İnce, şık, hafif ve kullanışlı bir ultrabook.

İnce, şık, hafif ve kullanışlılığıyla ultrabook'lara iyi bir örnek olan Exper F4B oldukça uygun.

CHIP Online Notu 80
  • İnceliği ve hafifliği ile uygun
  • İdeal performans
  • Şık tasarımı
  • Tuş takımı alanı

Son zamanlarda çeşit çeşit modellerde ultrabook'lara şahitlik ediyoruz, ancak halen aralarında alışık olduğumuz türden modeller de bulmak zor değil. Ultrabook kategorisinin getirdiği avantajlar olan incelik ve zarafeti beraberinde getiren cihazlardan biri olarak bu kategoride yer alan Exper Ultrabook F4B; ince, şık, hafif ve kullanışlı bir ultrabook satın almak isteyenlere dört dörtlük bir seçenek sunuyor. Alüminyum alaşımlı bir dış gövdeye sahip olan Exper Ultrabook F4B, dikkat çekici tasarımının yanında inceliğiyle de oldukça şık görünüyor. 16.6 mm'lik inceliğe ve 1.5 kilogramlık ağırlığa sahip olan Exper Ultrabook F4B, 5 saatlik de pil ömrü sunuyor. Bu sayede rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz ultrabook, üzerinde bulundurduğu teknik özellikleriyle de hem iş hem de kişisel kullanımlar için ideal bir ultrabook çizgisine sahip. Şimdi isterseniz biraz teknik detaylara girelim.

Windows 8 işletim sistemiyle beraber gelen Exper Ultrabook F4B, 14.1 inç genişliğinde ve 1366x768 piksel çözünürlüğünde bir ekran taşıyor. Parlak ekranıyla mat gövdesi üzerinde üzerinde oldukça iyi bir görünüm sunan cihaz, 3. nesil işlemcisi ile Ivy Bridge mimarisinin avantajlarını sunuyor. Ultrabook F4B; Intel Core i5 işlemcisi ve 1.70 GHz çalışma temposuyla ideal bir performans sunuyor. Intel Turbo Boost 2.0 teknolojisini de işlemcisiyle birlikte getiren Exper Ultrabook F4B, böylece yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyduğunuz anlarda destek çıkabiliyor. Yine Intel'in bir diğer teknolojisi olan Rapid Start'ı da sunan ultrabook, uyku modundan sadece 4 saniyede uyanabiliyor ve kullanmadığınız durumlarda pil ömrünü uzatmak adına kendini bekleme moduna alarak ultra düşük güç tüketimine geçiyor. 128 GB SSD depolama seçimiyle de ultrabook kriterlerine uyan F4B, böylece standart disklere oranla daha başarılı bir veri transfer performansı göstermekle kalmıyor, dayanıklılığı da beraberinde getiriyor. Ultrabook F4B, bağlantıları arasında USB 3.0 da sunuyor ve USB 2.0 arabirimleriyle birlikte USB bağlantı sayısını üçe çıkartıyor. Cihazın üzerinde ayrıca HDMI ve kart okuyucu gibi standartlaşmış birimler de yer alıyor.

Özetle

Ultrabook kategorisinin kriterlerine uygun olarak üretilmiş olan Ultrabook F4B, ince ve güzel görünümlü kasasıyla dış kullanımlarda rahatlık sunarken, elbette mobiliteyi pil ömrü ve hafifliğiyle de destekliyor.

Alternatifleri

Her ne kadar tablete dönüşemeyen ultrabook'larda pek yaygın olarak kullanılmasa da, dokunmatik ekranlı bir ultrabook satın almak isteyenler için piyasada uygun ürünler bulunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper UltraBook F4B
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
80
İşlemci Intel Core i5 3317U 1.70 GHz
Ekran 14.1 inç (1366x768)
Bellek 4 GB DDR3
Bağlantılar USB 3.0, USB 2.0 (2 adet), kart okuyucu, HDMI, kulaklık
Boyutlar 336 x 232 x 16.65 mm
Okuyucu Yorumları