HTC Re'yi test ettik!

HTC'nin ilginç cihazı HTC Re'yi test ettik! İşte yorumlarımız...

HTC Re İnceleme
CHIP Online Notu 71
  • Ergonomik
  • Eğlenceli kullanım
  • Yenilikçi yaklaşım
  • Pahalı
  • Pil ömrü kısa

Çoğumuzun beklemediği bir cihaz olan HTC Re, telefonla fotoğraf çekmenin "zorluğunu" ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

HTC, Re ile koşucuların hızla fotoğraf çekmelerini, partilerde daha eşsiz görünmenizi, bisiklet sürerken anı rahatça yakalamanızı istiyor. Dedikodular, kameranın 200 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağını söylüyor. Re'nin 16 megapiksellik bir sensöre sahip olduğunu ve kapasitesinin kısıtlı olduğunu düşünürsek, bu fiyat HTC'nin Re'yi satmasını zorlaştırabilir. Re, şüphesiz yaratıcı bir fikir ancak tüketicilerin ilgisini çekip çekmeyeceğini kestirmek güç.

Video: HTC Re nasıl çalışıyor?

Tasarımı

Bir periskopu/boruyu andıran tasarımı, Re'nin görünümünü ilginç kılıyor. Kameranın ergonomisi bizi şaşırtıcı biçimde etkiledi. Re'yi yakınımızda taşıdığımız bir gün içinde Re'yi çok kez elimize aldığımızı, onunla oynadığımızı ve manasız fotoğraflar çektiğimizi fark ettik.

Tasarım anlamında bunlar iyi şeyler. Plastik gövde, "kalite" hissini biraz eritse de HTC'nin üst düzey tasarımını kolayca hissedebiliyorsunuz. Cihazın alt tarafında bir microSD slotu bulunuyor, böylece 8GB'lık depolama alanını yükseltebiliyorsunuz. Video kaydedeceğinizi de düşünürseniz, bir microSD kart satın almanızda fayda var.

HTC Re dahasında bizlere neler sunuyor? Şimdi biraz daha yakından bakalım...

Özetle

HTC Re yenilikçi bir cihaz. Peki ama yeni bir ürün kategorisi oluşturabilecek mi? Fiyatı 70-80 dolar seviyelerinde olsaydı, belki de bunu başarabilirdi. HTC, Re ile akıllı telefonların bir "sorununu" çözmek istiyor. Bizce HTC'nin pazarlama takımının böyle bir soruna sahip olduğumuz konusunda bizi ikna etmesi için mucizelere imza atması gerekiyor. Ancak paranız varsa ve farklı şeyler denemek istiyorsanız, Re müthiş bir cihaz. Yazılım güncellemeleriyle daha da iyi olacağından şüphemiz yok.

HTC Türkiye Ülke Müdürü Canan Taşar'la röportajımızı buraya tıklayarak izleyebilirsiniz!

Kimler Almalı

Biraz paranız varsa ve teknolojik anlamda farklı şeyler denemek istiyorsanız HTC Re size göre olabilir.

Alternatifleri

Alternatif olarak yine tasarımıyla ilginç olan Panasonic HX-A100'ü inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Re
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
71
Sensör 16 MP
Ekran Yok
Hafıza 8 GB
Video 1080p 30fps
Pil Ömrü 2 saat
microSD Kart Var
microUSB Var
Okuyucu Yorumları