Huawei MediaPad T5 İnceleme

Yok olmaya yüz tutmuş tablet pazarı için yeni bir model olan MediaPad T5 nasıl? İnceledik!

Huawei MediaPad T5 İnceleme
CHIP Online Notu 75
  • Full HD ekran
  • 256 GB microSD kart desteği
  • Uygun pil ömrü
  • Hoparlörler
  • Yüz tanıma
  • 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5
  • 2 GB RAM
  • Kameralar

Tabletler bir dönem oldukça popülerdi, ancak akıllı telefonların ekranlarının büyümesi ve Tablet PC olarak kullanılabilen 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarların alanını genişletmesiyle beraber tablet pazarı fazlasıyla daraldı. Ancak bu alan için halen tek tük de olsa yeni modeller geliyor, bunlardan biri de Huawei'nin MediaPad T5 modeli oluyor.

Hemen baştan söyleyelim: Şu an bu tabletin fiyatı 1100 TL dolaylarında. Sunduğu özellikler ve sağladığı performans neticesinde hızlıca değerlendirecek olursak, kategorisine uygun sonuçlar üretiyor ve bu fiyat segmentinde günlük kullanımlar neticesinde karşılık alabileceğiniz bir model oluyor. Peki, MediaPad T5 ne gibi özellikler sunuyor ve kullandığımız süre içinde bizlere nasıl bir performans sergiledi. Şimdi adım adım yakından bakalım.

10.1 inç boyutlu 1080p ekran

10.1 inç boyutlu 1080p ekran

MediaPad T5, ince bir yapıya sahip. Yaklaşık 7 mm kalınlığında olan tabletin iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Bunlardan biri elimizdeki siyah renkli modeli, diğeri ise altın renkli seçeneği.

460 gram ağırlığında olan MediaPad T5, 10.1 inç boyutunda, 1900x1200 piksel çözünürlük üreten bir ekrana sahip. 16:10 en boy oranında olan bu ekran, iyi parlaklık ve renk gösteriminde bulunuyor. Böylece internet sitelerini gezinirken, uygulamaları görüntülerken veya film izlerken memnun kalıyorsunuz.

Ekranın alt kenarına çift hoparlör yerleştirilmiş. Huawei'nin Histen adını verdiği ses teknolojisini destekleyen bu hoparlörleri beğendik. Film izlerken veya oyun oynarken size güzel şekilde eşlik ediyorlar. Yine kendi 3.5 mm jak girişli kulaklıklarını kullanmak isteyenler için tabletin köşesine bir kulaklık girişinin dahil edilmesi de sevindirici bir detay oluyor.

Kulaklığın hemen yanında bulunan çekmecede, microSD kart alanı bulunuyor. Bu çekmecede ayrıca bir SIM kart slotu da var, fakat bu modelde bu kapatılmış. Yani MediaPad T5'in bu modeline SIM kartınızı takamıyor, mobil internete bağlanamıyorsunuz. Ancak MediaPad T5'in LTE destekli modeli olduğunu da söyleyelim. Bu arada her ne kadar SIM kartınızın üzerinden olmasa da, tablet Wi-Fi 802.11ac desteği gösteriyor. Bu sayede Wi-Fi bağlantılarından çift bantta yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca yine Bluetooth 5 desteği de tablette mevcut durumda.

Android 8 işletim sistemi ve 2 GB RAM

Android 8 işletim sistemi ve 2 GB RAM

MediaPad T5, Android 8 işletim sistemini çalıştırıyor. Böylece nispeten güncel işletim sistemi deneyimi sağlayabildiğiniz tablette, ayrıca araüyz olarak da Huawei'nin EMUI 8 arayüzü yer alıyor. Oldukça sade olan arayüz üzerinde rahatça hareket edebiliyorsunuz. Fakat işler uygulamalar arası geçişe ve biraz daha performans gerektiren işlere geldiğinde, MediaPad T5 de pek çok muadili gibi 2 GB RAM sahibi olmasının da dezavantajını yaşıyor doğrusu.

MediaPad T5'in teknik kadrosunda, son dönemde incelediğimiz pek çok tablette olduğu gibi 2 GB RAM kullanılmış. Bu RAM kapasitesi artık yeterli değil. Zira Android işletim sistemi akıcı bir kullanım için daha fazlasını talep ediyor. Bu arada tabletin 16 GB hafızaya sahip olduğunu, microSD kart yoluyla bunun 256 GB'a kadar genişletilebileceğini de söyleyelim.

MediaPad T5'in işlemcisi ise, 16nm mimarisinde ve 2017 yılında tanıtılan Kirin 659 yongasından oluşuyor. 2.36 GHz frekansında çalışan 8 çekirdekli bu işlemci 16nm mimarisine sahip ve beraberinde Mali-T830 grafik birimini getiriyor. Bu grafik işlemci ile PUBG oynamak istediğinizde, ancak düşük grafik ayarlarında çalıştırabildiğinizi göreceksiniz. Düşük çözünürlükte akıcı bir oyun oynayabiliyorsunuz fakat elbette bu performans akıllı telefonlarda sağlanan deneyimin yanından geçmiyor. O anlamda bu tabletle oynanacak oyunlar, daha az grafik gücü gerektirecek türden oyunlar olacak.

Batarya günü kurtarıyor

Batarya günü kurtarıyor

MediaPad T5'in batarya kapasitesi 5100 mAh. Bu batarya günlük kullanımlar için ideal duruyor. Bu kapasite ile birden fazla film izleyebilir veya gün içinde rahatlıkla sosyal medya hesaplarınızda gezebilir, internette dolaşabilirsiniz. Bu konuda rahat kullanabileceğiniz bir model diyebiliriz MediaPad T5 için.

Tabletin hem ön hem arka tarafında fotoğraf ve video çekimleri için kameralar da mevcut. Ön kamera 2 MP ölçüsündeyken, arka kamera da 5 MP olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kameraların çok parlak sonuç vermediğini söylemek lazım.

Bu arada MediaPad T5'te yüz tanıma özelliğinin bulunduğunu da söyleyelim. Son dönemde akıllı telefonlarda karşımıza çıkan bu özelliğe yer veren tablet, yüz tanıma yoluyla kilit açabiliyor.

Özetle

Sonuç olarak MediaPad T5'i değerlendirirsek, başta da söylediğimiz gibi fiyat itibariyle rakipleriyle benzer bir tablo çizdiğini söyleyebiliriz. Performans konusunda çok büyük beklentiler içine girmeden, internet sitelerinde dolaşabileceğiniz, sosyal medya hesaplarınızı kontrol edebileceğiniz, küçük oyunlar oynayabileceğiniz veya YouTube'dan video izleyebileceğiniz; yani günlük kullanımlar için tercih edilebilir. Elbette ebeveynleri tarafından çocukları için satın alınabilecek modellerden biri olarak da değerlendirilebilir. Fakat genel olarak MediaPad T5'in yıldızını pek parlatamadığını da söylemek lazım. Başta da söylediğimiz gibi MediaPad T5'in fiyatı 1100 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Tableti çok yormayacak günlük kullanımlar için ideal olan MediaPad T5, çocuklar için de uygun bir model olabilir.

Alternatifleri

Alternatif olarak daha uygun fiyatlı MediaPad T3 veya üzerine biraz daha para koyarak 3 GB RAM'li Samsung SM-P580 Galaxy Tab A modeli de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei MediaPad T5
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
75
İşletim SistemiAndroid 8.0
İşlemciHiSilicon Kirin 659
İşlemci Hızı2.36 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1900 x 1200 px
Grafik İşlemciMali-T830 MP2
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBYok
Pil Kapasitesi5100 mAH
Boyutlar243 x 164 x 7.8 mm
Ağırlık460 gr.
Okuyucu Yorumları