Android tabanlı akıllı masaüstü telefon.

Android tabanlı akıllı masaüstü telefon özellikleriyle işletmeler için geliştirildi.

CHIP Online Notu 80
  • Telefon fonkisyonları
  • Android işletim sistemi
  • Dokunmatik ekranı
  • Tasarımı daha özenli olabilirdi

Sıradan masaüstü telefonlardan yavaş yavaş sıyrıldığımız bu dönemde, geliştiriciler sundukları pek çok farklı ürünle kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyorlar. Dünyanın önde gelen IP telefon üreticilerinden olan Grandstream de buna önayak olan markalar arasında bulunuyor. Test merkezimize gelen GXP2200 masaüstü IP telefonuyla Android işletim sistemini masaüstü telefonla birleştiren Grandstream, böylece kullanıcılara farklı bir deneyim imkanı sunuyor.

Üzerindeki geniş dokunmatik ekranı görmezden gelirsek tuşları ve ahizesiyle sıradan bir telefon görünümünde olan GXP2200, üzerindeki dokunmatik ekranıyla sıradanlıktan kurtuluyor. Android 2.3 işletim sistemini bu ekranıyla bize sunan GXP2200, dokunmatik deneyimi yaşatmasıyla da rahat işlem kabiliyeti getiriyor. Normal telefon fonksiyonlarını Android arabirim üzerinden ekrana dokunarak kullanabileceğiniz gibi, Android işletim sisteminin getirdiği diğer avantajlardan da faydalanmanız mümkün. Böylece telefonunuz sıradan bir telefon olmanın ötesine geçebiliyor. Google Play üzerinden alışveriş yapabileceğiniz ve çeşitli uygulamalar indirebileceğiniz bir platform gibi davranan GXP2200, Skype, GTalk, Facebook ve Twitter gibi uygulamalara da erişebilmenize olanak tanıyor. Yapısıyla daha çok ofisler için tercih edilebilecek olan GXP2200, böylece telefon başındaki kullanıcının boş vakitlerini değerlendirebilmesine de olanak tanıyor.

Daha çok ofisler için tercih edileceğini düşündüğümüz GXP2200, bu nedenle kablolu yapısıyla bizden eksi not almıyor. Eğer kişisel kullanımlar için sunulsaydı, Skype desteği veren bir telefondan dahili kamera da beklentilerimiz arasında yer alırdı. Ancak GXP2200 daha çok küçük işletmelerin karşılama masaları için tercih edilebilecek olduğu için bu konuyu değerlendirmeye almamıza gerek olmadığı kanaatindeyiz. Rehber fonksiyonuyla rahat bir kullanım sunan GXP2200, 1000'e kadar kişi bilgisi ve 500 kayda kadar da çağrı kaydı tutabiliyor. 5 yönlü konferans özelliği de gösteren GXP2200'ün ayrıca satılan bir genişleme modülü de bulunuyor. Bu modül ile diğer kullanıcıların hatlarına doğrudan tek tuşla erişebilmenizi mümkün kılan GXP2200'ün üzerinde, Ethernet ve SD kartın yanı sıra USB bağlantısı bulunduğunu da söyleyelim.

Özetle

İşletmelere özel olarak hazırlanan GXP2200, Android 2.3 işletim sistemi ve dokunmatik ekranıyla başarılı bir kullanım sunuyor. Özellikleriyle fazlasıyla beğendiğimiz GXP2200, tasarımıyla ise daha şık olabilirdi diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

İş yerlerine yeni bir telefon satın almak isteyenler için ideal özelliklere ev sahipliği yapan GXP2200, fonkisyonları ve Android işletim sistemiyle oldukça başarılı.

Alternatifleri

Grandstream'in GXP2200 ile aynı kategoride farklı ürünleri de bulunuyor. Dilerseniz satın alma aşamasında onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Grandstream GXP2200
Ürün Markası Grandstream
CHIP Online Notu
80
İşletim Sistemi Android 2.3
Ekran TFT LCD dokunmatik ekran (480x472)
Bağlantılar Ethernet (2 adet), SD kart, USB
Boyutlar 188 x 210 x 85 mm
Ağırlık 860 gram
Okuyucu Yorumları