DECT telefonlarının en akıllısı.

Modern çağın en gelişmiş DECT telefonlarından biri, Gigaset imzasıyla huzurlarınızda...

Gigaset S820 İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Dokunmatik ekran
  • Akıllı telefon özellikleri
  • Biraz daha zarif olabilirdi.

Sabit telefonlar için kullanılan kablosuz ahize sistemleri –biz buna kısaca DECT diyelim- bir dönemlerin en gözde ürünleri arasındaydı. Hatta hayatımıza giren ilk "kablosuz telefon" kavramı onlar sayesinde pekişti ancak doğrusunu söylemek gerekirse yıllar boyunca çok da gelişemediler. Üreticilerden zaman zaman sıra dışı ürünler gelmeye başladı ancak çoğu arada unutulup gitti. Önemli üreticilerden biri olan Gigaset'in S820 modeli ise tam anlamıyla modern çağa ayak uyduruyor ve zihinlerdeki kalıplaşmış "DECT telefon" algısını yıkıyor. Satırları atladıkça bir akıllı telefondan bahsettiğimizi düşünebilirsiniz.

Ev telefonlarının artık eskisi kadar rağbet görmediğinin bilincindeyiz ancak yine de bazı nedenlerden ötürü zaman zaman tercih etmek gerekebiliyor. Hatta zaman zaman düzenlenen belirli saatler arası ücretsiz görüşme kampanyaları oldukça dikkat çekici olabiliyor. Eğer siz de evde çoğunlukla ev telefonu kullananlardansanız Gigaset S820'yi oldukça beğeneceğinizi şimdiden söyleyelim. Telefonda ikili kontrol teknolojisi bulunuyor. Yani hem tuşları kullanarak, hem de ekrana dokunarak telefonu kullanabilme şansınız var. Ekran tıpkı günümüzün akıllı telefonlarında olduğu gibi kapasitif ve rahat kullanılıyor. 2.4 inç büyüklükteki renkli ekrandan hem çağrı kayıtlarını izleyebilir, hem de rehberinizdeki kişilere fotoğraflar atayabilirsiniz. Bluetooth veya bilgisayar bağlantısı ile mevcut telefon rehberinizi Gigaset S820'ye aktarmak son derece kolay.

250 saat bekleme ve 20 saat kesintisiz konuşma gibi özellikler sunan Gigaset S820'nin Eco Mode Plus özelliği, telefonun yaydığı radyasyonun herhangi bir görüşme olmadığı durumlarda sıfır seviyesine inmesini sağlıyor. Sağlık açısından düşünüldüğünde oldukça önemli. Öte yandan tüm Gigaset ailesi için geçerli olan yüzde 60 enerji tasarrufu özelliği de Gigaset S820'de bulunuyor. İşlevsel bir yazılıma sahip olan telefonda, belirlediğiniz bir zaman aralığında gelen çağrılar çalmıyor ve böylece rahatsız edilmek istemediğiniz zaman kimse size Gigaset S820 üzerinden ulaşamıyor. Dilerseniz sizi rahatsız eden bir numarayı kara listeye alabilir veya rehberiniz dışındaki numaralardan çağrı almayı engelleyebilirsiniz.

Gigaset S820'nin bir akıllı telefona oldukça benzediğinden bahsetmiştik. Çağrı yönlendirme, kısa mesaj gönderme, masaüstünü istediğiniz simgelerle kişiselleştirme, 500 numaralık telefon defteri, arayana özel zil sesi atayabilme ve telesekreter özelliği size akıllı telefonunuzu aratmayacak. Kapalı alanda 50 metre, açık alanda da 300 metre mesafeden görüşmeye imkan sağlayan Gigaset S820'ye gerekli gücüyse 1300 mAh kapasitede iki adet AA pil sağlıyor.

Özetle

Gigaset S820, sıkıcı DECT telefon çizgilerinin kesinlikle dışına çıkacak bir ürün. Kullanışlı yapısı sayesinde sizi evinizin içinde akıllı telefon kullanmaktan tamamen vazgeçirebilir. Akıllı telefonlardaki özellikleri aratmayan teknolojilerle donatılmış olan Gigaset S820, özellikle dokunmatik ekranı ile fark yaratmayı başarıyor.

Alternatifleri

Eğer dokunmatik ekranın konforunu DECT telefonunuzda da yaşamak istiyorsanız Gigaset S820 gerçekten güzel ve benzersiz bir tercih.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigaset S820
Ürün Markası Gigaset
CHIP Online Notu
92
Ekran 2.4 inç (dokunmatik)
Bekleme Süresi 250 Saat
Konuşma Süresi 20 Saat
Batarya 1300 mAh (2 x AA)
Çekim Mesafesi 50 metre (kapalı), 300 metre (açık)
Okuyucu Yorumları