Oyun oynamak için bütçenizi zorlamayın.

Günümüzün heyecan verici oyunlarını akıcı şekilde oynamak için binlerce lira ödemeye hiç gerek yok.

Gigabyte GeForce GT 630 İnceleme
CHIP Online Notu 75
  • Uygun fiyat
  • Kaliteli soğutma sistemi
  • Oyunlardaki detayların abartılmasına gelmiyor.

Grafik kartları halen en pahalı donanımların arasında bulunuyor. Pahalı olan modellerin daha yüksek performans sergilediği çoğu zaman doğru. Yine pahalı modeller, çok daha uzun süre idare edebiliyorlar ve yenilenen teknolojilere uyum sağlayabiliyorlar. Peki, uygun fiyatlı olan kartlar asla tercih edilmemeli mi? İşte asıl sorun burada başlıyor. Bizim size tavsiyemiz 600 TL'lik pahalı bir kart almak yerine (çok daha pahalıları da var) 3-4 yıl yatırım yapmamaktansa, orta düzey (150 TL'lik) bir kart tercih edip her yıl üzerine biraz daha katarak değiştirmek ve güncellemek. Böylelikle fazla para harcamadan ve daha az enerji harcayarak oyunların keyfini çıkarabilirsiniz. Ülkemizde ilk olarak CHIP Online Test Merkezi'nde ter döken GIGABYTE GeForce GT 630 modeli sözünü ettiğimiz gruba giriyor.

GIGABYTE GeForce GT 630'nin iki farklı sürümü bulunuyor. 1 GB ve 2 GB kapasitede DDR3 bellek bulunduran modellerden 2 GB olanını seçmek daha mantıklı görünüyor. Arada yaklaşık 10-12 TL'lik bir fiyat farkı var. Fazla miktardaki belleğin özellikle yüksek çözünürlükte ve fazla detayda size avantaj kazandıracağını hatırlatalım. Kartın sınıfında diğer markalarla kıyaslandığında birçok rakibi bulunuyor ve GIGABYTE sınavına iyi hazırlanmış görünüyor. Üzerindeki soğutma sistemi rakiplerinden daha ihtişamlı görünüyor. Görüntünün dışında grafik işlemcinin ısısını alan ısı dağıtıcı ve 80 mm'lik fan çapı da GIGABYTE GeForce GT 630'u farklı kılan noktalardan. Kartta görüntü girişi olarak D-Sub, DVI ve HDMI'a yer veriliyor.

Ultra Durable 2 teknolojisini içeren kartta, kapasitör ve güç fazlarının kalitesi standartların üzerinde. Seçilen malzemeler özellikle overclock'lu kullanımlarda çok daha üstün bir dayanıklılığa sahip olacak şekilde üretiliyorlar. Oyunlardaki görsel efektlerde avantaj sağlayan PhysX'i bünyesinde barındıran GIGABYTE GeForce GT 630, grafik işlemci tabanlı hesap uygulamalarında CUDA, ve üç boyutlu içeriklerde 3D Vision teknolojilerini de devreye alabiliyor. 168 mm'lik bir baskı devreye sahip olan kartta grafik işlemci 40 nm üretim teknolojisine sahip ve 810 MHz frekansta çalışıyor. 128 bit bellek bant genişliği ve 1600 MHz'lik frekans iştah kabartmasa da birçok oyundan tat almanızı sağlayacaktır. GIGABYTE GeForce GT 630'ı sisteminize ekleyebilmek için en azından 350W gücünde bir güç kaynağına sahip olmanız gerektiğini de belirtelim.

Özetle

GIGABYTE GeForce GT 630, muhteşem bir oyun kartı olmasa da ödeyeceğiniz paranın karşılığını daha doğrusu işlemciden bağımsız bir grafik performansına sahip olduğunuzu size rahatlıkla hissettiriyor. Çok küçük bir farkla performansı biraz daha yüksek olan 2 GB'lık modelini de satın alabileceğinizi unutmayın.

Alternatifleri

Aynı seviyede birçok rakibi var ancak biz soğutma sisteminin kalitesi yüzünden GIGABYTE GeForce GT 630'nin daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte GeForce GT 630
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
75
Grafik İşlemci NVIDIA GeForce GT 630
GPU Frekansı 810 MHz
Bellek Miktarı 2 GB
Bellek Frekansı 1600 MHz
Bellek Arabirimi 128 bit
Okuyucu Yorumları