Alkali'ye şarj

Ev ekonomisine destek sağlayacak bir ürün.

CHIP Online Notu 85

Flash FC-515, normal Alkalin pillerin kullanım suresi temel alındığında bu pillerden 10 12 kat daha fazla verim almanızı mümkün kılan bir şarj aleti. Amerika, Almanya, Japonya, Çin, Tayvan ve Avustralya'dan patentli olan ürün, 1.2 Volt 'un altına düsen pil uç gerilimini ortalama 4 saatlik süre sonunda 1.5 Volt seviyesine çıkartabiliyor. Pil içinde kullanılmamış dikkate değer kapasitenin kullanılmasını sağlayan Flash FC-515, bunun için özgün mikroişlemci tabanlı bir teknoloji kullanıyor.
Bu mikroişlemciler sayesinde şarj işlemi belli parametrelerin şarj esnasında sürekli ölçümü ile güvenli ve sorunsuz bir şekilde yapılıyor. Fakat burada bir noktaya dikkat çekmekte fayda var. Raf ömrünü doldurmuş ya da kullanıldıktan sonra çok uzun sure bekletilen pillerin şarj edilemezler. Flash FC-515'in bu durumdaki pilleri algılayıp şarj etmemesi de beğenimizi kazandı. FC-515'in ülkemizdeki 17 milyon hane olduğunu düşündüğümüzde ve her hanenin yılda ortalama 10 pil kullandığını hesaba kattığımızda sağlayacağı çevresel ve maddi tasarruf büyük boyutlara ulaşıyor. Son olarak ürünün AA/AAA NiMH ve NiCd pilleri de şarj ediliyor olması beğenimizi kazandı.

Özetle

Alkaline pilleri şarj etmede piyasadaki en gelişmiş teknolojileri barındıran Flash FC-515, ev ekonomisine destek sağlayacak bir ürün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Flash FC-515
Ürün Markası Flash
CHIP Online Notu
85
Pil Tipleri Alkaline / Ni-MH / Ni-Cd
Giriş Gerilimi 110-240V AC, 50/60Hz
Çıkış Gerilimi 1.7V DC x 4
Çıkış Akımı 350mA x 4
Şarj Kapasitesi 2700mA x 4
Ebatlar (UxGxY) (mm) 118x71x30
Okuyucu Yorumları