Gigabyte P27G v2 testte!

Oyun dünyasını masaüstünden dizüstüne indirmeye karar verenlere özel.

CHIP Online Notu 81
  • Geniş klavye ve palm rest alanı
  • İyi sistem özellikleri
  • Uygun performans
  • Ekran
  • Ses performansı
  • SSD yok

Oyun dünyasında yıllardır süregelen pek çok kıyaslama örneği mevcut. Bunlar arasında "PES mi FIFA mı", "Intel mi AMD mi" ve "konsol mu PC mi" gibi birkaç örneğin yanında elbette "PC mi yoksa notebook mu" gibi bir diğer örnek de yer alıyor. Bu kıyaslamaya girmeyeceğiz elbette, ancak bugün inceleyeceğimiz ürün, bu kıyasta notebook'tan yana karar kılmış olanlara özel.

Oyun dünyasını masaüstünden dizüstüne indirmeye karar verenlere özel olarak tasarlanan Gigabyte P27G v2, büyükçe bir dizüstü bilgisayarı. 17 inçlik modellerin pek taşınabilir olduğunu söylemek zor. Yapı itibariyle her ne kadar mobil olsalar da ortalama 3 kilogramlık ağırlıkları ve geniş gövdeleri onları daha çok oyun odasından oturma odasına taşınabilir kılıyor. Fakat elbette arkadaşlarla yapılacak oyun seanslarında çantaya atılıp arenaya da götürülebilir pekala. Gigabyte'ın P27G v2 olarak adlandırdığı dizüstü modeli de bu noktada duruyor. 3.2 kilogramlık ağırlığa ve en kalın yerinde 48 mm'ye ulaşan kalınlığıyla ince ve hafif olduğunu söylemek zor. Ancak oyuncular bunu pek yadırgamayacaklardır.

İki farklı renkle sunulan P27G, incelediğimiz modeliyle turuncu renkli bir kapağa sahip. Dizüstünün tamamında plastik malzeme kullanılmış. Bağlantıları iki yana konumlanan dizüstünde iki adet USB 3.0, bir USB 2.0, HDMI, eSATA ve kart okuyucu bulunuyor. Ayrıca laptop'ta bir DVD sürücü de var. Dizüstünün diğer modellerinde Blu-ray seçeneği bulunduğunun bilgisini de verelim.

Teknik ekipman

Gigabyte P27G, 17.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu nedenle geniş görüş açısı isteyenlerin tercihi olabilir. Her ne kadar trend son zamanlarda QHD'ye kayıyor olsa da, laptop'ta Full HD standardından şaşılmamış. Açıkçası Full HD gayet yeterli. Ekran parlaklık ve kontrastıyla olduğu kadar görüntüleme açısından da iyi durumda. Ekranı geriye doğru ittiğimizde kararma görüyoruz, fakat onun dışında diğer üç cepheden yeterli görüntü sunuyor.

Ekranın altında genişçe bir klavye alanı sunuluyor. Numerik tuş takımına da burada yer verilmiş. Ayrıca klavyenin arka aydınlatmalı olduğunu da söyleyelim. Klavyenin altında yer alan palm rest bölümünün geniş tutulmuş olmasını da beğendik. Ancak aynı imkan touchpad'e tanınmamış.

Gigabyte P27G'nin teknik ayrıntılarına değinelim. Intel'in 2014'ün ikinci çeyreğinde piyasaya sürdüğü Core i7-4710MQ işlemcisinden güç alan dizüstü, 2.5 frekansında çalışıyor. Turbo frekansı ise 3.5 GHz. Bu işlemciyle birlikte gelen yerleşik grafik işlemcisi ise HD Graphics 4600.

8'erden iki adet olmak üzere toplamda 16 GB'a ulaşan RAM'e sahip olan laptop, 1 TB'lık sabit diske de sahip. Böylece geniş depolama alanı sunuyor. Fakat bu modelde ekstradan bir SSD bulunmuyor.

Grafik işlemci konusunda elbette yalnızca Intel'le yetinilmemiş. Nvidia'nın Maxwell tabanlı grafik kartı olan GeForce GTX 860M'e sahip olan dizüstü, 2 GB kapasite sunuyor. Üst orta sınıf olarak kategorilenen bu ekran kartı, oyunlarda beklenen performansı veriyor.

Performans

Gigabyte P27G, elimizin altında olduğu süre boyunca pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Bunlar arasında elbette Metro: Last Light, GRID2 ve Battlefield 4 bulunuyordu. Hemen yukarıdaki videomuzdan zaten her biriyle nasıl performans aldığımızı görebilirsiniz.

Gayet akıcı bir oyun deneyimi sunan Gigabyte P27G, Metro: Last Light Benchmark testinden maksimum 63 FPS, ortalama ise 36 FPS alabiliyor. Bizim oynarken gördüğümüz değer ise genellikle 50 FPS civarındaydı. Bu arada test sırasında VSYNC'in açık olduğunu da söyleyelim.

Gigabyte P27G'de 1 TB'lık diskin bulunduğunu söylemiştik. Ona da yazma ve okuma testleri uyguladık. Aldığımız sonuçlar tatmin edici düzeyde.

Özetle

Gigabyte P27G v2, dizüstü bilgisayarı sınıfı için iyi bir model olmayı başarıyor. 2014'ün ikinci çeyreğinde sunulan işlemcisiyle güncel olan laptop, orta üst sınıf grafik işlemcisiyle de yeterli seviyede performans sağlıyor. Modelde herhangi bir SSD bulunmuyor. SSD seçeneğini arayanlar Gigabyte P27G v2'nin farklı modellerine bakabilirler.

Gigabyte P27G v2'nin fiyatı yaklaşık 5072 TL civarında.

Kimler Almalı

Gigabyte P27G v2, oyuncuların tercih edebilecekleri bir model. İşlemcisiyle güncel, grafik tarafıyla ise orta üst kategoriye hitap eden bir dizüstü bilgisayar arayanlar yakından inceleyebilir.

Alternatifleri

Gigabyte P27G v2'de SSD yok. SSD seçeneğini arayanlar Gigabyte P27G v2'nin farklı modellerine bakabilirler. Yine farklı bir marka altında Asus G550J'yi de alternatif olarak gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte P27G v2
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
81
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1
İşlemciIntel Core i7-4710MQ
İşlemci Hızı2.5 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 860M
Grafik Kapasitesi2
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.02
USB 2.01
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuYok
Boyutlar413 x 277 x 48 mm
Ağırlık3.2 kg
Okuyucu Yorumları