Fitbit Versa İnceleme

Fitbit'in yeni modeli Versa elimizde. Peki, Fitbit Versa nedir, neler sunuyor? İnceledik!

CHIP Online Notu 82
  • Parlak ekran
  • Pil ömrü
  • Hafif, rahat tasarım
  • Çok sayıda takip seçeneği
  • Suya karşı korumalı
  • Yerleşik GPS yok
  • Kalın bezel
  • Türkçe dil desteği yok

Akıllı saat dendiğinde pek çok kişinin aklına hemen Apple Watch veya Samsung Gear geliyor olabilir, ancak bir diğer popüler marka ise Fitbit oluyor. Fitbit'in bu alanda çok sayıda popüler ürünü bulunuyor ve ülkemizde de bunlara ulaşılabiliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında bunlardan yeni modeli Versa'yı ülkemizde satışa sunan Fitbit, bu saatiyle geniş özellikler getiriyor. Versa'yı bir süredir kullanıyorum ve şimdi sizlerle hakkında edindiğim izlenimlerimi paylaşacağım. Elbette önce söze tasarımla başlayalım.

Fitbit Versa tasarımı nasıl?

Fitbit Versa tasarımı nasıl?

Fitbit Versa, tasarımıyla güzel görünen bir model. Tasarımıyla unisex olan saat, pembe renkli modeliyle ise hanımlara hitap ediyor. Ayrıca saat isteğe bağlı olarak özel kayışlarla da tercih edilebiliyor.

Fitbit Versa, görünüşüyle akıllara Apple Watch'u getirdiği kesin; zira saat kare formda tasarlanmış. Anotlanmış alüminyum malzemeden oluşan saatin tasarımı, özellikle hafif olmasıyla dikkat çekici. Kolunuzda herhangi bir ağırlık hissetmiyorsunuz. Ancak bezelin biraz kalın tutulduğunu söylemek lazım. Bu anlamda bazı kullanıcılar tarafından -tıpkı Apple Watch gibi- bu yönüyle beğenilmeyebilir.

Cihazın ekranı 1.34 inç boyutunda LCD renkli panelden oluşuyor. Ekran canlı ve parlak bir görüntü sunuyor. Bu anlamda da kullananların beğeneceği bir saat olacaktır.

Çevresinde kontrol butonlarını bulunduran saat, bu tuşlarla egzersiz uygulamalarına erişebilmenizi, alarm oluşturmanızı ve müziği kontrol edebilmenizi sağlıyor. Üzerinde 3 eksenli ivmeölçer, 3 eksenli jiroskop, optik kalp atış hızı monitörü, altimetre, ortam ışığı sensörü ve titeşim motoru gibi özellikleri de bulunduran saat, özellikle fitness yetenekleriyle öne çıkıyor. Ancak cihazda ne yazık ki GPS bulunmuyor. Cihaz, GPS verisini telefonunuzdan sağlıyor.

Fitbit Versa özellikleri neler?

Fitbit Versa özellikleri neler?

Geniş fitness seçeneği sunan Fitbit Versa, elbette yalnızca adımsayar özelliğiyle gelmiyor. Koşu, bisiklet ve ağırlık gibi spor türlerine uygun seçenekleri barındıran saat, özellikle yüzme sporuyla ilgilenenlerin işine bir hayli yarayacak. Zira saat, tam 50 metre derinliğe kadar dayanıklılık gösteriyor. Tüm bu alanlarda harcadığınız kalorileri hesaplayabilen saat, öte yandan uyku takibi de gerçekleştirebiliyor pek tabii. Tüm bu bilgileri size istatistik olarak uygulaması üzerinden sunuyor.

iOS ve Android kullanıcıları tarafından tercih edilebilecek olan Fitbit Versa, basit ve sade bir arayüze sahip. Ancak arayüz Türkçe dil desteğine sahip değil.

Bu tip saatlere elbette arayüz özelleştirme seçenekleri önemli. Bu anlamda Versa, fitbit uygulaması üzerinden size geniş bir seçenek sunuyor. Bu arada saat üzerinde 300'den fazla şarkı da depolayabiliyorsunuz. Böylece spor yaparken şarkılarınızı da bir Bluetooth kulaklık ile dinleyebiliyorsunuz. Saatte Deezer uygulamasının yüklü olarak geldiğini de söyleyeyim.

Gelelim Versa'nın pil ömrüne. Cihazda 145 mAh kapasitesinde bir batarya kullanılmış. Bu kapasiteyle 4 güne kadar kullanım sunan cihaz, elbette hafta boyunca kaç kez antrenman yaptığınıza bağlı olarak da bataryasını boşaltıyor. Ancak kullandığımız uzun süre boyunca bu süreyi tutturabildiğini söyleyeyim. Çoğu zaman dördüncü güne yüzde 10'luk pil ömrüyle ulaşabildik. Bu anlamda pil ömrüyle iyi olduğunu söyleyebilirim. Versa'nın tam kapasite şarj olabilmesi için ihtiyaç duyduğu süre yaklaşık 2 saat.

Özetle

Fitbit Versa, gayet güzel bir akıllı saat modeli olmuş. Sunduğu egzersiz yetenekleri sebebiyle daha çok sporseverler tarafından tercih edileceğini düşündüğümüz cihaz, parlak ekranı, pil ömrü ve fonksiyonlarıyla başarı gösteriyor. Dahili GPS bulundursa daha iyi olurdu kanaatindeyiz. Cihazın fiyatı ise rengine göre değişkenlik gösteriyor. Siyah renkli modeli 1200 TL, gümüş renkli modeli ise 1300 TL civarında. Pembe renkli seçeneği ise ne yazık ki çok daha pahalı, 1889 TL olarak bulunabiliyor.

Kimler Almalı

Akıllı saat isteyen herkese uygun olan Fitbit Versa, sahip olduğu egzersiz seçenekleriyle sporcular tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. Eğer yüzme sporu için bir akıllı saat arıyorsanız, 50 metreye kadar su dayanıklılığına sahip olması da tercih sebebi.

Alternatifleri

Eğer daha uygun fiyatlı sportif bir akıllı saat arıyorsanız Dark SW09 modeline de bakabilirsiniz. Yine koşucular için özel Garmin Forerunner 620 de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fitbit Versa
Ürün Markası Fitbit
CHIP Online Notu
82
Ekran 1.34 inç renkli LCD
Pil Ömrü 4 güne kadar
Şarj Süresi 2 saat
Suya Dayanıklılık 50 metreye kadar
Bağlantılar Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC
Uyumluluk iOS, Android, Windows
Renk Seçenekleri Siyah, gümüş ve pembe
Okuyucu Yorumları