Huawei MatePad 10.4 İnceleme

Huawei'den günlük işler için ve eğlence amaçlı iyi bir tablet arayanlara yeni seçenek: İşte Huawei MatePad 10.4 incelemesi.

Huawei MatePad 10.4 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Şahane hoparlörler
  • Uzun pil ömrü
  • 2K ekran
  • Hızlı işlemci
  • Yüz tanıma özelliği
  • Hızlı şarj yok
  • Parmak izi okuyucu yok

Huawei, makul özelliklere sahip orta sınıf tableti ile bu pazarda da kullanıcılara kullanışlı bir seçenek sunuyor. 10.4 inç boyutlu bu tablet, 2K çözünürlüğündeki ekranıyla dikkat çekerken, ayrıca şahane ses performansıyla kulakların paslarını silmeye geliyor.

Huawei MatePad 10.4 Özellikleri

Huawei MatePad 10.4, 8 çekirdekli işlemciden güç sağlıyor. Huawei'nin kendi üretimi Kirin 810 işlemcinin kullanıldığı tablet, orta sınıf kategorisi için gayet akıcı bir performans sergilerken, RAM kapasitesi 4 GB, depolama alanı ise 64 GB. Bu arada tabletin 2 farklı sürümü olduğunu da söyleyelim. Diğer model 3 GB RAM ve 64 GB hafıza şeklinde.

Android 10 işletim sisteminin kullanıldığı tablette Google uygulama marketi ise yok. EMUI 10.1 arayüzünün yer aldığı cihazda, Huawei'nin artık bilinen AppGallery uygulama mağazasını kullanıyorsunuz. AppGallery'de zaten tüm popüler uygulamaları bulmanız mümkün.

Huawei MatePad 10.4 Hoparlör Sistemi Nasıl?

Tabletin çevresine baktığımızda 4 yanında hoparlör mazgalının bulunduğunu görüyoruz. Huawei, bu cihazında Harman Kardon ile çalışmış ve 4 yönlü hoparlör sistemine yer açmış. Bu sayede özellikle hoparlörlerin şahane ses sağladığını söyleyelim.

Eğer kulaklıkla müzik dinlemek isterseniz tablette 3.5 mm kulaklık girişi yok. Fakat kutu içeriğine bir çevirici adaptör yerleştirilmiş olması sevindirici. Bu sayede kendi kulaklığınızı kullanabiliyorsunuz. Kablosuz müzik dinlemek için ise, Bluetooth 5.1 mevcut.

Huawei MatePad 10.4 Hafızası

Tablette hafızayı da arttırabiliyorsunuz. Tabletin alt kenarındaki çekmecede microSD kart yeri hazır. Bu sayede hafızayı 512 GB'a kadar daha arttırabilirsiniz. Yani fazlasıyla yeriniz var.

Tabletin kameralarına baktığımızda ise, tablet klasmanı için gayet kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Hem ön hem arka yüzde 8 MP kameraya yer veren Huawei, her 2 kamerasıyla da ultra geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor. Kameralarda yapay zeka desteği de kullanılmış. Böylece çekim esnasında size yardımcı oluyor. Gece modu ise bulunmuyor.

Telefonun arka kamerası ile 6x'e kadar yakınlaşma sağlayabiliyor, hem ön hem arka kamerayla da Full HD video kaydı yapabiliyorsunuz.

Huawei MatePad 10.4 Yüz Tanıma Sistemi

Bu arada Huawei MatePad 10.4'te bir parmak izi sensörü yer almıyor, fakat iyi çalışan bir yüz tanıma sistemine yer verilmiş.

Son olarak tabletin 7250 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olduğunu ve bununla uzun kullanım vadettiğini de söyleyelim. Ancak hızlı şarj desteğinin bulunmaması, şarj süresini biraz uzatıyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek Huawei MatePad 10.4, 10.4" boyutunda ve 2K çözünürlüğündeki IPS panelli ekranıyla gayet güzel görüntü üretirken, performansıyla da iyi iş çıkartan bir tablet oluyor. Özellikle web'de gezinme ve multimedya kullanımı gibi tüm günlük uygulamalar için gayet yeterli olurken, oyun performansıyla da göz dolduran bir cihaz olmuş. Tüm bunların yanına uzun pil ömrü ve şahane hoparlörlerini de koyduğumuzda, iyi bir tablet satın almak isteyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei MatePad 10.4 Fiyatı Ne Kadar?

Huawei MatePad 10.4'in fiyatı ise 2750 TL.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei MatePad 10.4
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciHuawei Kirin 810
İşlemci Hızı2.27 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu10.4 inç
Ekran Çözünürlüğü2000 x 1200 px
Grafik İşlemciMali-G52
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama512 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera8 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi7250 mAH
Boyutlar245 x 154 x 7.35 mm
Ağırlık450 gr.
Okuyucu Yorumları