Fonri Akıllı Kendinden Enerjili Anahtar İnceleme

Teknoloji artık hayatımızı daha ne kadar kolaylaştırabilir desek de her seferinde yeniden şaşırıyoruz. Bugün elimizde kendi kendine enerji üretebilen bir anahtar, bu anahtarın çalışmasını sağlayan bir akıllı kablosuz alıcı ve geleneksel anahtarlarınızı akıllandıran bir ürün var.

CHIP Online Notu 90
  • Pil veya elektrik bağlantısına ihtiyaç yok
  • Kablosuz ve taşınabilir
  • Geniş kontrol mesafesi
  • Anahtarı olmayan cihazları kontrol edebilme imkanı
  • Kolay kurulum ve kullanım

Hepimiz evimizde veya ofisimizde ışıkları kontrol etmek için geleneksel anahtarları kullanıyoruz. Fakat anahtarlar bazen istenmeyen yerlere konumlandırılmış veya anahtar yuvaları kablo döşenmesi zor alanlarda bulunabiliyor. Peki, bu durumda ne yapabilirsiniz? Tam bu noktada Akıllı Kendinden Enerjili Anahtar devreye giriyor.

Öncelikle bu ürünün ülkemizde başka muadili olmadığını belirtmemiz lazım. Sade ve şık tasarımıyla dikkat çeken anahtar, içindeki dinamo sayesinde kendinden enerji üretebiliyor. Yani pil veya elektrik bağlantısına ihtiyaç duymadan kolayca kullanabiliyorsunuz. Peki, nasıl kuruluyor ve nasıl çalışıyor?

Kablosuz ve taşınabilir olması sayesinde kurulumu ve kullanımı oldukça basit. Fonri R3-WiFi Akıllı Kablosuz Anahtar Alıcısı ile Fonri’nin uygulaması üzerinden eşletirmeniz, kullanmak istediğiniz zemine yapıştırmanız veya vidalamanız yeterli. Kutudan çıkan çift taraflı bantlarla duvara, masaya veya istediğiniz herhangi bir yüzeye sabitlemek çok kolay. Dilerseniz 2 adet vida yardımıyla duvara da sabitleyebilirsiniz. Bunlar yerine, yatağınızın veya koltuğunuzun yanında bulundurarak ya da mobil uygulama üzerinden kontrol etmeniz de mümkün. Yeri gelmişken, R3-WiFi Kablosuz Anahtar Alıcısı’nın 10 farklı anahtar ile aynı anda kontrol edilebildiğini ve tekli, ikili veya üçlü seçeneklerinin mevcut olduğunu ekleyelim.

Bu cihazın kullanım alanı çok geniş. İç mimarlar için en büyük zorluklardan biri, elektrik hatlarının sebep olduğu kısıtlama olabilir. Ancak kendinden enerjili akıllı anahtar sayesinde bu sorun tarihe karışıyor. Kablolara dair tüm uğraşları ortadan kaldıran akıllı anahtar, mimarların tasarımlarını özgürce gerçekleştirebilmesine olanak tanıyor. Böylece duvarlara kablo döşemek gibi zahmetli işlemlere gerek kalmıyor.

Elbette sırf tasarım veya dekorasyon için düşünmemek lazım. Belki kapınızın önündeki aydınlatmanın anahtarı bodruma yerleştirilmiş olabilir. Siz de illa karşılaşmışsınızdır; bazen elektrik tesisatı yüzünden anahtarlar tamamen uygunsuz bir yerde olabiliyor. Ancak artık çözümün ne kadar basit olduğunu biliyorsunuz. Kablosuz olduğu için istediğiniz ışığı istediğiniz yerden açıp kapatabilirsiniz. Anahtarın kontrol mesefasi bir hayli geniş; 80 metreye kadar dış, 30 metreye kadar iç mekan kontrol özgürlüğü sunuyor.

Kendinden enerjili bu akıllı cihazı, herhangi bir anahtarı bulunmayan ürünlerle de kullanabilirsiniz. Anahtarı olmayan bir aydınlatma armatürünü veya direkt fişi takınca yanmaya başlayan masa lambaları gibi cihazları kontrol edebilmeniz mümkün.

Bu cihazın yanı sıra size bahsetmemiz gereken bir ürün daha var. Bu da Fonri Akıllı Sıva Altı Tekli Anahtar. Bu cihaz da evinizdeki ya da iş yerinizdeki anahtarları değiştirmeden, kolayca akıllı hala getirmenizi sağlıyor. Geleneksel herhangi model bir anahtarı akıllı hale getirecek şekilde tasarlanan bu anahtarı, aynı diğer ürünler gibi Fonri’nin mobil uygulaması üzerinden kolayca çalıştırabiliyorsunuz.

Anahtar sayesinde ışıklarınızı uzaktan açıp kapatmak çok kolay. İsterseniz bunu belirli zamanlarda yapması için programlayabiliyorsunuz. Hatta kişiselleştirilmiş aydınlatma programları da oluşturabilirsiniz.

Mesela eve gece geç geldiğinizde kapıdan girdikten sonra karanlıkta kolunuzu bacağınızı bir yere vurduğunuz ve umutsuzca ışıkları açmak için anahtarı aradığınız zamanlar olmuştur. İşte tam olarak bu duruma düşmekten kurtulmanız için kullanmanız gereken şey, bu akıllı anahtar. Aslında siz de biraz yaratıcılıkla, ne gibi kolaylıklar sağlayacağının birçok yolunu bulabilirsiniz. Öte yandan Siri ve Google sesli komut özelliğini desteklediğini de söyleyelim.

Bunların yanı sıra bu cihazı, depo, merdiven, koridor gibi vavien anahtarlama gereken yerlerde kullanabilir ve enerji maliyetinde önemli tutarda tasarruf sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Şöyle bir toparlayacak olursak; Fonri Akıllı Kendinden Enerjili Anahtar, ışıkları veya diğer cihazları kontrol etmek için kullanışlı ve çevre dostu bir seçenek. Pil değiştirme veya kablo zahmetinden kurtulmak isteyen kişilerin tam olarak aradığı şey olacaktır. Ayrıca sade tasarımı, kullanım kolaylığı ve günlük hayatta birçok farklı alanda kullanılabilecek pratik bir çözüm sunuyor. Fonri Akıllı Sıva Altı Tekli Anahtar da geleneksel anahtarlarınızı akıllı hale getirmek istiyorsanız kullanabileceğiniz bir çözüm oluyor.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fonri Akıllı Kendinden Enerjili Anahtar
Ürün Markası Fonri
CHIP Online Notu
90
Kullanım ömrü 100.000 kez
Alıcı Güç Girişi 250VAC 50/60Hz
Alıcı Güç Çıkışı Max. 10A 1000W/100W LED
Anahtar Kontrol Mesafesi 80m(dış ortam), 30m (iç ortam)