HP Neverstop Laser 1200a İnceleme

Dünyanın ilk Toner Doldurulabilir Tanklı Lazer Yazıcısı HP Neverstop Laser 1200a'yı inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Dünyanın İlk Toner Doldurulabilir Tanklı Lazer Yazıcısı
  • Kompakt tasarım
  • Yüksek performans
  • Üst seviye verimlilik
  • Kimlik tarama
  • Baskı, tarama ve kopyalama
  • Kağıt koruma kapağı
  • Kurulum ve kullanım kolaylığı
  • Baskı maliyetlerini düşürüyor

Özellikle ofislerin ve kurumsal yaşamın vazgeçilmez oyuncusu olan yazıcılar, güçlü özellikler kazanarak geçmişten günümüze ulaştılar ve bugün inceleyeceğimiz Neverstop Laser Yazıcı, dünyada ilk olma özelliği ile yazıcı teknolojilerinin değişimini çok güzel bir şekilde özetliyor desek yeridir. Bugün inceleyeceğimiz HP Neverstop Laser 1200a Tanklı Lazer Yazıcı, dünyada bir ilk. Peki, neden ilk; bu yazıcı bize neler sunuyor; ne gibi özellikler barındırıyor; gelin şimdi hep beraber incelemeye başlayalım.

İlk Toner Doldurulabilir Tanklı Lazer Yazıcı

İlk Toner Doldurulabilir Tanklı Lazer Yazıcı

HP'nin Neverstop Laser 1200a yazıcısı, Dünyanın İlk Toner Doldurulabilir Tanklı Lazer Yazıcısı olma özelliği taşımasıyla, bugüne kadar üretilmiş tüm yazıcılardan ayrılarak, farklı bir yere konumlanıyor ve yazıcılar arasında yeni bir kategori yaratıyor. Bu arada yalnızca elimizdeki 1200a modeli değil, bu ailede yer alan diğer modeller olan HP Neverstop Laser 1000a, 1000w ve ayrıca 1200w modelleri de aynı şekilde HP'nin toner doldurulabilir tanklı lazer yazıcıları arasında.

Bu özelliğe sahip Neverstop yazıcı ailesi, 4 modelden oluşuyor ve her birinin kendine göre farklı özellikleri mevcut. Mesela 1000a ve 1000w modellerinde sadece baskı alınabiliyorken, elimizdeki 1200a modelinde baskı, tarama ve kopyalama işlemleri yapılabiliyor. 1000w ve 1200w modelinde ise Wi-Fi desteği de mevcut olduğu için; tüm bu özelliklere ek olarak HP Smartapp uygulaması ile mobil baskı yapılabiliyor. Tüketiciler, tamamen kendi kullanım ihtiyaçları doğrultusunda bu 4 modelden birini tercih edebiliyorlar, ancak her birinde bahsettiğimiz toner doldurma özelliğine sahip oluyorlar.

Birazdan yazıcılar arasında ilk olan bu toner doldurma özelliğine daha detaylı şekilde örneklerle değineceğiz, ancak önce yazıcıyı genel hatlarıyla yakından tanıyalım.

Kompakt ve Sade Tasarım

Kompakt ve Sade Tasarım

HP Neverstop Laser 1200a, oldukça kompakt boyutlarıyla ofis ve kurumlarda çok yer kaplamayacak olmasıyla sevindirici. Sade tasarımı, 2 satırlı LCD ekranı ve hemen altında yer alan tuşlar ile yazdırma, tarama ve baskı işlemlerini direkt cihaz üzerinden yapabilmenizi sağlayan cihaz, böylece tasarımı yanında kullanım kolaylığıyla da beğendiğimiz bir model oldu. Bu arada ürünün herhangi bir kurulum süresi yok, kutudan çıkarttığınız ve fişe taktığınız gibi çalışmaya hazır hale geliyor; herhangi bir ısınma süresine ihtiyaç duymuyor.

HP Neverstop Laser 1200a'nın çevresindeki detaylarda oldukça önemli noktalar var. Bunlardan biri ön yüzde yer alan 150 yapraklık giriş tepsisi. Bu tepsi üzerinde bulunan kağıt koruma kapağı oldukça önemli. Böylelikle burada bekleyen kağıtların zarar görmesi ve çevresel etkilere maruz kalması engellenmiş.

Yazıcının üst tarafındaki kapağın altında bulunan düz yataklı tarayıcı alanı ile taranacak dosyalarınızı taratabiliyorsunuz. Bu alan elbette kurumlar tarafından en çok kimlik tarama için kullanılacaktır. Bu işlem Neverstop Laser 1200a ile oldukça basit şekilde yapılabiliyor. Kimlik tarama işlemi yaparken, kimliği nereye koyacağınız ve önce hangi yüzünü taratacağınız gibi sorunlar, bu cihazın yönlendirmeleri sayesinde ortadan kalkıyor.

Tarama bölümünün altına baktığımızda ise burada 100 yapraklı çıkış tepsisinin yer aldığını görüyoruz. HP Neverstop 1200a'nın en önemli özelliği olan Dünyanın İlk Toner Doldurulabilir Tanklı Lazer Yazıcısı olma özelliği de aslında burada karşımıza çıkıyor. Gelin artık bu konuyu bir açıklığa kavuşturalım.

Toner Dolumu Nasıl Yapılıyor?

Toner Dolumu Nasıl Yapılıyor?

HP Neverstop Laser 1200a, diğer geleneksel yazıcılardan farklı olarak tonerini kolaylıkla doldurabileceğiniz bir tanklı lazer yazıcı. Cihazın sağ tarafında yer alan toner tankı gösterge alanındaki iki uzun çizgi 2500 sayfaya tekabül ediyor ve ürün çalışırken ışığı yanıyor. 2500 sayfalık baskı aldığınızda, ilk çizgi seviye göstergesi ışığı sönüyor ve böylece tonerin yarısının bittiği kolaylıkla anlaşılabiliyor. Bu aşamadan sonra ise, toner dolum kiti ile toner tankı dolduruluyor ve bu işlem oldukça basit.

Toner dolum kiti, 2500 sayfa baskı kapasitesinde toner içeriyor. Tek kullanımlık olan bu kiti açtığınızda bir kerede dolum işlemini yapmanız gerekiyor ki bu süre de yalnızca 15 saniye. Yani oldukça kısa bir sürede toneri yeniden doldurabiliyor, dolum sürecinde herhangi bir kirlenme veya dökülmeyle karşılaşmıyor ve kolayca baskı işine geri dönebiliyorsunuz. Bu işlemin sonrasında yazıcı, yeniden 2500 sayfa baskı almaya hazır hale geliyor.

Bu arada, HP Neverstop Laser 1200a'nın kutusundan 5000 sayfalık toneri doldurulmuş şekilde çıktığını da söyleyelim. Ayrıca cihazın tamburu da tam 20 bin sayfa baskı almaya kadar dayanıklı ki bu oldukça önemli. Zira giriş seviyesi lazer yazıcıların tamburları yaklaşık 5000 sayfa kapasiteli. Bu cihazda ise bu tamburun 20 bin sayfa sonrası değiştirilmesi gerekiyor; bu da tam 4 kat daha fazla kapasite anlamına geliyor. Doğrusu bu özellik cihaza büyük avantaj getirmiş. Öte yandan satın alınan yeni tamburun da 5000 sayfalık toner dolu olarak geldiğinin altını çizmek lazım.

Evet, HP Neverstop Laser 1200a'nın Dünyanın İlk Toner Doldurulabilir Tanklı Lazer Yazıcısı olma özelliğinden kapsamlı olarak bahsettik ama elbette bunu bir de size göstermek gerekiyor ki tam olarak yaptığımız inceleme anlamını bulsun. Şimdi sizlerle beraber bu yazıcı ile tam 2500 sayfa bastıracağız ancak bu yapacağımız baskı işlemi elbette sadece test amaçlı değil; bugün HP Neverstop Laser incelememizde kullanacağımız 2.500 sayfa, Türk Toplumunun Eğitimi için gönüllü olarak çalışan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV'in ihtiyaç duyduğu dokümanları basmak amacıyla değerlendirilecek. Böylelikle; TEGV bu dokümanları basmak için bir kaynak ayırmak zorunda kalmayacak, buradan yapacağı tasarrufu, çocukların (nitelikli) eğitim desteği alabilmesi için ihtiyaç duyulan başka alanlarda değerlendirebilecektir. Bizler de bu incelemeyi yaparken kullandığımız kaynakları böylece israf etmemiş, bir sosyal sorumluluk amacı için kullanmış olacağız, diyerek şimdi sizleri HP Neverstop Laser 1200a ile başbaşa bırakalım.

HP Neverstop Laser 1200a'nın performansını ve toner dolumunun nasıl yapıldığıını hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Evet, sizlerin de gördüğü gibi HP Neverstop Laser 1200a oldukça akıcı bir şekilde çalışıyor ve toner dolumu da oldukça basit biçimde yapılabiliyor. Böylece kullanıldığı ortama toner tozunun karışmasını engellediği için dışarıdan yapılan toner dolum yöntemlerine göre daha sağlıklı olduğu gibi, pratik şekilde olması sayesinde de baskı işleri hiç gecikmiyor ki, bu da bu tip cihazları kullanmak durumunda olan kurumlar için büyük avantaj oluyor. Özellikle siyah / beyaz baskı alan mali müşavir, avukatlık ofisleri, fatura, sözleşme vb. siyah / beyaz doküman baskı ihtiyacı olan turizm acenteleri, lojistik firmaları, hastaneler gibi kurumlar ve küçük ofisler için oldukça ideal olan HP Neverstop Laser 1200a, orijinal toner maliyetlerinde de yüzde 80 tasarruf sağlamasıyla kurumlar için verimlilik anlamına geliyor. Elbette bunlar bizlerin düşünceleri, takdir her zaman olduğu gibi yine sizin. Ancak bu tip bir cihaza ihtiyacınız varsa mutlaka yakından değerlendirmenizi düşünüyoruz.

Peki, cihazı nerede bulacaksınız? Şu an Neverstop Laser 1200a için Hepsiburada, Gittigidiyor, N11 online satış mecralarını takip edebilir, ayrıca perakende satış noktalarında da bu ürünü bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Neverstop Laser 1200a
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
90
İşlevler Baskı, tarama, kopyalama
Baskı Teknolojisi Lazer
Baskı Hızı Dakikada 20 sayfa
İlk Sayfa Çıkış Hızı 7,6 sn (siyah, A4, hazır)
Baskı Çözünürlüğü 600x600 x 2 dpi (siyah)
Aylık Baskı Kapasitesi 20 bin sayfaya kadar A4
Çıktı Kapasitesi 100 yaprak
Bellek/İşlemci 64 MB/500MHz
Kontrol Paneli 2 satırlı LCD
Bağlantı USB
Boyutlar 380 x 293 x 287 mm
Ağırlık 8,71 kg.