Televizyonunuza akıllı özellikler kazandırın.

Binlerce ek yazılıma destek sunan Google Android işletim sistemi, artık televizyonuzun ekranında.

Everest Nano310 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Harekete duyarlı kumanda
  • Kompakt tasarım
  • Dahili kablosuz ağ desteği yok.

Everest'in geliştirmiş olduğu Nano310 ailesi akıllı televizyon ürünleriyle, tüm televizyonları akıllı hale getirebilmeniz mümkün. Üstelik işletim sistemi olarak Google Android tercih edildiği için akıllı telefonlarda kullanılan tüm uygulamaları televizyonunuzda kullanabilmeniz de mümkün. Sosyal platformlara bağlantılar, dosya paylaşımı ve HD çözünürlükte videoların oynatımı gibi saymakla bitirilmeyecek özelliklerden de bahsedebilmek mümkün. Everest Nano310 ailesinin en önemli ve sıra dışı özelliklerinden biri de hareket algılayıcılı bir uzaktan kumanda ile gelmesi. Böylece fare imlecini uzaktan kumanda ile yönetmek eziyet olmaktan çıktığı gibi, eğlenceli Android oyunlarını oynamak da bir oyun konsolunu aratmıyor. Her şeyden önce milyonlarca kişiyi peşinden sürükleyen meşhur Android oyunlarını artık televizyonunuzun dev ekranında oynayacaksınız.

Everest Nano310 ailesinde bulunan modellerde ARM'ın 800 MHz çalışma frekansına sahip Cortex A9 işlemcisi bulunuyor. İşlemciyi daha ziyade üst seviye tabletlerden yakından tanıma fırsatı bulduk. 256 MB sistem belleğine ve 1 GB kapasitede depolama alanına sahip olan Android TV Box'larda şimdilik 2.3 sürüm yazılım bulunuyor ancak 3.2'ye ve daha yeni sürümlere yükseltmek mümkün olabilecek. Ağ bağlantısı 10 / 100 Mbit'lik bir adaptör ile sağlanıyor ve bağlantı, görüntü kirliliği yaratmaması adına arka tarafta sunuluyor. Arka tarafta bulunan diğer detaylarsa adaptör bağlantısı, AV çıkışı (tüplü televizyonlar için), HDMI çıkışı ve yeniden başlatma tuşu şeklinde. Ön tarafta ise durum LED'i, uzaktan kumanda algılayıcı, ağ iletişimi göstergeleri, SD / MMC bellek kartı yuvası ve iki adet USB bağlantısı bulunuyor. SD / MMC bellek kartı yuvası sayesinde dijital fotoğraf makinenizle çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoları kolay bir şekilde televizyonunuzun geniş ekranında görüntüleyebilirsiniz. İsteğe bağlı şekilde kalabalık yapmaması için SD / MMC kartları depolama ortamı olarak da kullanabilmeniz mümkün. USB 2.0 arabirimleri de benzer şekilde dış depolama birimlerinin bağlantısı için kullanılabiliyor. USB bellekleri ve taşınabilir diskleri kolayca sisteme adapte edebilir ve içeriğindeki multimedya dosyalarını televizyonunuza aktarabilirsiniz. Everest Nano310 HD çözünürlükteki videoları bile kolay bir şekilde oynatabiliyor. USB 2.0 arabirimleri ile aynı zamanda klavye ve fare kullanma şansına da sahipsiniz.

Kutudan gelen uzaktan kumanda tercih edeceğiniz modele göre siyah veya beyaz renkte olabiliyor. Kumanda ilk bakışta oldukça sade gibi görünüyor ve üzerindeki tuşlar asla kafa karıştırmıyor. Asıl güzel olan tarafta hareket algılama teknolojisi. Ekrandaki fare imlecinizi sadece bilek hareketleriyle yönlendirebilmeniz mümkün. Daha kolay bir menü kullanımı sağlanacağı gibi, daha önceden de belirttik oyun oynarken bir oyun konsoluna benzer bir zevki elde edeceğinize şüpheniz olmasın.

Dünyada en çok kullanıcıya sahip işletim sistemlerinden biri olan Google Android'e sahip olan Everest Nano310'un kurulumu oldukça basit. Kendinizi bir akıllı telefonu ilk aldığınız andaki gibi hissedebilirsiniz çünkü Google Android'in yoğun şekilde kullanıldığı yerlerden biri de akıllı telefonlar. Dilerseniz kablosuz ağ kullanabilme şansınız da var ancak ek bir adaptör gerekli. Milyonlarca kullanıcısı olan Google Android'in uygulama marketi olan Google Play'de bugün 600 bini aşkın ücretli ve ücretsiz uygulama olduğu biliniyor. Cihazınızı televizyona ve internete bağladıktan sonra menüler üzerinden uygulamaları indirebilir ve keyfine varabilirsiniz. İsterseniz daha önceden indirilmiş olan uygulamaları da bellek kartları ve USB bellekler ile transfer edebilme şansınız bulunuyor.

Özetle

Everest Nano310'a terfi etmenizle beraber öncelikle televizyonunuzdan aldığınız keyif katlanacak. E-postalarınızı televizyonunuzda görüntüleyebilecek ve Facebook'u dev bir ekranda gezebileceksiniz. Küçücük ekranda oynarken bile zevk veren Angry Birds ve Fruit Ninja gibi oyunlarsa sizi başka dünyalara sürükleyecek. Google Chrome internet tarayıcı sayesinde istediğiniz video dosyasını sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz. Everest Nano310 ailesi ile beraber salonunuzdaki bilgisayar ihtiyacı sonsuza dek ortadan kalkıyor. Oldukça düşük bir güç tüketimine sahip olan ürün sayesinde Torrent gibi paylaşım uygulamalarından veri transferi yapabilmeniz ve Skype gibi yazılımlarla sesli görüşmeler yapabilmeniz de cabası.

Alternatifleri

Benzer rakipleri yok değil. Ancak Everest Nano310 oldukça ideal bir ürün. Akıllı televizyonunuz yok diye hayıflanıyorsanız veya Android dünyasına televizyonunuzun dev ekranından bakmak istiyorsanız tam size göre.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Everest Nano310
Ürün Markası Everest
CHIP Online Notu
93
İşlemci Cortex A9
İşletim Sistemi Google Android 2.3
Bellek Kartı Okuyucu SD / MMC
Sistem Belleği 256 MB
Okuyucu Yorumları