Tam dokunmatik ekranlı ilk DECT telefon.

Ev veya ofis telefonunuzda, tıpkı akıllı telefonlardaki gibi arayan kişinin fotoğrafı çıkabilir mi?

Gigaset SL910 İnceleme
CHIP Online Notu 99
  • Etkileyici tasarım
  • Zengin özellikler
  • Kablosuz ağ ve Skype gibi özellikler de sunabilirdi.

Gelişen teknolojiyle birlikte DECT telefonlar da yerinde durmuyor. Gigaset SL910 hiç şüphesiz bir DECT telefonun ne kadar ileriye gidebileceğinin en açık kanıtı. Telefona baktığınız anda son model bir akıllı telefonla karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz. Gerçekten de Gigaset SL910, şu ana kadar görmüş olduğumuz en şık DECT telefon. Etkileyici tasarımın ve metalik akşamların haricinde Gigaset SL910'e etkileyici kılan yönlerden biri de ön yüzünün neredeyse tamamını kaplayan dokunmatik ekran.

Gigaset SL910, dokunmatik ekran konusunda bir ilk olmayabilir ancak telefonun ekranı tam dokunmatik ekran dediğimiz, yani ön yüzün büyük bir yüzdesini kapsıyor. 3.2 inç'lik ekrandaki çözünürlükse 320 x 480 piksel seviyesinde. Elbette günümüzün akıllı telefonlarıyla yarıştırmak doğru değil ancak arayan kişinin fotoğrafını net bir şekilde gösterebilmesi bile başlı başına bir ayrıcalık. Yeri gelmişken ekranın kapasitif olduğunun altını çizelim. Küçük dokunuşlar bile komut vermek adına yeterli oluyor. Resistif dokunmatik ekranlar aklınıza gelmesin. Telefonun menüsünün de birçok kullanıcı açısından anlaşılabilir şekilde tasarlandığı gözlerden kaçmıyor. Bilindiği üzere DECT telefonlarda çok fazla özellik yok ve genelde karışık menü düzenine sahipler. Gigaset SL910'un sade arayüzünü oldukça beğendik.

134 x 58 x 16 mm'lik boyutlarıyla günümüzün akıllı telefonlarından sadece biraz daha kalın olan Gigaset SL910'un oldukça şık olduğunu tekrardan söyleyelim. Birçok DECT telefonda alıştığımız kabalık kesinlikle yok. Baz istasyonu ve şarj cihazı ayrı konumlandırılabilen telefonu çalışma masanızda kalabalık yapmadan kullanabilirsiniz. Radyasyona karşı koruyucu teknolojilerle donatılan telefonda bir baza altı adet ünite bağlanabiliyor. Arama kayıtları, kısa mesaj iletişimi, titreşim, sesli uyarı, eller serbest, takvim, hatırlatıcı, sesli arama ve rehber gibi birçok özelliğe sahip olan Gigaset SL910'un rehberi bilgisayar bağlantısı ile kolay şekilde düzenlenebiliyor. Kapalı alanda 50 metre görüşme mesafesi bulunan telefon, Bluetooth desteği ile eller serbest kitlerine de bağlantı gerçekleştirebiliyor.

Özetle

Gigaset SL910 gerçekten de ayrıcalık sahibi bir ürün. Sadece ekranı ile değil görüntüsü ve özellikleriyle de fark yaratmayı başarıyor. Gün içinde evinizde ve işyerinizde kendinizi bir akıllı telefon kullanıyor gibi hissedebilirsiniz. İş - güç yaparken cebinizde bile kolaylıkla taşıyabilmeniz Gigaset SL910'un en önemli yönlerinden biri. Ekran dokunuşları ve kolay menü tasarımı da Gigaset SL910'un lider olması adına yeterli.

Alternatifleri

Gigaset SL910, dünyanın ilk tam dokunmatik ekranlı DECT telefonu olarak duyuruldu. Rakiplerde dokunmatik ekranlı modeller yine var ancak Gigaset SL910'un ne görünüm, ne de özellik olarak yanına yaklaşamıyorlar.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigaset SL910
Ürün Markası Gigaset
CHIP Online Notu
99
Ekran 3.2 inç (320 x 480)
Titreşim Var
Bluetooth Var
Menzil Kapalı: 50 metre / Açık: 300 metre
Boyutlar 134 x 58 x 16 mm
Okuyucu Yorumları