Ascend P7'yi inceliyoruz.

Huawei'nin yeni akıllı cebi Ascend P7'yi inceliyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Çok ince ve hafif
  • Fantastik 8 MP ön kamera
  • Parlak 1080p ekran
  • Başarılı kamera
  • Zengin kablosuz bağlantı
  • Pil ömrü

Huawei'nin yeni cebi Ascend P7, kısa bir süre önce tanıtılmış ve ülkemizde de satışa sunulmuştu. Biz de cebi yakından inceleme fırsatı bulduk ve test merkezimizde ağırladık. 4G LTE uyumlu hızlı bağlantı özelliği ve gelişmiş kamera özellikleri ile dikkat çeken Ascend P7, tasarımıyla da oldukça rağbet görecek cinsten.

Telefonun Full HD görüntü kalitesi bir yana piksel yoğunluğu da ilk bakışta bir hayli etkileyici görünüyor. Huawei'ye özel Emotion UI kullanıcı arayüzünün yeni sürümü olan Emotion UI 2.3'ün yer verildiği cep, bu seçimiyle de ayrı bir tartışma konusu yaratıyor. Peki, cep bize başka neler sunuyor? Şimdi daha yakından bakalım.

İnce ve hafif gövde

Ascend P7, görünümüyle oldukça şık bir telefon olmayı başarıyor. Oldukça ince bir gövdeye sahip olan cep, hafifliğiyle de iddialı. Yalnızca 124 gram ağırlığındaki cep, 6.5 mm'lik kalınlığıyla da oldukça ince. Elde iyi bir tutuş hissi yaratan Ascend P7, siyah ve beyaz renklere sahip. Tasarımında kullanılan cam malzeme telefonun kaliteli bir görünüm kazanmasına yol açıyor.

5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan Ascend P7, IPS LCD ekranı kullanıyor. Ekranın tam 441 ppi piksel yoğunluğunda olması ve panelde Full HD çözünürlüğün kullanılması görüntü kalitesini keskinleştiriyor. Ayrıca ekranın Corning Gorilla Glass 3 ile korunduğunu da söyleyelim. Böylece ekran gayet sağlam yapıda. Çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı.

Ascend P7'nin sağ yüzeyinde ses butonları, güç düğmesi ve SIM kart ile microSD kart çekmeceleri bulunuyor. Güç düğmesi yuvarlak bir nokta şeklinde, ancak parmağa oturuyor; bu nedenle telefonun ekranını açmakta zorlanmıyorsunuz. Öte yandan telefonun çerçevesinde kullanılan metalik malzemenin de bir hayli dikkat çekici olduğunu yeri gelmişken söyleyelim.

Telefonun alt kısmına tipik olarak microUSB bağlantısı bulunuyor. Üst kenarda da kulaklık girişini görüyoruz. Telefonun arka kapağı çıkartılamıyor ve batarya değiştirilemiyor.

Teknik tablo ve performans

Ascend P7, sahip olduğu teknik birimler ve sunduğu performansla orta seviye ile üst segment arasında konumlanıyor. Telefonun kullandığı işlemci Çin menşeli bir firma olan HiSilicon'un Kirin 910T modeli. ARM tabanlı olan Cortex A9 işlemci dört çekirdekli yapıda ve 1.8 GHz hız sağlıyor. Elbette bununla birlikte grafik işlemci hanesinde de Mali-450MP4'ü görüyoruz. Telefonun RAM hanesinde ise 2 GB kullanılmış. Bu da telefonun orta – üst segment arasına konumlanmasını sağlıyor.

16 GB'lık dahili depolama alanının sahibi olan cep, 64 GB'lık microSD kart desteği gösteriyor. Telefonun kullanılabilir hafıza olaraksa yaklaşık 11 GB sunduğunu bu noktada söyleyelim.

Şimdi biraz da telefonun performans testlerinden bahsedelim. Yaptığımız AnTuTu Benchmark testinde 25464 puan toplayan Ascend P7, böylece daha önce incelediğimiz HTC Desire 816 ile LG G3 arasına konumlanıyor. Bu da cebin orta – üst segment arasında olduğunu kanıtlar nitelikte bir skor. CPU Prime Benchmark'a geldiğimizde cebin 2997 puan aldığını görüyoruz. HTML5 performansından da 1349 puanla ayrılan cep, orada da Nexus 4 ile Motorola DROID RAZR i arasında yer alıyor. Telefonun grafik testlerine geçelim. 3DMark'ta Ice Storm testinde 7341 sonucuna ulaşan Ascend P7, burada da Desire 816'yı arkasına alıyor. Sonuç testin diğer modlarında da değişmiyor.

Medya ve batarya

Aldığımız test sonuçları ışığında telefonun kullanımın da gayet akıcı olduğunu söylemek mümkün. Ekranlar arası geçişler olsun, uygulama kullanımı olsun telefonun sunduğu kullanım olanağını beğendik. Oyun noktasında ise grafik işlemciyi çok yormayanların iyi çalıştığını söylemek mümkün. Real Racing 3 ve GT Racing 2 gibi amiral cepleri bile zorlayan üst düzey oyunlarda Ascend P7 biraz tekleyebiliyor. Oyunu elbette oynayabiliyorsunuz, ancak yer yer takılmalarla karşılaşmak mümkün. Ancak ceple Dead Trigger 2 gibi oyunlarda rahat bir oyun performansı alabildiğinizi de söyleyelim.

Ascend P7'nin üzerinde 2500 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Telefonun normal kullanımlarda günü çıkarttığını söyleyebiliriz, fakat açıkçası biraz yoğun kullandığınızda priz aramak gerektiğini de belirtelim. Her ne kadar cep konuşma süresiyle 7.5 saat sohbet imkanı sunmasıyla beğenimizi kazansa da, telefon medya uygulamalarını ve interneti kullandığınızda yaklaşık 4.5 saat içinde pili tüketebiliyor. Elbette buna maksimum ekran parlaklığı sonucunda ulaştığımızı da bu noktada belirtelim.

Pil tükenmeye başladığında acil durumlar için süper güç modu bulunduran cep, bu arayüzde arama, mesaj, rehber ve çıkış olarak dört işlem sunuyor. Böylece şarj sıkıntısı çektiğiniz anlarda günü kurtarabiliyorsunuz.

Emotion arabirimi

Şimdi gelelim Ascend P7'nin en çok konuşulan, kimileri tarafında beğenilip, kimileri tarafından yadırganan arayüzüne. Öncelikle cebin Android 4.4.2 işletim sistemini kullandığını söyleyelim. Klasik Android arabiriminden çok farklı bir arayüz sunan cep, Emotion UI 2.3 arayüzünü kullanıyor. Bu arabirim, tasarım olarak Apple'ın iOS 7 arabirimine çok benziyor. Gerek kilit ekranında beliren menüler, gerek bildirim ekranı, gerekse de Android arayüzünden alışık olduğumuz toplu menü sistemini ortadan kaldırıp uygulamaları yalnızca ekranlar vasıtasıyla ulaşılabilir kılmasıyla iOS 7'yi çok andıran bir sistemin sahibi. Ayrıca bunun yanında uygulama ikonları da iOS 7'i oldukça andırıyor. Bu kullanım şekli pek çok kullanıcıyı rahatsız edebilir, öte yandan bazıları için de işlevsel gelebilir. Burada devreye kişisel zevkler giriyor doğrusu.

Ascend P7'nin diğer bir konuşulan noktası ise ön kamerası. Huawei, ön kamerayı biraz abartmış diyebiliriz. Tam 8.0 megapiksel çözünürlüğünde bir ön kameranın sahibi olan cep, özellikle özçekimler için ideal. Selfie çektikten sonra fotoğraflarınıza pek çok ayarla müdahalede bulunabilmenizi de sağlayan cep, böylece ortaya çok güzel kareler koyabiliyor.

Öte yandan arka kamerasıyla da 13.0 megapiksel çözünürlüğü destekleyen telefon, iyi ölçüde fotoğraflar çekebiliyor. Örnek fotoğrafları da sizlerle paylaşıyoruz.

Örnek fotoğraflar

Özetle

Ascend P7, iyi bir telefon. Orta – üst segment arasında olmasıyla her iki kesiminde beğenisini kazanabileceğini düşünüyoruz. Söylediğimiz gibi, Emotion UI arayüz kimileri tarafından beğenilebilir, kimileri tarafından yadırganabilir, ancak biz kullanım itibariyle kullanışlı bulduğumuzu söyleyelim. Performans anlamında ideal bulduğumuz cep, fiyatıyla da fiyat/performans çizgisini yakalıyor.

Ascend P7'nin fiyatı 1299 TL civarında.

Kimler Almalı

Orta – üst segment arasında görünümüyle şık, arabirimiyle bir Android işletim sistemli cebe göre farklılık yaratan ve ön kamerasıyla şık özçekimler sunan Ascend P7, bu bahsettiklerimize ilgi duyanlara hitap edebilir.

Alternatifleri

Ascend P7'ye alternatif olarak Sony Xperia Z1'i tavsiye edebiliriz. Tasarım itibariyle P7'ye yakın olan cep, suya karşı dayanıklı olmasıyla da beğenilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Ascend P7
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
ModelL10
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciHiSilicon Kirin 910T
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciMali-450MP4
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi422:00 saat
Konuşma Süresi007:37 saat
Boyutlar68 x 139 x 6.5 mm
Ağırlık124 gr.
Okuyucu Yorumları