HP Omen 15 (2019) İnceleme

Omen serisine RTX dopingi getiren HP Omen 15 (2019)'u inceledik.

CHIP Online Notu 88
  • Agresif ve kompakt tasarım
  • RTX 2060 ekran kartı
  • Kaliteli ekran
  • Oyunlarda yüksek performans
  • Geniş bağlantı seçenekleri
  • Bu modelde 144Hz ekran eksikliği hissediliyor
  • Yük altında sesli

HP'nin Omen serisiyle ilk tanıştığımızda Pavilion ile arasındaki farklar kozmetik dokunuşlardan ibaretti hatırlanacağı üzere. Zaman geçtikçe kendi kimliğini, kendi çiz­gisini bulan bu oyuncu laptop'ları, günümüz itibarıyla artık tamamıyla oyuncular için tasarlanan, özel bir seriye dönüştü.

Bu ay sayfalarımıza konuk ettiğimiz HP Omen 15, pek çok farklı konfigürasyona sahip bir model. Kullanılan işlemciden grafik kartına, depolama alanı seçeneklerinden ekran paneline kadar pek çok farklı seçenek arasından kendinize uygun olanı seçmeniz mümkün. Bizim test bilgisayarımız dh0006nt konfigürasyonu olarak geçen, 15.6 inç 1080p/60Hz, 178 derece görüş açılı bir ekrana sahip.

Panel ana gövdeye orta bölgeden birleş­tirilmiş halde ve göze de son derece hoş görünüyor. Son derece agresif bir tasarıma sahip olan ürün dört bölge arkadan aydın­latmalı bir klavye ile geliyor. Bazı modellerde ise kırmızı renkte aydınlatma ile bulmak mümkün. Mekanik klavye tercih edilmemiş, laptoplarda çok gerekli ve verimli olmadığını düşünenlerin sayısı az değil. Klavyede oyunlarda en sık kullanılan 26 tuşta anti-ghosting özelliği mevcut ki ne kadar önemli olduğunu söyle­meye gerek yok.

HP'nin bu modeli HP Audio Boost ile desteklenen Bang & Olufsen ses sistemiyle donattığını da belirtmek gerekiyor. Laptop­larda ses çözümleri muhteşeme yaklaşamasa da HP oldukça iyi bir iş başarmış. Kulaklığı­nızı DTS: Headphone:X jakına taktığınızda 360 derece çevresel sese ulaşabildiğinizi de belirtelim. Ufak ama kaliteli dokunuşlar.

HP bu modelde Intel Core i7-9750H işlemci­sini kullanmış. Temel frekansı 2.60 Ghz olan 6 çekirdekli ve 12 izlekli bu işlemci boost mo­dunda 4.50 Mhz'e kadar ulaşabiliyor. RAM olarak ise 16GB 2666Mhz DDR4 bellek tercih edilmiş. Ve tabii ekran kartı. Nvidia'nın 6GB'lık RTX 2060'ı HP Omen 15'e güç vermekte ve hem şu anda piyasada olan, hem de yakın gelecekte piyasaya çıkacak tüm oyunlarda yüksek performans vadetmekte. Masaüstündeyken ise Intel'ın UHD Graphics 630 grafik çipseti devreye giriyor, bu da pil ömrünüz için oldukça faydalı. Depolama konusunda ise modelde HDD kullanılmamış, bunun yerine 512GB SSD bulunmakta ve performansı da oldukça tatmin edici.

Oldukça kompakt bir kasaya sahip olan ürün 2.58 kg ağırlığında, sunduğu özellikler göz önüne alındığında gayet normal. Adaptör ufak olsa da ciddi anlamda ısınma yapıyor. Diğer taraftan ürünün oldukça başarılı bir soğutma sistemine sahip olduğunu belirtme­miz gerekiyor, ses ise yük altındayken hayli yüksek, bu da beklenen bir şey. Omen'ın Bluetooth 5.0 dahil bağlantı seçenekleri de oldukça zengin. Bu kadar ince bir modelde Ethernet portu görmek oldukça şaşırtıcı oldu.

Özetle

Sonuçta karşımızda son derece iyi donanımlı ve yüksek kalitede bir model var. Ürünü ülkemizde 11000 TL civarında bir fiyata bulabilmek mümkün. Agresif ve kompakt tasarımıyla, RTX 2060 ekran kartıyla, kaliteli ekran ve oyunlarda sunduğu yüksek performansla başarılı bulduğumuz dizüstü bilgisayar, ekranıyla 144Hz görüntü sunsa tadından yenmezmiş diyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Omen 15 (2019)
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
88
Okuyucu Yorumları