Yüksek performanslı hibrit ultrabook.

Tablete dönüşebilen ultrabook'lar arasında performansıyla dikkat çekiyor.

CHIP Online Notu 85
  • İş ve kişisel kullanımlar için ideal performans
  • Rahat tuş takımı
  • SIM kart girişi
  • Ekran çözünürlüğü

Aynı anda hem bir tablet hem de dizüstü bilgisayar sahibi olmak isteyenlerin aradıkları ürünü bulabilecekleri Ultrabook kategorisine dahil olan en yeni Gigabyte modeli U2142, test merkezimizdeydi. Sürpriz ürünler yaratarak kullanıcılara başarılı alternatifler sunmayı başaran Gigabyte, U2142 ile ilk bakışta bizde memnuniyet yarattı. Bakalım ayrıntılarda da bunu sürdürebildi mi?

Fırçalanmış alüminyum tasarıma sahip olan Gigabyte U2142, dış görünüşüyle oldukça çekici bir yapıda. 20 mm'lik kalınlığı ve 1.39 gramlık ağırlığıyla rakipleri arasında çok sırıtmayan Gigabyte U2142, belki biraz daha ince ve daha hafif olabilirdi. Ancak bu yapısıyla da rakipleriyle arasında uçurum yok. Dönebilen ekranıyla dizüstü bilgisayardan tablet formuna dönüşebilen Gigabyte U2142, üzerinde 11.6 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran taşıyor. 1366x768 piksel çözünürlük sunan ekran, özellikle geniş görüş açısıyla dikkatimizi çekti. Çoklu dokunma desteği sunmasıyla işlemlerinizi ekrana dokunarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Dokunmatik kabiliyetiyle iyi iş çıkartan U2142 ile çoğu zaman fare kullanmanıza hiç gerek kalmayacak diye düşünüyoruz. Ekranın üst kısmında görüntülü görüşmeler için bir web kamerası bulunduran ultrabook, hoparlörlerine ise klavye alanının üst kısmında yer veriyor. 1.5 watt'lık iki hoparlör ile ses desteği sunan cihaz, tuş takımıyla ise rahat bir kullanım imkanı sağlıyor. Bildiğiniz gibi küçük boyutlu bazı ultrabook'larda tuş takımı oldukça sıkışık tutuluyor ve bu da kullanılabilirliği olumsuz etkiliyor. Ancak bu durumla U2142'de karşılaşmıyoruz. Tam boyutlu klavyesinde yer alan tuşların büyüklükleri ideal ve aralarındaki boşluklar yeterli. Tuş takımının hemen altındaki touchpad alanıyla da geniş bir kullanım alanı sunan ultrabook, çevresinde yer alan bağlantıları arasında ise ikişer USB 2.0 ve USB 3.0 port ve HDMI'ın yanı sıra diğer standart bağlantılara yer veriyor.

3. kuşak Intel Core i5 işlemcinin sahibi olan Gigabyte U2142, 3337U işlemcisiyle 1.8 GHz hız sunuyor. Ancak 2.7 GHz'e kadar artan işlem gücüyle performans konusunda tatmin edici durumda olduğunu söyleyebileceğimiz Gigabyte U2142, 4 GB DDR3 bellek gücüyle de dikkat çekici. 128 GB'lık SSD kapasitesiyle de kendisiyle aynı kategoride bulunan pek çok rakibini geride bırakmayı başaran ultrabook, yaptığımız testlerde bizi oldukça memnun bıraktı. Sabit disk yazma ve okuma hızı bir yana, 2.7 GHz'i bulan işlemci gücüyle kişisel kullanımların dışında iş için de kullanılabilir durumda olduğunu gösteren U2142, grafik işlemcisiyle de yeterli. Hem tablet hem dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilmesi sayesinde mobiliteyi tam olarak destekleyen Gigabyte U2142, kullanıcıların mobil durumlarda sürekli online olabilmeleri için üzerinde bir SIM kart girişi de bulunduruyor.

Özetle

Hem iş hem de kişisel kullanımlar için ideal olan Gigabyte U2142, tablete dönüşebilen yapısı ve dokunmatik ekranıyla her durumda rahat bir kullanım sunuyor. Eğer hem dizüstü bilgisayar hem tablet arıyorsanız Gigabyte U2142 sizin için ilgi çekici olabilir.

Kimler Almalı

Başarılı bir tablet hibriti olan Gigabyte U2142, dizüstü bilgisayar ve tableti bir arada kullanmak isteyenler tarafından tercih edilebilir. Cihaz, hem iş hem kişisel kullanımlar için gayet ideal.

Alternatifleri

Eğer tablete dönüşebilen yapıdaki ultrabook'ları gereksiz ve masraflı buluyorsanız ultrabook'lar arasında normal dizüstü bilgisayar şeklinde modeller de bulunuyor. Onları inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte U2142
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
85
İşlemci Intel Core i5-3337U 1.8 GHz
Ekran 11.6 inç LCD Multi-Touch (1366x768)
Grafik İşlemci Intel HD Graphics 4000
Bellek 4 GB DDR3
Sabit Disk 128 GB SSD
Bağlantılar HDMI, USB 3.0 (2 adet), USB 2.0 (2 adet), kart okuyucu, Bluetooth 4.0
Boyutlar / Ağırlık 298 x 226.4 x 20 mm / 1.39 kg
Okuyucu Yorumları