Fujitsu STYLISTIC R726 İncelemesi

Yeni hibrit laptop'lardan biri olan Fujitsu STYLISTIC R726'yı inceledik.

CHIP Online Notu 82
  • Kompakt yapı
  • İdeal performans
  • Rahat kullanım
  • Klavye
  • Kalem performansı
  • 4G desteği
  • Pil ömrü daha uzun olabilirdi
  • Yük altında fan sesi

Dizüstü bilgisayarları farklı farklı kullanım biçimleriyle görüyoruz. Özellikle son zamanlarda standart yapıda laptop'ların yanı sıra, hibrit laptop'ların daha çok ilgi çektiğini söylemek mümkün. Bunun sebebi kuşkusuz mobil kullanım alışkanlıklarıyla doğru orantılı... Elimizdeki cihaz da bir melez laptop. Ekranı ve klavyesi bir arada kullanılabildiği gibi, ekranı ayrıca bir tablet olarak da yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Bu incelememizde Fujitsu'nun STYLISTIC R726 modelini değerlendireceğiz.

Hibrit kullanım

Hibrit kullanım

Hibrit cihazlar arasında kendine yer bulan Fujitsu STYLISTIC R726, elbette bu alanda tek değil. Ekranın arkasından ayrılan çerçevesini stant olarak kullanan bir model olmasıyla, benzer kullanım şeklini gözeten Microsoft Surface 4'le benzerlik bulduğumuz cihaz, elbette yine bu alanda yer alan ve daha çok stant olarak klavyenin sırt kılıfını kullanan modellerle de benzer yaklaşımı sergiliyor.

Üzerinde Windows 10 Pro çalıştıran Fujitsu STYLISTIC R726, kullanım biçimiyle mobil çalışmaları hedefliyor. Bunu desteklemek için hatta cihazda bir SIM kart slotuna da yer vermişmiş. Çerçevenin hemen altında gizli duran SIM kart ve onun yanında bulunan microSD kart slotlarıyla internet ve depolama konularını aşıyorsunuz. Bu arada SIM kart slotunun LTE, yani 4G desteği sunduğunu da bu noktada belirtelim.

Tasarımıyla gayet rahat bir kullanım sağlayan Fujitsu STYLISTIC R726, az önce de söylediğimiz gibi çerçevesini stant olarak kullanıyor. Klavyeye de mıknatıslı yapısıyla oturan ekran, 12.5 inç boyutunda. Full HD görüntü üreten ekran, güzel bir renk görüntü sağlıyor. Ancak parlak panelin kullanılmış olması, ışıklı ortamlarda yansıma yapmasına sebep oluyor; bunu da belirtelim.

Öte yandan ekrana ilişkin şunları da ilave edelim: Ekran 16:9 görüntü formatında. 400 cd parlaklık oranının sahibi olan ekran, 700:1 kontrast oranını getiriyor. Bunlar kurumsal kullanımlar için makul değerler. 178 dereceye kadar görüş açısı sunması önemli avantaj, ancak burada, az önce de bahsettiğimiz gibi ışıktan dolayı yansımalara maruz kalabiliyorsunuz.

İdeal performans

İdeal performans

Elbette dokunmatik bir ekranın sahibi olan STYLISTIC R726, teknik kadrosuyla da kurumsal taraf kadar son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede. Intel Core i5-6300U işlemcisiyle 2.4 GHz frekansında çalışan cihaz, farklı işlemci varyantlarına da sahip. Yani pazarda bu cihazı Intel Core i3 ve i7 seçenekleriyle de bulabiliyorsunuz.

8 GB RAM kapasitesinin sahibi olan STYLISTIC R726, LPDDR3 bellekleriyle 1600 MHz frekansında çalışıyor. 256 GB M.2 SATA SSD de performansa büyük katkıda bulunuyor. Grafik işlemci hanesinde Intel HD Grapgics 520'yi görüyoruz.

Bu teknik kadro ışığında tüm ofis ihtiyaçlarını karşılayabilen cihaz, yaptığımız testlere de bunu yansıttı. Cinebench R15 testinde 30 FPS (OpenGL) değer üreten STYLISTIC R726, CPU testinde de 164 puana erişmeyi bildi. Bu anlamda ofis için hibrit bir sistem düşünenler, STYLISTIC R726'yı tercih ederlerse sıkıntı yaşamayacaklar. Tabii ki bu arada şunu da belirtmek gerek: Yük altında çalıştığı durumlarda fan sesini duymanız mümkün. Cihazın ısıyla ilgili derdi yok, fakat ekranın üst kenarında bulunan havalandırma mazgalından ses alabiliyorsunuz.

Pil ömrü

Pil ömrü

Peki, STYLISTIC R726'nın pil ömrü ne kadar? Fujitsu'nun söylediğine göre, bu cihaz 4 hücreli bataryasıyla 9 saat 52 dakikaya kadar pil ömrü sunabiliyor. Ancak bu senaryoda cihazı tablet olarak kullanmanız gerekiyor. Klavye ile beraber kullanıldığında ise 8 saat 52 dakika civarında bir sonuç alabiliyorsunuz.

Fujitsu'nun bu sonuçlarını biz de karşıladık doğrusu. Güç tasarrufu modunda tabletten aldığımız süre 9 saat 50 dakika oldu. Ekran parlaklığını yüzde 100 seviyesine getirdiğinizde ise işler değişiyor elbette. Dizüstü bilgisayar formunda kullandığınızda ve biraz da yorucu uygulamalar çalıştırdığınızda, cihazdan 6 saat 37 dakika gibi bir sonuç alabiliyorsunuz. Bu anlamda pil ömrü daha iyi olabilirdi diyoruz.

Hazır tablet ve dizüstü formundan bahsetmişken, STYLISTIC R726'nın yanında bir kalem geldiğini de söyleyelim. Böylece cihazı tablet olarak kullanırken çizimlerinizi da rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Özetle

Mobil kullanıcılar için gayet uygun olan STYLISTIC R726, özellikle kurumsal amaçlı kullanımları hedeflese de kendisine son kullanıcı tarafında da alıcı bulacak yapıda bir cihaz olmayı başarıyor. Uygun teknik kadrosu ışığında ideal performans gösteren cihaz, üzerinde SIM kartı slotu bulundurmasıyla mobil interneti de yanında taşıyor. Böylesi bir cihaza ihtiyaç duyanların Fujitsu STYLISTIC R726'yı yakından incelemeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Özellikle mobil odaklı kullanıcılar tarafından tercih edebilecek olan Fujitsu STYLISTIC R726, ofis çalışanları kadar esnek bir platform arayanların da beklentisini karşılayacaktır.

Alternatifleri

Hibrit laptop'lara farklı alternatifler var elbette. Bunlardan biri de Lenovo Yoga serisi oluyor. O modelleri de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fujitsu STYLISTIC R726
Ürün Markası Fujitsu
CHIP Online Notu
82
İşletim SistemiWindows 10 Pro
İşlemciIntel Core i5-6300U
İşlemci Hızı2.4 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu12.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1920 x 1080 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 520
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCVar
3GVar
GPSYok
LTE (4G)Var
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBYok
Pil ÖmrüYaklaşık 10 saat saat
Boyutlar319 x 201 x 9.5 mm
Ağırlık1170 gr.
Okuyucu Yorumları