Excalibur G900 İnceleme

Casper'ın Excalibur ailesinin en güçlü üyesi Excalibur G900'ü tüm detaylarıyla inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Kompakt ve şık tasarım
  • 144 Hz ekran
  • Üst seviye performans
  • 2 TB SSD
  • 32 GB RAM
  • Isı yönetimi
  • Geniş bağlantı desteği
  • RGB klavye
  • Servis ve bakım hizmetleri
  • Yük altında fan sesi

Dizüstü bilgisayar platformuna Intel Core i7-9750H işlemcinin gelmesi, aynı zamanda grafik tarafında da NVIDIA GeForce RTX 2080 devriminin yaşanmasıyla beraber bu oyun canavarlarının büyük avantaj yakaladığı açık. Casper'ın güçlü dizüstü bilgisayar ailesi olan Excalibur da elbette bu iki yeni teknolojiyi bir arada getirdi ve karşımıza Excalibur ailesinin en güçlü üyesi Excalibur G900'ü çıkarttı.

Bu makalemizde Excalibur G900'ü tüm detaylarıyla inceleyeceğiz; ancak geçmeden önce hemen şunu söylemekte fayda var. Bu küçük cihazın gerçekten oldukça güçlü olduğunu belirtelim. Zira Excalibur G900'ün teknik kadrosunda adeta yok yok.

Güçlü Yapı, Kompakt Tasarım

Güçlü Yapı, Kompakt Tasarım

Öncelikle Excalibur G900'ü tasarım yönüyle değerlendirelim. Bu laptop oldukça güçlü olmasına karşın, kaslı donanım bileşenlerini oldukça kompakt bir yapıda karşımıza çıkartmasıyla da önem arz ediyor. Sadece 21 mm kalınlığında olan laptop, aynı zamanda 2.1 kilogram ağırlığıyla da kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir dizüstü bilgisayar oluyor. Bu sayede Excalibur G900'ü turnuva alanlarına rahatlıkla götürebileceksiniz.

Excalibur G900'ün yapı olarak ince ve hafif olmasının yanı sıra, oldukça güzel göründüğünü de söylemek lazım. Kesimli ekran menteşeleri ve köşeli hatlarıyla oyuncuların sevdiği agresif görünümü yakalayan, fakat bir o kadar da sade duran Excalibur G900, bu anlamda tasarımıyla oldukça beğendiğimiz oyuncu laptop'larından biri oldu diyebiliriz.

Oyunculara Özel RGB Klavye

Oyunculara Özel RGB Klavye

Elbette konu oyun olduğunda RGB ışıklandırmayı da atlamak olmaz. Excalibur G900'un klavyesi RGB ışıklandırmaya sahip. Bu sayede 65 bin renk seçeneğiniz var ve klavyede 6 farklı efekt modunu kullanabiliyorsunuz. Öte yandan klavyenin ışık seviyesini de 3 kademe olarak ayarlayabileceğinizi belirtelim. Klavyenin tam boyutlu olarak yerleştirilmiş olması da önemli bir diğer detay oluyor. Bu sayede numerik tuş takımına da kolayca erişebiliyorsunuz.

Klavyenin hemen altında da geniş bir touchpad alanı mevcut. Bu alanı çokça kullanmayacaksınız, ancak işiniz düştüğünüzde sizi memnun edecektir. Tabii ki kullanmadığınız durumlarda touchpad'i kilitleyebileceğiniz bilgisini de verelim.

Geniş Çevre Bağlantıları

Geniş Çevre Bağlantıları

Excalibur G900, geniş çevre bağlantılarına sahip. Laptop'ın üzerinde 3 adet USB 3.1 portunun yanı sıra yeni nesil USB-C portu da yer alıyor. SD kart girişi, Ethernet ve kulaklık girişleri de keza öyle. Görüntü aktarımı için de tam boyutlu HDMI'ın yanı sıra mini DisplayPort seçeneğinizin olması oldukça hoş. Böylece dilerseniz aynı anda görüntüyü iki farkl monitöre aktarabilir ve toplamda 3 ekranlı bir görünüme erişebilirsiniz.

Laptop'ın fiziksel bağlantıların yanı sıra kablosuz bağlantıları arasında ise Bluetooth 5 desteğinin olduğunu ve 802.11ac Wi-Fi desteğinin bulunduğunu da belirtelim.

İnce 144 Hz Ekran

İnce 144 Hz Ekran

Excalibur G900, ekranıyla dünyanın en ince çerçevelerinden birine sahip. Yalnızca 4.7 mm inceliğinde dar çerçevesiyle oyunculara geniş görüntü alanı sunan cihaz, üzerinde 15.6 inç boyutunda bir ekran bulunduruyor. Bu ekranıyla Full HD çözünürlüğünde görüntü üretirken, ekranın 144 Hz tazeleme hızına sahip olduğunu da belirtelim. Bu fazlasıyla önemli. Zira bu sayede, RTX 2080 ekran kartının tüm avantajlarını ekranda herhangi bir screen tearing, yani ekran yırtılması yaşamaksızın görebiliyorsunuz.

Ekran 300 nit parlaklık sunuyor ve IPS panele sahip olmasıyla beraber 178 dereceye kadar görüş açısı sağlayabiliyor. Bilindiği gibi IPS paneller geniş görüş açısı sunduğu gibi, aynı zamanda yüksek doygunluk ve canlı renkler üretir. Excalibur G900'de bunun karşılığını alıyorsunuz. Bu sayede FPS oyunlar kadar, macera oyunları olsun, strateji oyunları olsun, görselliği zengin olan oyunlardan bu platformda keyif alacağınız açık.

Güçlü Teknik Kadro ve Performans

Güçlü Teknik Kadro ve Performans

Evet, şimdi yavaş yavaş gelelim oyuncuları en çok ilgilendiren kısma. Excalibur G900, oyuncular tarafından çok rahat beğenilecek ölçüde bir teknik kadro bulunduruyor. Hemen işlemci detaylarından bahsederek başlayacak olursak, Excalibur G900'de Intel Core i7-9750H gibi, Intel'in 9'uncu nesil yeni işlemci ailesinin güçlü bir üyesinin bulunduğunu söyleyebiliriz. 6 fiziksel çekirdekli ve 12 izlekli bir işlemci olan Core i7-9750H, taban frekansta 2.6 GHz'de çalışıyor, ancak yük altında hızını 4.5 GHz'e çıkartabiliyor. Böylece bu laptop'tan yük altında maksimum güç elde edebiliyorsunuz.

Bu noktada hemen bir parantez açalım: Laptop'ta Control Center adında bir yazılım mevcut. Bu yazılım üzerinden çok sayıda ayarı bir arada bulabiliyorsunuz. Bunlar arasında özellikle sistemin nasıl çalışması gerektiğine siz karar verebiliyorsunuz. İsterseniz laptop'ı yüksek performans ve oyun modunda çalıştırabilir, oyun ve güç gerektiren uygulalar dışında kullanacağınız zamanlarda da güç tasarrufu modunu seçebilirsiniz.

Excalibur G900'ün ekran kartı ise başta da söylediğimiz gibi, NVIDIA'nın Ray Tracing, yani Işın İzleme teknolojisine sahip tepe modeli GeForce RTX 2080 oluyor. 8 GB kapasiteli RTX 2080 ile GTX 1080'e oranla yüzde 45 oranında performans kazanımı elde edebildiğiniz gibi, üzerine bir de ışın izleme özelliğinden yararlanabiliyorsunuz. Işın İzleme özelliğine sahip oyunlar yavaş yavaş artıyor. Bu bağlamda Excalibur G900'ün bu özelliğinden önümüzdeki dönemde çokça yararlanacaksınız.

Peki, bu tip oyunlarda Excalibur G900 nasıl bir performans gösteriyor? Kullandığımız süre boyunca pek çok oyun oynama fırsatı bulduğumuz Excalibur G900, günümüz AAA oyunlarda üst seviye performans sergilemeyi başarıyor. Ancak kuşkusuz konu RTX 2080 olunca, bizim bu laptop için değerlendirmemiz son dönemin popüler oyunlardan Battlefield V özelinde. Şimdi hep birlikte Excalibur G900'ün Battlefield V performansına bir göz atalım.

Excalibur G900'ün Battlefield V'te nasıl bir performans gösterdiğini hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

32 GB RAM ve 2 TB SSD

32 GB RAM ve 2 TB SSD

Excalibur G900, sadece işlemci ve ekran kartı bakımından değil, aynı zamanda RAM ve SSD bakımından da oldukça güçlü bir laptop oluyor. Zira Excalibur G900'da tam 32 GB kapasitesinde RAM yer alıyor. 2666 MHz frekanslı bu RAM hanesinin yanında ayrıca bir boş RAM slotu daha mevcut. Bu sayede isterseniz sonradan Excalibur G900'e RAM takviyesinde bulunabiliyorsunuz.

Laptop, depolama alanıyla da özel bir model oluyor. Bu modelde tam 3 adet depolama birimine yer veren Casper, 2 tane 1 TB kapasiteli M.2 SATA SSD'nin yanı sıra ek olarak yine 1 TB kapasiteli bir HDD alanına da yer açmış. SSD tercihini Intel'den yana kullanan şirket, HDD için ise Toshiba'yı tercih etmiş. SSD'lerin gerçek dünya performansından da bahsedecek olursak, C sürücüsünün 1846 MB/s okuma ve 1783 MB/s yazma performansı gösterdiğini, E sürücüsünün ise 1973 MB/s okuma, 1770 MB/s yazma performansı sergilediğini söyleyebiliriz. Bunlar da gerçekten sağlam değerler.

Son olarak Excalibur G900 hakkında bahsedilmesi gereken bir diğer önemli detayın da kuşkusuz arka yüzde ve laptop'n altında görülen havalandırma alanı olduğunu söylemek lazım. 2 adet akıllı tutbo fanı ile beraber üzerinde toplamda 6 fan çıkışına yer veren Excalibur G900, bu sayede oldukça hızlı çalışan bir soğutma sistemine sahip. Termal soğutma sistemi iyi çalışıyor ve sıcak havayı seri şekilde dışarıya atıyor ancak elbette bunun pek çok bu tip oyuncu laptop'ında da olduğu gibi yüksek fan sesi anlamına geldiği muhakkak.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak Excalibur G900'ün, gerçekten oldukça yüksek performans sunan ve kaslı donanım bileşenlerini üzerinde bulunduran bir laptop olduğundan söz edebiliriz. Günümüz ve önümüzdeki dönem AAA oyunlarda oyuncuları kendinden memnun bırakacağını düşünüyoruz. Elbette güçlü yapısıyla bu dizüstü bilgisayarda oyunların yanı sıra yine yüksek performans gerektiren uygulamalarda da iyi sonuçlar alacaksınız.

Peki, Excalibur G900'ün fiyatı ne kadar?

Excalibur G900, farklı donanım bileşenlerine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Elimizdeki konfigürasyona sahip modelin fiyatı 25 bin TL dolaylarında. Ancak isterseniz bu konfigürasyon üzerinde, satın alım aşamasında oynayabilir, işletim sistemini, RAM ve depolama alanını kendinize göre konfigüre edebilirsiniz. Bu noktada genel olarak Excalibur G900'ün 12 bin TL fiyatlardan başladığını da söyleyebiliriz.

Bu arada bu model için olduğu kadar tüm Excalibur modelleri için önemli bir bilgi: Casper, Excalibur dizüstü bilgisayar sahibi olan tüm müşterilerine garanti süresince yerinde servis imkanı tanıyor. Yani diyelim ki Excalibur G900 veya diğer bir model sahibisiniz ve bir şekilde bozuldu; Casper'ı arıyorsunuz, teknik servis ayağınıza geliyor, yerinde servis hizmetini veriyor, laptop'ı onarıyor ve gidiyor. Bu oldukça önemli bir hizmet doğrusu. Bir diğer önemli detay ise, şirketin bu ürünlere ömür boyu bakım garantisi veriyor olması. Bu anlamda kafanız rahat olacak diyebiliriz.

Alternatifleri

Excalibur G900'ün bu versiyonu yerine dileyen oyuncular kendilerine özel Excalibur G900'lerini https://www.casper.com.tr internet sitesinden oluşturabilirler.

ADVERTORIAL

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Excalibur G900
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Home
İşlemciIntel Core i7-9750U
İşlemci Hızı2.60 GHz
Çekirdek Sayısı6
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce RTX 2080
Grafik Kapasitesi8 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)32 GB
SSD2000 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.13
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortVar
VGAYok
EthernetVar
BluetoothVar
Wi-Fi802.11ac
Kart OkuyucuYok
Boyutlar361 x 246 x 21 mm
Ağırlık2.1 kg