HP EliteBook x360 1020 G2 İnceleme

Hem kompakt hem güçlü hem esnek bir laptop arıyorsanız HP EliteBook x360 1020 G2 tercih edilir mi?

CHIP Online Notu 83
  • Parlak ve canlı ekran
  • Klavye
  • İyi performans
  • Esnek tasarım
  • Hoparlörler
  • Tam boyutlu HDMI var
  • Kompakt
  • Pil ömrü daha iyi olabilirdi
  • Tam boyutlu USB yok

Ultra taşınabilir kompakt dizüstü bilgisayarlar özellikle sık seyahat edenler ve genellikle mobil çalışanlar için büyük rahatlık. Hatta bunu geçtim, hemen her tip kullanım için büyük rahatlık sunuyorlar. Eğer biraz küçük bir ekranda çalışmayı göze alırsanız, bu küçük aletlerin sunduğu esnek kullanım karşısında hayran kalacaksınız. Bunu uzun süredir bu tipte cihazlarla çalıştığım için rahatlıkla söyleyebiliyorum. Özellikle sırt çantasında fazla yer tutmaması, seyahatlerimde böylesi laptop'ları tercih etmem için büyük sebep. Elimde bugün HP EliteBook x360 1020 G2 dizüstü bilgisayarı bulunuyor. Bu incelememizde tüm detaylarıyla mercek altına alacağız.

HP EliteBook x360 1020 G2 tasarımı

HP EliteBook x360 1020 G2 tasarımı

HP EliteBook x360 1020 G2, esnek bir kullanım sağlıyor; zira esnek bir tasarıma sahip. Bu laptop'ın en büyük esprisi kuşkusuz katlanabilir tasarımı. Bu sayede ekranı katlayabiliyor, laptop'ı tablet şeklinde kullanabiliyor, film izlerken stant veya çadır biçimlerine sokabiliyorsunuz. Benim için en önemli noktası ise, uzun soluklu yazı sırasında ekranı fazlaca arkaya doğru yatırabilmem oluyor. Öte yandan kullanım noktasında rahatlık sunan bir diğer özelliği ise, klavyesi. Tuşların aralıkları, biçimleri ve yükseklikleri gayet ideal. Elbette klavyede, laptop'ın boyutundan dolayı bir numerik tuş takımı yer almıyor; artık buna da bakmayacaksınız.

Laptop'ın klavyesinin altında yer alan touchpad ise yine üzerine düşen işi iyi şekilde yerine getiriyor. Gerek yüzeyi, gerek hassasiyeti iyi seviyede tutulmuş.

Dizüstü bilgisayarın çevresine baktığımızda ise, bağlantıların oldukça kısıtlı sunulduğunu görüyoruz. Cihazda sol yanda kulaklık girişi ve güç düğmesi yer alırken, sağ tarafta iki USB Type-C portu bulunuyor. Ayrıca arka tarafta tam boyutlu bir HDMI çıkışı da yer alıyor. Bu fazlasıyla avantajlı. Zira bu tip cihazlarda genellikle mini HDMI kullanıldığını görüyoruz. Ancak HP EliteBook x360 1020 G2'de bu bulunurken, keşke bir de tam boyutlu USB ortu kullanılsaymış demeden geçemiyorum. Zira USB'ye fazlaca ihtiyaç duyacaksınız.

Tasarıma ilişkin sol olarak touchpad'in yanında bir parmak izi sensörüne yer verildiğini ve laptop'ta Bang & Olufsen destekli etkileyici ses sunan hoparlörlerin yerleştirildiğini de söyleyeyim.

HP EliteBook x360 1020 G2 ekranı nasıl?

HP EliteBook x360 1020 G2 ekranı nasıl?

HP EliteBook x360 1020 G2, 12.5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Böylece oldukça kompakt bir kullanım sağlıyor zaten. Ekranın arkaya doğru tamamen dönebilmesi için söylediğim gibi kullanım noktasında büyük esneklik sağlıyor. Peki, ekran görüntü açısından nasıl?

HP EliteBook x360 1020 G2'nin ekranı gayet parlak. IPS panel kullanılmış. Ve elimdeki modelde Full HD çözünürlük sağlanıyor. Ayrıca bu modelin 4K çözünürlük sunan ekranı da var, onu da söyleyeyim.

Laptop'ın ekranı dokunmatik. Bu sayede kullanırken çoğu zaman eliniz touchpad'e bile gitmeyecek. Ayrıca ekran darbelere karşı da Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor. Böylece parmağınızla ekranı çizmeniz bir hayli zor.

Ekran LED arka aydınlatmaya sahip ve ekranın yüzeyi mat değil, parlak. Bu anlamda yansımalardan etkilenmeniz mümkün; fakat bunu engellemenin en rahat yolu ekran parlaklığını arttırmanız. 400 kandela parlaklık oranına sahip olan EliteBook x360, bu sayede bu imkanı size veriyor. Ekran gerçekten fazlasıyla parlak ve renk doğruluğu da iyi seviyede. Bu anlamda ekranda sunulan görüntüden memnun kalacağınızı söyleyebilirim.

Ancak ekrana ilişkin şunu da demeden geçemeyeceğim. Keşke panel çerçeveleri biraz daha ince tutulsaymış. Böylece daha geniş bir ekrana yer vermek mümkün olabilir ve görüntü daha geniş tutulabilirmiş. Gerek alttan gerek üstten ve kenarlardan iç siyah çerçeve kendini biraz kalın olarak gösteriyor.

Bu arada ekranın üzerinde çift kamera yer aldığını, bunlardan birinin 720p web kamerası, diğerinin ise Windows Hello ile yüz kimlik doğrulaması için kullanılan kamera olduğunu da söyleyelim.

HP EliteBook x360 1020 G2 teknik kadrosu

HP EliteBook x360 1020 G2 teknik kadrosu

HP EliteBook x360 1020 G2, teknik kadro olarak güçlü bir konfigürasyon getiriyor diyebilirim. Intel Core i7-7600U işlemci ile 2.80 GHz taban frekansta çalışan laptop, 3.90 GHz hıza kadar yükselebiliyor. Bu da yoğun performans gerektiren işler için uygun bir altyapı. İşlemciye ek olarak 16 GB kapasitesinde RAM'lere yer veren laptop, burada RAM olarak LPDDR3'lere yer vermiş. Keşke bunlar DDR4 tabanında olsaymış.

256 GB M.2 NVMe SSD'nin de kullanıldığı laptop, Windows 10 Pro işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Diskin bir alanı Recovery için ayrılmış durumda.

Laptop'ın pil ömrüne gelirsek ise, yaptığım testte yaklaşık 7 saat 50 dakikayı bulduğunu söyleyebilirim. Bu süreyle kategori ortalamasına yakın seyrediyor. Bu kategoride yer alan laptop'larda ortalam 8 saat 30 dakikayı görüyoruz diyebiliriz. Bu anlamda pil ömrü için de yeterli diyebiliriz.

Özetle

HP EliteBook x360 1020 G2, özellikle kompakt bir laptop çözümü arayanlar için ilgi duyulacak ölçüde bir model. Şık ve esnek tasarımını iyi bir teknik altyapıyla birleştiren laptop, iyi ölçüde performans sağlıyor ve pratik kullanımı gözeten profesyoneller için iyi bir seçenek olarak kendini gösteriyor. Bu anlamda böylesi bir ürüne ihtiyaç duyanlar, rahatlıkla tercih edebilirler.

Kimler Almalı

Kompakt ve ensek bir dizüstü bilgisayar arayanlar, öte yandan performans anlamında da iyi bir cihaza ihtiyaç duyuyorlarsa, HP EliteBook x360 1020 G2 tercih edilebilir.

Alternatifleri

HP EliteBook x360 1020 G2'ye alternatif olarak Dell XPS 13 ve HP Spectre modellerine de bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP EliteBook x360 1020 G2
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
83
USB 3.1 Type-C 2 adet
Kulaklık Var
Genel
İşletim SistemiWindows 10 Pro
İşlemciIntel Core i7-7600U
İşlemci Hızı2.80 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran12.5 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 620
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD256 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuYok
Boyutlar290 x 200 x 13.9 mm
Ağırlık1.13 kg
Okuyucu Yorumları