyor? İnceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Kompakt tasarım
  • Kolay ve hızlı baskı
  • Baskı kalitesi
  • Geniş kullanım alanı

Bugün bir yazıcı gibi görünen, ancak minik bir baskı merkezi olan Epson ColorWorks CW-C6500 cihazına yakından bakacağız. Bu ürün, evet, göründüğü gibi bir yazıcı; ancak bir etiket yazıcısı. Bu cihazla bundan sonra etiket yazdırmak için matbaaya, baskı merkezlerine gitmenize gerek yok. Elbette etiket yazdırma işlemi son kullanıcı tarafında çok sık kullanılmıyor, ancak bilhassa kurumlarda sıkça ihtiyaç duyulan bir cihaz. Özellikle ortaya çıkacak yeni mecralar için de bir hayli önem teşkil ediyor. Peki, nedir bunlar ve Epson ColorWorks CW-C6500 tam olarak ne işe yarıyor, şimdi hep birlikte incelemeye başlayalım.

Epson ColorWorks CW-C6500 Ne İşe Yarıyor?

Madem bugün konuğumuz temelde bir yazıcı, o nedenle hazır yeri gelmişken ilk başta şu önemli bilgilendirmeyi yapmak istiyoruz: Eğer evinizde / ofisinizde bir yazıcı varsa, kullandığınız mürekkebin gerçekten de orijinal olduğuna dikkat etmeniz, yazıcınızı daha uzun yıllar kullanmanızda, baskı maliyetlerini düşürmenizde ve daha kaliteli baskı almanız konusunda bilhassa önem arz ediyor.

Bu konuda geçtiğimiz günlerde Epson yetkilileriyle de bir röportaj yapmıştık hatta, bu konunun ne denli önemli olduğunu o videomuzda da bulabilirsiniz.

Elbette benzer konu bugün masamızdaki Epson ColorWorks CW-C6500 için de geçerli durumda. Bu cihaz, hem siyah hem renkli etiket baskısı yapabiliyor. Bu, kurumlarda sıkça ihtiyaç duyulan bir özellik. Kafanızda tam olarak şekillenebilmesi için buna hemen örneklendirelim.

Epson ColorWorks CW-C6500 Kullanım Alanları Neler?

Epson ColorWorks CW-C6500 Kullanım Alanları Neler?

Mesela bir mağazanız var ve mağazanızın camına 20 cm genişliğinde ve 3 metre uzunluğunda bir duyuru yapıştırmak istiyorsunuz. Ya da mağazadaki bir ürünün reklamını veya genel bir indirimi duyurmak istiyorsunuz. Bunları bu cihazla yapabiliyor, kolayca istediğiniz şekilde etiket baskısı alabiliyorsunuz. Ayrıca sattığınız bir ürünü özelleştirebilir, ürün üzerinde veya kutusundaki promosyon bilgilerini renkli bir etiketle öne çıkarabilirsiniz. Kutu üzerine hazırlayacağınız bir etiket veya kuponla farklı bir ürün için indirim veya reklam da yapabilirsiniz. Burada artık tercih tamamen size kalmış durumda.

ColorWorks CW-C6500, 25.6 mm ila 215.9 mm arasında genişlikte ve istenilen uzunlukta baskı alabiliyor. Yazıcının kullanımı ofis yazıcınızın ayarları gibi çok kolay. Aynı ofis yazıcınızda olduğu gibi kağıt yani etiket boyutunu tanımlıyorsunuz, adedini belirleyip baskı alıyorsunuz. Baskı sonrasında da tek yapmanız gereken, bastırılan etiketi alıp istediğiniz yere yapıştırmak, hepsi bu kadar.

Bu arada, az önce dedik ya ortaya çıkacak yeni mecralar diye. Epson, yurt dışında uluslararası bir lojistik şirketiyle yeni bir projeye imza atmış. Projeyle, gönderi yapan şirketler kutuların üzerine kendi logo veya reklamlarını basıyorlar. Böylece, geçmişte bu uygulamanın yeni bir reklam platformu olabileceği bile düşünmezken, gelecek dönemde bu tür uygulamalarla daha fazla karşılaşacağız.

Yeni Mecralar İçin İlham Kaynağı Oluyor

Öte yandan Türkiye'de benzer örnek çalışmalar da yapılıyor. Özellikle bazı mağazalarda, kasa yanında bulunan parfüm ve hediyelik eşyalara logo veya ürün fotoğrafı bastırılıyor, o güne ait kampanyalar bu etiket yazıcısı ile hızla bastırılarak müşterilere anlatılabiliyor. Öte yandan bu etiketlere, yine müşterilerin bir sonraki alışverişte kullanabilmeler için barkodlu indirim bilgileri de eklenebiliyor.

ColorWorks CW-C6500'ün daha pek çok kullanım alanı var. Bunlara özellikle korona virüs salgını sebebiyle rağbet gören internet alışverişlerinde de rastlayabiliyoruz. İnternet üzerinden satış yapan şirketler, müşterilerin istediği ürünlerin üzerine yılbaşı, doğum günü, Anneler Günü gibi özel günler için fotoğraflar bastırabiliyor. Yine bir diğer kullanım alanı da kuşkusuz hastaneler. Hastanelerde hasta bilekliğine hastanın fotoğrafı, varsa alerjisi veya diğer bilgilerin yazıldığı etiketler de yine ColorWorks CW-C6500 ile bastırılabiliyor.

Özetle

Evet, sonuç olarak ColorWorks CW-C6500'ün kullanım alanı bir hayli geniş bir etiket yazıcısı. Anlattıklarımız işin sadece bir kısmı, bu cihaz ile kurumsal kullanımda şirket ihtiyaçlarına, kişisel kullanımda ise tamamen hayal gücünüzle sınırlı etiketler bastırabilirsiniz. Bu arada eğer renkli baskıya ihtiyacınız yok ve sadece siyah beyaz etiket bastırmak istiyorsanız da yine seçenek var. ColorWorks CW-C6500 bir aile, içinde farklı modeller barındırıyor; bu anlamda isteğinize göre olanı tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Epson ColorWorks CW-C6500
Ürün Markası Epson
CHIP Online Notu
90