RS6 Slim'i inceliyoruz.

RS6'nin hafifletilmiş sürümü olarak sunulan RS6 Slim'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 72
  • IPS ekran
  • HD çözünürlük
  • 8 MP kamera
  • Oldukça hafif
  • Koruyucu akıllı kılıf
  • Eski Android sürümü
  • microSD kart desteği yok
  • Fiyatı yüksek

EVOBT, kendi markası altında ürettiği cep telefonlarını ülkemizde satışa sunmaya başladı. Şu an RS6 ve RS6 Slim modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkan EVOBT, incelememiz için RS6 Slim modelini test merkezimize gönderdi. Bugün birlikte EVOBT'nin RS6 Slim modelini inceleyeceğiz.

EVOBT RS6 Slim, tasarımıyla beyaz ve siyah renkli gövde seçenekleriyle geliyor. İncelediğimiz modeliyle siyah renkli yapıda olan telefon, arka yüzeyinde mat plastik bir malzemeyle kaplanmış. Tasarım itibariyle fark yarattığını söylemek zor. Yalnızca telefonun oldukça hafif olduğunu söyleyebiliriz. Yalnızca 122 gram ağırlığında olan cep, 7.9 mm'lik kalınlıkta.

RS6 Slim'in arka kapağı açılmıyor ve bataryayı değiştiremiyorsunuz. 2000 mAh'lik bataryaya yer verilen telefon çok uzun pil ömrü iddiası taşımıyor. Ancak uygun bir kullanımla günü çıkartmak mümkün. Ayrıca telefonun en ilginç noktası ise üzerinde herhangi bir microSD kart girişine yer verilmemiş olması. Telefonun dahili hafıza olarak 16 GB sunduğunu göz önünde bulundurursak bir microSD kart girişine yer verilmemiş olması bir hayli düşündürücü doğrusu.

5 inç HD ekran

RS6 Slim, teknik özellikleriyle giriş – orta segment arasına konumlanan pek çok ceple benzerlik gösteriyor. İşlemci olarak dört çekirdekli MTK MT6589 işlemcinin sahibi olan telefon, 1.5 GHz hızında çalışıyor. Grafik işlemci olarak yine PowerVR SGX 544MP'yi görüyoruz. 1 GB RAM ile gelen telefon, 16 GB kapasitenin yaklaşık 12 GB'ını kullanılabilir olarak sunuyor.

Telefonun ekranına gelelim. 5 inçlik ekran, güzel görünüyor. Ekranın IPS olması ve 1280x720 piksel çözünürlük sunması sevindirici. Bu ekran seçeneği bir üst model olarak RS6'da Full HD olarak karşımıza çıkıyor. Slim'de bu biraz kırpılarak HD'ye indirgenmiş. Ancak biz ekranı gayet beğendik. Muadillerinden aşağı kalmıyor.

RS6 Slim, Android 4.2 sürümüyle çalışıyor. Android 4.4'e geçilmiş olmasıyla birlikte artık orta segmentteki ceplerde de güncel sürümü görmeye başladık, ancak RS6 Slim'de önceki sürüm sunuluyor. İlerleyen günlerde güncelleme gelmesini umuyoruz.

Performans

RS6 Slim'in test sonuçlarından da bahsedelim. RS6 Slim, AnTuTu testinden 20091 puan toplayarak daha önce incelediğimiz Asus ZenFone 6 ile HTC Desire 816 arasına konumlanıyor. Yine CPU Prime'da da 3793 puanı gören cep, bu defa Dark Evo X5 ile yine HTC Desire 816 arasında. 3DMark skoruna ve Epic Citadel'de ürettiği FPS miktarına baktığımızda, cep telefonunda oyun oynamak isteyenlerin beklentisini karşılayacak seviyede olduğunu görüyoruz. Ice Storm testlerinden 3737, 1951 ve 3170 sonuçlarını alan cep, 56 FPS üretebiliyor.

Performans notlarıyla kağıt üzerinde orta segmente göre iyi durumda olan cebi kullanım noktasında da inceledik elbette. Android arayüzünde rahatlıkla dolaşabildiğimiz cep, uygulamaları da rahatlıkla kullanmanıza olanak tanıyor. Bu bağlamda biz kullandığımız süre boyunca üzerinde durulacak büyüklükte takılmalara şahit olmadık. Oyun oynamak isteyenleri ise uyarmak lazım. Asphalt 8 gibi grafik gücü yüksek oyunlarda takılmalar görmek mümkün. Ancak Angry Birds ve Candy Crush gibi eğlencelik oyunları bu telefonla oynayabilirsiniz.

Telefonun arka kamerası 8 megapiksel çözünürlüğünde. Kamerayla segmentine göre güzel kareler yakalayabilirsiniz. Ayrıca üzerinde bir flaş da bulunduran telefon, böylece gece çekimlerine de izin veriyor. Yine kamerayla Full HD video kaydetmek de mümkün.

Özetle

RS6 Slim, kategorisine göre uygun yapıda hazırlanmış bir cep. İnce ve hafif olması, ekranı ve performans konusunda sıkıntı yaşatmaması en büyük artılarından. Ancak telefonun microSD kart desteği göstermemesi ve hafızasının 16 GB'la sınırlanmış olması üzücü. Öte yandan yine güncel Android sürümünün kullanılmamış olması da handikaplarından biri. Akıllı telefon almak isteyen ancak bütçesi çok yüksek olmayan kullanıcılar yakından inceleyebilirler.

RS6 Slim'in fiyatı ise 699 TL civarında. Ancak fiyat noktasında karşısında dişli rakipler var. Bunlardan Asus ZenFone 5 dikkati en çok çekenler arasında. Bu nedenle RS6 Slim'in fiyatı yüksek; daha düşük tutulabilirdi kanaatindeyiz.

Kimler Almalı

Akıllı cep telefonu arayanlar ve bütçesi yüksek olmayan kullanıcılar EVOBT RS6 Slim'i de inceleyebilirler.

Alternatifleri

RS6 Slim'e alternatif olarak Asus ZenFone 5'i inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli EVOBT RS6 Slim
Ürün Markası EVOBT
CHIP Online Notu
72
İşletim SistemiAndroid 4.2.1
İşlemciMTK MT6589
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Konuşma Süresi010:00 saat
Boyutlar70.2 x 144.1 x 7.9 mm
Ağırlık122 gr.